Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj a férjemnek, hogy hétkozbe nem végzek házimunkát?
Félreértesz, nem húztál fel. Csak kiforgattam a szavaidat, úgy, ahogy te tetted mindenki mással. És nem, talán nem írtad, hogy ez minimum, de elég hangsúlyosan érezteted, hogy valamiféle erkölcsi fölénnyel rendelkezel azáltal, hogy belátod ezen dolgok fontosságát, hovatovább élvezed is!
Azzal, hogy kicsit cukkoltalak, bár úgy tűnik, minden szavamat véresen komolyan vetted (vajon miért?), arra szerettem volna rávilágítani, hogy mint ahogyte sem vagy angyal, mert ezt mindet megcsinálod- hiszen saját bevallásod szerint ez valamiféle örömet okoz NEKED, tehát te is azt csinálod lényegében, ami neked fontos, úgy mi sem vagyunk ördögök, mert mi is azt csináljuk ami nekünk jól esik. Igen, én akkor főzöm, mikor éhes vagyok, vagy mikor olyan kedvem van. Mert nekem ez így jó, te akkor főzöl, amikor mittomé' mikor, mindig, de a lényeg, hogy ez neked nem munka, hanem valamiféle örömforrás. Mi is a különbség?
Ja, hogy te megfelelsz az ötvenes évek dolgozó nőjének, aki egyben remek háziasszony és nyilván még szexisen is öltözködik otthon? De nem is igazán értem az egészet, bár néhányan tényleg lehurrogtak, meg hasonlók, de néhányan- és nem tudom, te voltál-e az- de kb. közölte, hogy mi a másik tábor vagyunk a világ lustái, és különben is hogy merjük már magunkat nőnek hívni ebben a nagy világban? Nem szó-szerinti idézet volt, mielőtt belekötnél. Én tulajdonképpen csak ezt a részét sérelmezem az egésznek, az pont nem érdekel, hogy mennyi kaját főzöl, mikor takarítasz, hányszor egy héten.
Azt amit az utolsó bekezdésedben írsz,amit "tulajdonképpen sérelmezel",nem tudom ki írta.Én nem.Velem veszekszel pedig.:)
"az pont nem érdekel, hogy mennyi kaját főzöl, mikor takarítasz, hányszor egy héten." -> Pedig a kérdés ez volt illetve ebben a témában mozog.S mint írtam már,a Kérdező mellett állok,tehát ez sem lehet a bajod,hogy keveseltem volna a takarítást.:)
Különbség: Engem nem önös érdekek tesznek boldoggá,hanem az,ha pl. a Páromat boldognak láthatom. Ha nem tudom hanyadjára leírva sem érzed a különbséget,akkor sajnálom,nem tudom elmagyarázni. Én hogy mit forgattam ki nemtudom (?),de Te ezt nagyon próbálod,az biztos.:)
Fölényesen sem írtam semmit,pont ezért az,hogy így érezted,hogy valamiért fölényben vagyok,na ez lehet elgondolkodtató.
"egyben remek háziasszony és nyilván még szexisen is öltözködik otthon?" -> Bocsika,de ez esetemben így van. Továbbra sem értem,hogy ez az egész miért baj.:)
"Aki szerint "cseléd" az,aki a SAJÁT családjáról gondoskodik,aki a SAJÁT családja után takarít és szintén a SAJÁT családjának főz,annak komoly felfogási problémái vannak (most majdnem csúnyábbat írtam)."
Nem attól cseléd valaki, hogy a saját otthonában van vagy máshol, hanem attól, hogy kiszolgálja a másikat. És a férfinek is a saját otthona, nem? De neki nem kell takarítani, mosni, főzni, mert.. miért is?
53- ja-ja, ő egy igazi stepfordi feleség :D
Ezt írta kedves 27-es:
"nem gondolom, hogy azért, mert 8-12-ig főz az asszony, egy kiégett, fáradt anyuka lenne, aki nem tud a családjával tölteni néhány órát. Amíg ő főz, a gyerekek nyugodtan teregethetnek, porszívózhatnak, ezzel segítenek."
Ismét megkérdezem, és mégis mi a dolga ilyenkor az apának? Ő 8-12ig pihen? Egy olyan életmódban, amikor a feleség hét közben pontosan ugyanennyit dolgozik? MIÉRT gondolod, hogy ez a helyes? Szerintem meg nem. És gyerekként sem gondoltam helyesnek.Pl ezért nincs is semmi normális viszonyom apámmal, mert teljesen kivonta magát a gyereknevelésből is, mindenből. A nő dolga volt. Szegény anyám minimum egy 10-essel idősebbnek néz ki, mint az ugyanannyi idős apám, mert 2x annyit dolgozott, mint ő, mert neki nem ért véget a munka délután 4-5-6-kor. És hétvége sem volt pihentető. És abban ugye egyet értünk, ha ugyanannak a munkának két ember lát neki, akkor hamarabb végeznek, és még közösen eltöltött idő is?
A helyzet az, hogy egyre több korombeli (25-40 között) nő gondolja úgy, hogy egyáltalán nem vágyik gyerekre. Miért? Mert látta, hogyan élt a saját anyja mellettük. Tanult velük, különórákra cipelte őket, szülői értekezletekre rohant, főzött, takarított, olyan volt, mint egy szolga, a napi nyolcórás munkája mellett. Csoda, hogy azt kérdi, kell e ez nekem?
Ezért nagyon nem tartom helyesnek, hogy ha egy gyerek azt látja otthon, hogy mindent az anyja csinál. A fiú gyerekkel majd kínlódhat a leendő párja, ha akad, a lánynak meg rosszabb esetben elmegy a kedve a gyerekvállalástól is.
A munkamegosztás a kulcs, erről írt itt szinte mindenki. Kivétel ti, aki szerint az anya és a gyerekek hétvégén 8-12 házimunkázzanak. Meg aki azt írta, hogy a saját családjának ő igenis megcsinálja, mert az a célja, hogy így boldoggá tegye őket. Lelke rajta, de ne csodálkozzon, ha esetleg ennek a későbbiekben negatív következményei lesznek.
Egy két keresős családmodellnél nem állja meg a helyét, hogy a házimunka (és a gyerekezés) kizárólag nő dolga legyen. Kérdező esetében a férje még előbb is ér haza. Valóban úgy gondoljátok, hogy jogos elvárás, hogy a párja takarítson/főzzön minden nap?
(A női emancipáció kulcsa meg a tanulás. Ez szerintem nem kérdés. )
Miért is állsz a kérdező mellett 70%-os?
Hisz ő a te felfogásod szerint önző, hisz nem teszi boldoggá a férjét azzal, hogy főz neki, és takarít utána. Mi több, mint írja, hét közben visszautasítja a házimunkát.
57-re: 25-ben írtam az első válaszom ehhez a kérdéshez,illetve az egyetlent is,mert utána vitába bonyolódtunk.:) Szóval 25-ben láthatod,hogy a Kérdező mellett állok.
Téged viszont összekevertelek 79%-ossal.Tehát 58-as azon része sztornó,hogy lebutázott,ugyanis az Te voltál.:) Önzőnek pedig 79%-os ítéltem,nem pedig a Kérdezőt.Micsoda kalamajka!:)
"Ismét megkérdezem, és mégis mi a dolga ilyenkor az apának? Ő 8-12ig pihen? Egy olyan életmódban, amikor a feleség hét közben pontosan ugyanennyit dolgozik? MIÉRT gondolod, hogy ez a helyes? Szerintem meg nem."
És ki mondta, hogy helyes? én ugyan nem. Egyszerűen csak nem említettem meg az apát, mert számomra egyértelmű, hogy ő is segít. Nem gondolom, hogy ki kéne emelni dolgokat, de akkor a gyengébbek kedvéért leírom azt is, hogy a kutya addig őrzi a házat. Így jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!