Szerintetek is vannak olyan emberek akiknek a sors, nehezebb utat szánt, és ezért az egész létük egy nagy küzdés, harc az életért?
Azt, h egy szerencsétlen vagy.
Ez a köldökzsinór duma már előrevetíti, h sajnáltatod magad.....
A seg.gfejeket meg kezelni kell, nem hagyni magad....
Nem is csodálom, h egy luzer vagy.
szerintem ez igy kijelentve badarság...ahogy mondták, mindenkinek meg van a saját harca....az én nyakam körül is volt köldökzsinor, úgy nyomtak ki anyum hasából, majdnem ott maradtunk...mégsem gondolom hogy akkor most egy rakás k.ka az életem. most is vannak nehézségeim, problémáim, amiket meg kell oldani és kész. Mindenkinek vannak. Persze az élet dob nekünk dolgokat, családot stb. amin nem mindig lehet változtatni...de az életedet te alakítod...nem más...nem egy hatalmasabb erő...a s*ggfejeket tudni kell kezelni, tudni kell kiállni magadért...stbstb....akinek meg sok minden az ölébe hullik, pl anyagi javak, nem feltétlenül lesz másban is szerencsés....és erre tudnék jopár példát is mondani...nem...ez igy kijelentve nem igaz...mindenkinek megvan a problémája...a saját harca, a szerencsétlenségei és szerencséi....boldogsága és boldogtalansága....csak azt te alakítod nagyrészt........tudni kell élni na.
23L
Az élet nem igazságos, ezt tudomásul kell venni. Isten nincs, csak mi, akik aztán meg akarjuk magyarázni a semit. A köldökzsinór a nyakad körül szerencsétlen véletlen. De! Ezen túlmenően döntések sorozata az életünk. Akit folyton bántanak, megaláznak, az valamivel kivívja ezt a viselkedést, valamiért bátorítja a másikat az ilyen fellépésre, hiszen két ember ok nélkül nem bántja egymást. Az, hogy milyen munkát vállalsz, kivel jössz össze, az a te döntésed, te választásod. Van egy mondás: mindenki a saját szerencséjének kovácsa. És ez nagyon igaz.
A te gondod inkább az, hogy valószínűleg depressziós vagy, amit kezeltetni kellene. Egyetlen pszichiátriai betegséget sem szabad elhanyagolni. Nyilván nem csak rossz dolgok történnek veled sem, de te ezeket veszed csak észre.
Mindenkinek vannak gondjai, problémái, a tiedénél esetenként sokkal súlyosabbak. Csak van, aki hatékonyan tud küzdeni ellenük és van, aki tehetetlen. Depressziósan persze senki sem tud jól problémát megoldani, olyankor blokkol az agyunk.
Néhány hónappal ezelőtt olvastam egy pszichológus tollából egy cikket a szerencséről és a szerencsés emberekről.
Röviden annyi volt a lényege, hogy statisztikailag 3-6 havonta szembe jön egy nagy lehetőség mindenkivel. A "szerencsés" észreveszi és él vele, a "szerencsétlen" pedig hagyja lehaladni maga mellett.
Szerintem sok igazság volt a cikkben.
ne ideologizáld már meg, h neked miért xar az életed.
nézd, nekem van egy nagyon jó barátnőm. tudományos pályára készül, hamarosan meglesz a doktorija. de egy küzdés az élete, mert szembemegy az mainstreammel, szeretné felnyitni az emberek szemét, hogy kezdjenek el gondolkodni, de ez a jelenleg regnáló rendnek és hatalomnak nagyon nem tetszik, mert nem érdekük.
szerető családja, fantasztikus barátai vannak, nem éhezik, van lakása, de mégis olyan kemény küzdelmet kell folytatnia, hogy le a kalappal előtte. ez az igazán nehéz.
a megélhetés, a testi dolgok kivitelezhetőek, csak meg kell fogni a munka kemény végét, és csinálni. viszont ha olyan dologra teszed fel az életedet, ami sokaknak szúrja a szemét, az nagyon nem könnyű.
én úgy állok az élethez, hogy mindenben a pozitívat látom. kirúgtak a munkahelyemről? nem baj, majd lesz másik, és tanulok a hibáimból.
szakított velem a párom? ez nem csak az ő hibája, hanem az enyém is, mert valamit elrontottam. vagy lehet, h nem is illettünk össze, és jobb így hosszú távon.
engem is bántottak rengetegszer tinikoromban a súlyom, alkatom miatt. akkor marhára fájt, de magam mögött tudtam hagyni a dolgot, és ma már csak arra gondolok, hogy nem az én hibám volt, h csesztettek, hanem az ő gonoszságuk, szemétségük az oka. azóta már meg is kapták a büntetésüket. én hiszek a karmában, hiszem, hogy egyszer minden bűnért lakolni kell.
ezért vagyok kedves az emberekkel. már akik normálisan állnak hozzám, és szeretem őket. akiket pedig nem bírok, azokat elkerülöm, de nem bántom őket, mert még azt sem érdemlik meg, h foglalkozzam velük.
ha csak a szenvedésnek és rossz dolgoknak adsz teret az életedben, akkor nem jut hely az élményeknek, jó érzéseknek, szeretetnek, barátságnak.
aki nem hajlandó érted semmit tenni, azért neked sem kell küzdened. ilyen egyszerű. (ezt a se.ggfejekkel kapcsolatban írom :D )
nézd meg a Jövő kezdete c. filmet is.
ja, és a munka: ne azt nézd, h milyen fos lesz, hanem hogy csak 3 nap és vége. látod, itt is a rosszat vetted észre először, nem pedig a pozitív oldalát. :P ja, és ami nem hátrány: gondolom pénzt is keresel vele. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!