Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elhagyta, de lelkiismerete miatt visszajött. Szerintetek kitart a felesége mellett?
Egyidős, 39 éves párról van szó. A feleség mélyen vallásos, a férfi nem. Két kislányt nevelnek. A férj egy éve beleszeretett egy másik nőbe, elköltözött, miközben komolyan tipródott a gyerekek miatt. A feleség tűrt. A férfi szülei végig az elhagyott feleség oldalán álltak. A férfi elhagyta a szerelmét, visszatért a feleségéhez, akit elmondása szerint sosem szeretett igazán. Szerintetek kitart a neje mellett?
A kérdésben szereplő feleség a barátnőm, ő kérte meg, hogy kiírjam ezt a kérdést, és én fogom a válaszokat tolmácsolni neki, hogy ne zaklassa fel az esetleges negatív kritika.
Én már elmondtam a véleményem, ami szerintem megegyezik a többségével...
A gyerekek érdekeit nézzük. Egy gyerek általában örököli a szülők érzéseit is, ezért nagy valószínűséggel olyan élete lesz felnőttként, amit otthon tapasztalt. Ha boldogtalanságot lát, akkor ő is boldogtalan lesz, ha idegességet, akkor idegeskedős, ha bizalmatlanságot tapasztal, akkor ő is bizalmatlan lesz, ha boldogságot lát akkor boldog lesz.
Nem minden esetben van ez, de talán az esetek 80%-ában így történik.
Bibliát nem tudok idézni, csak magamat:
Gyerekek lelki világát tönkretenni bűn.
és ezzel pont ezt teszik mindketten, mert a gyerekek előbb-utóbb rájönnek, hogy a szüleik boldogtalanok, és csak kényszerből vannak együtt.
én a feleség helyében kipenderíteném a férjet, hogy tanulja meg nem viselkedhet úgy ahogy kedve tartja. nem csinálhat mindig azt amit akar. mikor fogja megtanulni, hogy felelősséget kell vállalni a tetteinkért?
megpróbálnák a gyerekek miatt normális kapcsolatot létesíteni vele, mert gondolom ilyen kis korban eléggé megviselhette őket az apjuk cselekedete.. ha nem lennének a gyerekek én elkerülném őt, de mivel nekik szükségük van egy apára ezert megengedném, hogy velük létesítsen kapcsolatot és ezzel le is tudnám a rám eső feladatokat a közös jövő érdekében..
Szerintem a probléma az (bocs J., ha később olvasod, de már ezt elmondtam), hogy sosem volt igazi kapcsolatuk. Álságos volt az egész. Nem volt igazi őszinteség. A feleség ezért is menekült egy keresztény szektába.
Szóval nem lehet helyrehozni, mert sosem volt rendben ez a házasság.
A nagyobbi gyerek kezelhetetlen. Teljesen kikészült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!