Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti mit tesztek a boldog,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tesztek a boldog, "kielégítő" családi életért?

Figyelt kérdés

Eddig sehol nem láttam normálisan működő családot, ahol az emberek össze tudták volna hangolni a munkájukat a szabadidejükkel.

Anyám egyáltalán nem boldog, mert teljes gőzzel dolgozik, szabadidejében pedig hajszolja az ingyenes programokat, hogy a húgom ne maradjon ki semmiből, annak ellenére, hogy nincsen pénzünk.

A kedvesem anyja nem dolgozik olyan sokat, viszont jól keres, de ő, ha éppen nem dolgozik, csak vesz néhány pizzát és leül a számítógép elé... És még sorolhatnám. Amíg tanultam, az én életem is abból állt, hogy 4-ig iskola, aztán főztünk, ettünk, tanultunk, zuhany és alvás... Ennek fényében nem tudom elképzelni az életemet/életünket. A kedvesem most nincs velem, külföldön dolgozik, habár tervezzük az összeköltözést. Félek tőle, hogy boldogtalan rendszer alakul ki, mert sehol nem láttam pozitív példát...

Nálatok ez hogy működik?

2013. okt. 21. 15:39
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

18-as voltam, kösz a választ, így értem.

Szerintem az a fontos, hogy a pároddal legyen valami KÖZÖS tevékenység, amit együtt űztök, aminek van eredménye is. A hobbi szó talán nem is jó ide, mert ugye a hobbival az ember amatőr szinten foglalkozik, ellenben, ha maximalista vagy és ki akarod használni az időd, akkor az amatőr szint nem lehet cél, csak egy lépcsőfok.

Példát mondok: mindketten szerettek rajzolni, akkor vegyétek komolyan, legyenek célok. Fejlődjetek benne, és legyen cél később egy grafikus cég, vagy önálló kiállítás.

Ha kirándulni szerettek, akkor legyen cél az, hogy bizonyos túrákat megtesztek, vagy, hogy csináltok egy blogot, ahova felrakjátok az élményeiteket, és baráti társaságot verbuváltok magatok köré.

Én nem tartom elszállt dolognak, vagy megvalósíthatatlannak egyiket se. Természetesen be kell helyettesíteni azzal, amit valóban szerettek csinálni, pl., utazás, vagy kutya, vagy bármi más.

Az nem baj, ha a cél nehéznek tűnik. Viszont, ha dolgoztok rajta, akkor lehet, hogy 15 év múlva nem arra riadsz, hogy nem tudod, mit csináltál az elmúlt 15 évben, hanem hogy van egy állandó kiállításod, egy grafikai céged, vagy te vagy az ország sztártúravezetője, akinek fizetnek, hogy megmutassa az erdő szépségeit...

Magyarul: kell egy életcél... ez a munkában való kiteljesedés is lehet, csak ugye nem valószínű, hogy egy helyen dolgoztok, te pedig, ha jól értem, családi dolgot szeretnél.

Még egy dolog: ha attól félsz, csak úgy elszállnak az évek, akkor nyiss egy blogot, vagy egy füzetet (attól függ, mennyire vagy kitárulkozó típus), és írd fel minden nap, mivel foglalkoztál. Ebből fogod látni, mennyire töltöd hasznosan az időt, min lehetne változtatni.

2013. okt. 30. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!