Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj a férjemnek, hogy hétkozbe nem végzek házimunkát?
Csatlakozok azokhoz, akik javasolják férjednek, hogy mozgassa meg magát, ha annyira kell neki saját főtt étel, és esténként lakás suvickolás.
Mit mond, ő miért nem képes megcsinálni?
Ha jól értem többet dolgozol, mint ő, így evidens lenne, hogy otthon összekapja magát.
16-os teljesen összeszorult a szívem,ahogy a válaszod olvastam....Nehezen hiszem el,hogy ezt ÍGY,ahogy itt is leírtad,elmondtad már otthon és nem értette meg!? Javaslatom,hogy ezt ilyen formán add elő,szépen, és kell történjen változás és szerintem így sértődés sem lehet.
Kérdező! Szerintem is elég heti egyszeri teljes takarítás! Javaslatom,hogy vegyetek egy mosogatógépet!
16-os: Hát nekem nem szorult össze a szívem. Költözz vissza anyádhoz. Lehet, hogy a gyerekeid nem arra ébrednek, hogy az anyjuk már kora reggel óta főzöcskézik. Helyette van egy kipihent anyjuk, aki többet foglalkozik velük, mert a házimunkát/főzést gyorsan letudta. Valószínűleg veled is többet tud így foglalkozni. De megjegyzem, te is megtanulhatsz főzni, vagy főzzetek együtt. Keljetek együtt korán, ha ehhez van kedvetek. Neked lehet, hogy az a szép emlék a gyerekkorodból, hogy anyukád finomat főz. Én lányként baromira sajnáltam, hogy szegény korán kel, főz/mos/takarít,amiben mi segítettünk apám meg bámulta a tévét. Pedig ő dolgozott, ugyanannyit, mint apám.
Azt gondolom, hogy egy otthon lévő feleségtől, aki nem dolgozik, el lehet várni, hogy csinálja a házimunkát egyedül, mosson/főzzön/takarítson. Egy reggeltől-estig dolgozó nőnél, aki még munka után a gyerekeket is rendezi, játszik/tanul/összepakol másnapra stb, nem lehet ezt elvárni. Vagyis el lehet, de nem sok nő tűi el.
Én biztos nem mentem volna férjhez ilyen palihoz. Dolgozunk, gyereket nevelünk, házimunkázunk, mindezt egyformán. Férfimunka nincs a lakásban, így női sincs.
Úgyhogy szerintem bőven elég ennyi takarítás kérdező. Ha férjecskének nem tetszik, van két keze. pláne, hogy előbb végez, mint te.
Nekem bőven elég lenne ha nálunk hetente egyszer takarítanál :D Viccet félre félretéve én össze-vissza takarítok. Van hogy pár nap telik csak el a kettő között, van hogy pár hét. A férjem semmit nem csinál otthon, de nem is várja el, hogy minden csillogjon-villogjon 0-24-be. A főzéssel ugyanez van. Ha főzök az is jó neki, ha nem akkor eszünk melegszendvicset, bundáskenyeret, ilyeneket. Mivel azt is én csinálom, meg a főzést is, így ebbe se szokott beleszólni. Én meg úgy csinálom amilyen kedvem vagy energiám van éppen.
Szóval szerintem jól csinálod.
8-12 főz az asszony, a gyerekek meg segítenek. És mi a rákot csinál a férfi? Jézusom. nem tudom, hogy képes a 21. században egy értelmes, dolgozó nő még így élni :o
Azért a férfiak zöme normális, és ki tudja szolgálni magát, főz vagy rendel kaját, ha csak neki van rá igénye. Ahogy a nő is főz/mgoldja, ha épp neki van. A gyerekek esznek főtt ételt az intézményekben, semmi szükségük még este is főtt, meleg kajára. (Ahol meg azt kap, akkor ne csodálkozzanak, hogy esetleg túlsúlyos a gyerek) A felnőtteknek is sokkal egészségesebb egy könnyű vacsora, semmi szükség nehéz ételekre. De felnőtt emberekről van szó, nem értem miért várja a férfi, hogy a nő, mikor hazaér munkából, majd rittyent neki egy kis sültet/pörit, amikor ő nem fog enni sem belőle max muszájból, mert nem kívánja.
Nálunk a ház közös, ezért a háztartás is. A gyerekek is közösek, őket is mind a ketten tökéletesen el tudjuk látni. Nem másodrendű szülő az apjuk, mint egyes családokban (az enyémben is gyerekkoromban, nem rajongok érte túlzottan)
Egyébként nyilván én is ismerek pár díszhímet, akinek ilyen klassz kis elvárásai vannak a feleséghez. Aztán csodálkoznak, és panaszkodnak (nekem :D) hogy gyakran "fáj az asszony feje" este.- Szoktam mondani, hogy túlterhelik, azért. Munk után főzzön/mosson/takarítson/gyerekezzen. Sose csinálhatja azt, amit ő szeretne. Persze, hogy visszautasító este, és csak aludni akar. Na nálunk ez nincs így, ezt többre is értékeli férjecském, mint a rendet és a főztömet :D
Ja, egyébként mi hétvégén kirándulunk, programokat szervezünk. Eszünk menet közben, vagy rendelünk. Ha kedvem van, és megkívánunk valamit, nem kizárt, hogy meg is főzöm. De nem gürizek egyedül a konyhában, míg a többiek ejtőznek, az fix.
Lehet ám lepontozni, de meg lehet nézni, hány hasonló jellegű kérdést írnak ki itt a nők. Tehát nagyon sokuknak ez így nem jó, nem akar egyedül házimunkázni. Megértem őket.
És én így boldog vagyok, és a férjemet is boldoggá teszem. Ez számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!