Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj a férjemnek, hogy hétkozbe nem végzek házimunkát?
60as vagyok
"A munkamegosztás a kulcs, erről írt itt szinte mindenki. Kivétel ti, aki szerint az anya és a gyerekek hétvégén 8-12 házimunkázzanak. Meg aki azt írta, hogy a saját családjának ő igenis megcsinálja, mert az a célja, hogy így boldoggá tegye őket. Lelke rajta, de ne csodálkozzon, ha esetleg ennek a későbbiekben negatív következményei lesznek. "
És tegyük hozzá, hogy azt sem említettem sehol, ha jól emlékszem, hogy nálunk hogy zajlik, de ha már ennyire feszegeted, leírom, hogy az én férjem szokott főzni 10 óra munka után is, hétvégén segít, ő viszi a kutyát sétálni, kitereget, bevásárol, ha kérem, sokat segít. Csak tudod, te mit művelt és tanult ember, aki nem cseléd és nem alacsonyodik le az én tanulatlan szintemre nem vetted észre, hogy én a 16-os válaszra reagáltam, ahol leírta apuka, hogy anyuka nem nagyon csinál olyan jellegű ételeket és házimunkát, ami én azt gondolom alap lenne gyermekes családban. Értem ezalatt a hétvégén is aktuális mirelitet.
Hát ha nem zavar hogy megesz a kosz, akkor nincs gond azzal hogy heti 1x takarítasz.
Nekem személy szerint a bőr sülne le a képemről, ha véletlenül pont akkor ugrana be váratlanul valaki, amikor eltelt 6 nap a legutóbbi takarítás óta, és tiszta mocsok minden, mert a következő csak másnapra esne...
Nálunk a férjem 12 órát dolgozik én 8at így aztán 3 órával érek haza előbb. Én dolgozom kevesebbet, így nekem természetes, hogy itthon még kiegészítem a munkát.
Főzni, és mosogatni minden nap szoktam.
Alap takarítás: hétfőn, szerdán, pénteken.(felsöprés, felmosás mindenhol + konyhapultok, asztal letörlése.)
péntekenként csinálok nagyobb takarítást. Ilyenkor az alap takarításon kívül van portörlés, tűzhely illetve a konyhaszekrények lemosása is.
Szombatonként mosok, teregetek.
Számomra alap dolog, mert szeretem a tisztaságot, és azért is mert a férjem többet dolgozik. Viszont ő is segít. Simán kitereget, ha én épp valami mást csinálok, kiviszi a szemetet, begyújt, fát vág.
Csirkét ölni és bevásárolni együtt szoktunk.
De soha nem vár el semmit! Én így szeretek itthon lenni. Ha nem lep el a kosz. Plusz , az már irtóra megalázó lenne, ha a férjemnek kéne azért szólni mert nem takarítok.
De ha téged nem zavar a mocsok akkor hajrá.
27/N
Kedves 15-ös!
Nincsenek még gyermekeim, az 5-6 éves tervben van a gyermekvállalás. (Fiatalok vagyunk, szeretnénk még egzisztenciát építeni mielőtt babát vállalunk.) Friss házasok vagyunk, viszonylag friss kapcsolatban élünk, bármilyen hihetetlen, de boldogan. (Kövezzetek meg, hogy nem állunk a válás szélén, szeretjük, és tiszteljük egymást.) Amikor én kora reggel takarítok, olyankor a férjem már nincs itthon, ő hajnalban jár dolgozni, én pár órával később. Így nem tőle veszem el az időt a takarítással, viszont nem tudom, miért akkora vétek, hogy szeretem, ha a tiszta, rendes lakásba érkezik haza este a férjem?! Nekem ez nagyon fontos. Egyértelmű, hogy ha gyermekeim lesznek, nem fogok ennyi időt szánni a takarításra, 5-6 év múlva minden időmet velük szeretném majd tölteni. Nem gondolom, hogy látatlanban meg tudnád ítélni, milyen anya leszek (mellesleg tanítóként dolgozok, napi 40-50 kisgyermekkel foglalkozom, szerintem nem kell félteni a leendő gyermekeimet), vagy hogy milyen házasságban élek. A férjem büszke rá, hogy bármikor fogadhat(unk) vendégeket, mindig van főtt vacsora, mert a felesége arra is odafigyel, hogy tisztaság és rend legyen a lakásban, és emellett egymással, és nem egymás mellett élünk. Elnézést a hosszú kommentért, de nem tudtam szó nélkül hagyni a besavanyodott 15-ös megnyilvánulását.
64, nem kell megsértődni, hiszen te tettél fel kérdést, te kérdezted, hogy szerintünk nem elég-e heti 1x takarítani, én meg csak válaszoltam, hogy szerintem k...va kevés. De a te dolgod nem az enyém.
Talán nem háborodtál volna fel ennyire, ha nem lenne igazság abban hogy kosz van 6 nap takarítás nélkül....a férjed meg nem szólt volna rád, ha nem lenne kosz.
ennyi.
63 voltam
Kedves 65!
Pedagógus vagy,de buta.Főleg,hogy a 3 mondatomból vontál le ilyen következtetést,hogy besavanyodott vagyok :))Két gyerekes anya vagyok,2 éve élek a nálam 8 évvel fiatalabb szerelmemmel,Én 40 Ő 32.Az életem,csak volt besavanyodott,míg el nem hagytam a férjemet.Addig suvickoltam a lakást(2 gyerek mellett,kertes házban,volt mit.),hogy ha :"véletlenül valaki betéved hozzánk,nehogy egy szőnyeg rojtja keresztben legyen,mert mi lesz akkor".Aztán rájön az ember,hogy aki jön hozzá,és rá kíváncsi azt nem érdekli,hogy néz ki a lakás,ha valaki meg lakást nézni jön,az jelentkezzen be előbb.Persze,erre lehet nyomni a szöveget,hogy:"én nem bírom,ha áll a retek mindenhol",de nem kell végletekbe esni.Senki nem attól lesz,jó feleség,jó társ,jó anya,mert a lakás patent.Akinek viszont ez okoz boldogságot,az tegye.Csak nem tudom,mi lesz veled kedves 65-ös,ha lesznek gyerekeid...a lelked ráfog menni,hogy nem tudod olyanná varázsolni a lakást,hogy oda aztán,bárki bármikor jöhet.Vagy ha sikerül ez,Te fogsz rámenni,A gyerekeidnek meg lesz egy elcsigázott,örökké fáradt anyjuk,aki sírva fakad,ha a tisztán mosott konyhaköre,kiborul az üccsi.Tutti boldogság :))
Persze,mindenki úgy él,ahogy Ő szeretne,én is így éltem sokáig,aztán azt mondtam a férjemnek,12 évig én vezettem a háztartást,most 12 évig Te fogod.Persze nem volt képes rá,vagyis inkább az egója nem hagyta.Azért is nem vele élek már.
Kedves 67-es!
Azt hiszem, tegnap, amikor a választ írtam, savanyú uborkát ehettem. Tudod, mit?! Elhiszem minden szavad! És lehet, hogy neked is lesz igazad. :) Nagyon-nagyon nem szeretnék olyan anyuka lenni, aki rákiabál a kisgyermekére, ha az véletlenül kiborít valamit... Szeretnék az épeszűség határain belül maradni! Az én anyukám nagyon lazán kezelte az ilyen dolgokat, mindig rend volt nálunk, és sosem csinált problémát egy kiborult üdítőből. Amíg nincs gyermekem, nem tudom, milyen anya leszek. Annyira azért ismerem magam, hogy nem fogok napi 2-3 órát takarítani, azt az időt inkább rájuk szánom majd. Elgondolkodtató volt, amit írtál... Tanulságos egy magamfajta tisztaságmániásnak... Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!