Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mondanátok nekem érveket a házasság mellett?
minek neked érv a házasság mellett?
Ha önként nem akarod, megette a fene az egészet! Az asszony is felfoghatná...
Ezt egy másik kérdéshez írtam:
Leszögezem, hogy ez az én véleményem, és nem kardoskodom, de ha már megkérdezte a kérdező, hadd legyek őszinte:
Mert számomra van jelentése, sokakkal ellentétben :)
Igaz, nagyon sokan beszennyezik a házasság intézményét, előre látom melyik most házasodó ismerősöm fog szétmenni egy idő után, mert nem képesek felelős döntést hozni, és van akihez (pl. a hűtlen emberek) nem illik. Még a válással nincs is kifejezetten bajom, hiszen van, hogy valaki jelleme később derül ki, és természetesen ne maradjanak összekötve. A hűtlenekről nem is beszélek, az a legrosszabb.
Szerintem amúgy a házasság, két felelős ember szerelmének papírra írt vallomása és köteléke. Elválni sokkal nehezebb, mint szakítani, tehát ez egy fajta bizonyítás, hogy ennyivel is biztosabb valaki az érzelmeiben. Hogy bízik benne, nem akarja elhagyni, és (ha ideális a helyzet) örökre szólnak az érzelmei. Ezt kifejezve aláír egy papírt, esküt tesz stb. Míg egy párkapcsolatból olyan könnyű kilépni. Tudom válni se nehéz, de legalább egyszer az életben megesküdtünk egymásnak, hogy holtodiglan, holtáiglan, az egész család és a barátok előtt.
Kiemelem, hogy a fenti csak abban az esetben van, hogy az ember tényleg komolyan gondolja, és hűséges. A hűség pedig igenis VÁLASZTÁS kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!