Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit tesztek a boldog, "kielégítő" családi életért?
Eddig sehol nem láttam normálisan működő családot, ahol az emberek össze tudták volna hangolni a munkájukat a szabadidejükkel.
Anyám egyáltalán nem boldog, mert teljes gőzzel dolgozik, szabadidejében pedig hajszolja az ingyenes programokat, hogy a húgom ne maradjon ki semmiből, annak ellenére, hogy nincsen pénzünk.
A kedvesem anyja nem dolgozik olyan sokat, viszont jól keres, de ő, ha éppen nem dolgozik, csak vesz néhány pizzát és leül a számítógép elé... És még sorolhatnám. Amíg tanultam, az én életem is abból állt, hogy 4-ig iskola, aztán főztünk, ettünk, tanultunk, zuhany és alvás... Ennek fényében nem tudom elképzelni az életemet/életünket. A kedvesem most nincs velem, külföldön dolgozik, habár tervezzük az összeköltözést. Félek tőle, hogy boldogtalan rendszer alakul ki, mert sehol nem láttam pozitív példát...
Nálatok ez hogy működik?
10
Már miért nem zuhanyozhatnának minden este együtt? Miért olyan hihetetlen? A válaszoló nem vetít csak a te kapcsolatod nem működik jól.
Mi 3 éve vagyunk együtt, és a legtöbbször közös fürdés, nyáron meg zuhanyzás van. Ez egy kialakult rutin. Általában kádban beszéljük meg a napot.
Mi nagyon jól elvagyunk, mert nagyon egy hullámhosszon vagyunk, amúgy 8 éve együtt. Általában meg van az esték ugyanolyan menete, ami nem egyhangú, inkább hiányzik ha elmarad vagy valaki megzavarja. Közös vacsi, fürdés, tv, beszélgetés. Nem unatkozunk. Amúgy sokat is csavargunk, gondolunk egyet és megyünk. Beülünk valahová enni, elmegyünk vásárolni és még sorolhatnám.
"Ti évek óta minden este egyutt zuhanyoztok??? Szerintem te csak vetitesz! ;) Valld be! ;)) Na! Oszinten... ;) Tudod, itt nem latja a pasid! ;)"
Ezen jót nevettem, tőlem kérdezted! :D Nem a pasim, a férjem és igen, mióta ismerem, nem mosakodtam egyedül (összesen talán 5-6 napot leszámítva, amikor elutaztam a nagymamához látogatóba, és ő nem tudott jönni). Még fogat mosni is egymás mellett szoktunk, néha ökörködünk a tükörben közben :). Beszélgetünk fürdés közben, van lehetőségem kényeztetni és viszont, megnyomkodom a hátát, kikapcsolódunk és pihenünk. Nekünk ez rituálé, még úgy is, hogy most épp várandós vagyok. Ez nem befolyásol semmit sem. Van külön töltött időnk is, nem úgy kell elképzelni, hogy rátapadunk egymásra és nem hagyjuk levegőhöz jutni a másikat. Most pl. 5re jött volna haza, de még elment futni, én meg netezem :) majd egy óra múlva vacsizunk, aztán közös zuhany, beszélgetés, egy óra megint külön, én olvasni szoktam, ő megnézi a leveleit, és este összebújunk, még egy kis beszélgetés...stb. Nekünk ez így jó. Ennyire fura ez? Sosem kérdeztem ilyesmit ismerősöktől, ezek szerint akkor nem anynira általános. :) Nekünk bevált.
Nagyon fontos, hogy a hétköznapok jól teljenek, tekintve hogy arányaiban sokkal több van belőlük. Szóval igen, alapvetően erre kell helyezni a hangsúlyt. Évi 1-2 nyaralással, hiába szuper, nem sokra mész.
Nálunk sajnos most nem jó a rendszer, 10 órát dolgozunk, sokszor van extra munka is, viszont a pénz meg sajna pillanatok alatt elmegy. Sok mindenre így nincs időnk, de mindketten igyekszünk azt együtt értelmesen eltölteni.
Hosszútávon meg az a megoldás, hogy munkát váltunk, illetve vállalkozásban is gondolkozunk, mert az kissé kötetlenebb. És maximum 40 óra munka egy héten! Így marad idő utána.
Sok család egyébként ott szúrja el, hogy hazaér ötkor és akkor vége a napnak. Ez hülyeség. Akkor még van jópár aktív óra, amit ki kell használni. Nálam például játszani fog egy zenekar, ahol heti egy-két nap két-három órát próbálunk. Igen, jó eséllyel 9-10 között fogunk végezni. De nem érzem vészesnek, most minden este tízig dolgozom :)
A másik kényes pont a házimunka. Ezt tipikusan a nők szúrják el, mártírkodnak, minden nap főznek, takarítanak, ésatöbbi. Aztán dicsfénytől övezve hullafáradtan zuhannak az ágyba és már egy gyorsmenethez sincs erejük.
Itt sokat segít a munkaszervezés és a gépesítés! Magyarán egyrészt a házimunka közös, így hamarabb kész van, másrészt élni kell a technika nyújtotta lehetőségekkel. A mosógép ma már minden háztartásban alap, de ugyanígy szépen be lehet állítani egy mosogatógépet is. Én most gondolkozom egy porszívó- és felmosóroboton is. Egyelőre visszatart az ára, de az a tény, hogy szépen be lehet programozni, hogy milyen időnként járja körbe a lakást, elég vonzó. Főleg hogy utánakérdeztem azok között, akik használják, és igen jó tapasztalatokat hallottam.
A lényeg, hogy rengeteg időt lehet itt is spórolni. Igaz, a villanyszámla 1-2 ezer forinttal magasabb lehet. De még így is megéri.
Főzni se kell naponta. Abban a kedvesed anyukájának teljesen igaza van, hogy a pihenőnapját nem főzéssel tölti. És mivel nem csak pizzát, hanem ma már gyakorlatilag bármit lehet rendelni, azt se feltétlen kell mondani, hogy egészségtelen. Jó, nyilván otthon főzni olcsóbb, de ott meg tök jól működik a 2-3 napra előre főzés.
Az a lényeg, hogy gondolkozni kell, okosan beosztani az időt és aktívnak lenni. Nem áll meg az élet ötkor!
"A kedvesem anyja nem dolgozik olyan sokat, viszont jól keres, de ő, ha éppen nem dolgozik, csak vesz néhány pizzát és leül a számítógép elé... "
Arra még nem gondoltál, hogy neki ez a kellemes, tartalmas kikapcsolódás?
Szerintem fölösleges mániákusan máshoz mérni magad. A szabadidejét mindenki úgy tölti, ahogy neki tetszik... Neked is meglesz rá a lehetőséged, hogy azt csinálj benne, amit akarsz.
Ha van ötleted rá, hogy hova akarsz menni, vagy mit akarsz csinálni otthon, akkor nem kell hozzá "minta"...
Nem is értem a kérdésed ennek fényében...
Gondoltam volna rá, ha az lenne, de nem az. Ha valaki heti 20 órában a facebook előtt ül és minden este benyom egy XXL-es pizzát és elszív mellé fél doboz cigit, az nem hangzik boldognak. Főleg, ha mellette folyamatosan pampog, hogy kövér, boldogtalan, magányos, és sorra esnek ki a fogai a fogínysorvadástól.
Elméletben tényleg nem kellene hozzá minta, de tudom, milyen gyorsan szalad el az idő. Az ember egyszer csak ott találja magát 15 évvel később, elválva, két gyerekkel, hogy 12-16 órában dolgozik naponta, csak mert hármat pislogott... A szabadidőt alapból nagyon be kell osztani, hogy az ember saját magát megpróbálja megvalósítani vele. Szeretnék észnél lenni.
Szia!
Én 7-3 ig dolgozom, a párom 8-5ig, bár nemsokára elkezdődnek nekik a túlórák, ilyenkor van, hogy este 7-8 kor ér haza (ha nem később). Ha hazaérek általában elrendezem a kutyát, kitakarítok ha szükséges, mindig egy rendezett, szerető otthon várja haza. :) Mindig együtt vacsorázunk (már amikor nem este 8után ér haza). Sokszor előfordul, hogy míg az egyikünk fürdik, akkor bemegyünk a másikhoz, és beszélgetünk, bohóckodunk egyet. Mindig együtt fekszünk le, este még átbeszéljük a dolgokat, beszélgetünk egyet. Hétköznap általában este főzöm meg a másnapi ebédet, sokszor besegít, együtt is szoktunk főzőcskézni. Sajnos ő szombaton is dolgozik délelőtt, így mire hazaér dél-1 órára, már készen várja az ebéd, és együtt megebédelünk, kicsit pihenünk, és általában elmegyünk valamerre ha jó idő van. Sétálni, kirándulni, most indulnak be a téli fesztiválok is, oda is el szoktunk látogatni. :) Este mindig együtt visszük le sétáltatni a kutyát, meg hétvégén is. Remélem megmarad ez így, mert nagyon boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban élünk. tervezzük az eljegyzést és a lagzit jövőre, valamint jövő év végén belevágunk a babaprojektbe is. :)
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!