Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elhagyta, de lelkiismerete miatt visszajött. Szerintetek kitart a felesége mellett?
Egyidős, 39 éves párról van szó. A feleség mélyen vallásos, a férfi nem. Két kislányt nevelnek. A férj egy éve beleszeretett egy másik nőbe, elköltözött, miközben komolyan tipródott a gyerekek miatt. A feleség tűrt. A férfi szülei végig az elhagyott feleség oldalán álltak. A férfi elhagyta a szerelmét, visszatért a feleségéhez, akit elmondása szerint sosem szeretett igazán. Szerintetek kitart a neje mellett?
A kérdésben szereplő feleség a barátnőm, ő kérte meg, hogy kiírjam ezt a kérdést, és én fogom a válaszokat tolmácsolni neki, hogy ne zaklassa fel az esetleges negatív kritika.
Én már elmondtam a véleményem, ami szerintem megegyezik a többségével...
En leszek az elso aki azt irja hogy oriasi eselyt kapott a csalad es a par az ujrakezdesre.
A szereto erteke latjatok eltorpul a cslad es a gyerekek mellett.
A feleseg hite megtarthatja a csaladot es a hazassagot.
Most kell a hazassagon dolgozni a kapcsolatat rendbetenni megbocsajtani.
Fere kell tenni a buszkeseget mindket felnek es ujra kell kezdeni a hazassagot de foleg segitseget kell kerni kivulrol.Talan egy pasztor egy atya egy masik hivo hazaspar tud segiteni.
A hazassag leomlott mert az alapja nem volt jo De ez bizonyos szempontbol jo mert igy a nullarol ujra lehet epiteni a hazassagot.
Ezzel a gyerek is nyernek egy teljes cdsaladot.
ha a ferj egyszer elbukott most kap egy eselyt arra hogy a feleseg megbocsasson neki es a hibajat kijavithatja jobb ferj lehet a jovoben.
Ugyanugy a felesegnek onvizsgalatot kell vegeznie miert kereste a ferje mashol a boldogsagot?
A feleseg is lehet a jovoben jobb feleseg.
Sok sikert kivanok nekik es serencsesek hogy megkaptak ezt az eselyt Istentol.
Ha a férfi szerelmes tudott lenni egy másik nőbe és el tudta hagyni a feleségét akkor ez csak alátámasztja azt az állítását miszerint sose szerette igazán a feleségét. Valószínűleg a lelki teher és a társadalmi elvárás miatt ment vissza a feleségéhez és nem szerelemből. Az ilyen kapcsolatból biztos hogy nem kérnék. Egyrészt a gyerekeknek is jobb ha két egymástól külön élő de kiegyensúlyozott, boldog szülő van, mint együtt egy megjátszott családban (márpedig a boldogság mindkettőjüket meg fogja találni ha majd egyedülállóak lesznek). Másrészt meg velem senki ne legyen csak a gyerekek miatt, vagy csak mert a család vagy a vallásom azt várja el tőle.
Ha meg már a vallásnál tartunk... Tudom, hogy ezt egy vallásos ember nehezen fogadja be, pedig annyira egyértelmű, hogy Isten nem várja el az emberektől hogy válasszák a boldogtalanságot, a lemondást. Minden ilyen szabályt emberi kéz alkotott, emberi gondolat talált ki és utólagosan kerültek bele minden vallásba. Mondhatjuk, hogy felesleges elemei és sajnos pont ezeket tartják be a hívő emberek, és pont hogy ezzel "semmit nem érnek el Isten előtt", mert nem az a lényeg az egészben.
A lényeg, ha a nő úgy érzi, hogy eddig és ne tovább, akkor nyugodtan váljon el és merjen új életet kezdeni, merjen boldog lenni. Emiatt biztos hogy nem kell odaát elszámolnia senkivel!!!
GTA, 79%-os hozzászóló, veletek értek egyet. Nem érte én sem mi értelme egy kirakat házasságnak, amikor a gyerek nem a közös légtértől, hanem a harmóniától lesz boldog és kiegyensúlyozott.
Jézus egyébként pont arra biztatta tanítványait, hogy tagadják meg a családjukat, ha az ő követőikké válnak ( ő maga is így tett, mikor nem engedte be az anyját és a testvéreit). Mindegy.
Mivel én kívülálló vagyok, ezért természetesen nem dumálok bele ebbe az egészbe, van saját véleményem, amit elmondok, ha kérdeznek, mindenesetre bizakodom és reménykedem, hogy mindenkinek épülésére szolgál az együttélés.
Mekkora butasagot irtal elozo...
Jezus soha nem biztatott arra hogy valaki elhagya a csaladjat.
Jezus azt mondta a ferj ugy szeresse feleseget mint onmagat.
Azt is mondta a valas csak egy esetben szabad a megcsalas eseten de meg akkor is torekedjetek a megbocsajtasra mintahogy isten is megbocsajt.
A kereszteny hazassag eletre szolo nem jar le a szavatossaga..
Pont ezert kell kuzdeni erte.Igen is ujra egymasra lehet talalni ha van szeretet megbocsajtas es ujrakezdese valo akarat.
Javaslom a Biblia olvasását...
Segítek: Pészah környéke.
Ki volt Jézus testvére (több is volt, de egy igencsak nevezetes)?
Ha nem tudod, olvasd a Bibliát.
Nem vagyok keresztény, de szeretem Jézust és szeretek olvasni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!