Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Elhagyta, de lelkiismerete...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elhagyta, de lelkiismerete miatt visszajött. Szerintetek kitart a felesége mellett?

Figyelt kérdés

Egyidős, 39 éves párról van szó. A feleség mélyen vallásos, a férfi nem. Két kislányt nevelnek. A férj egy éve beleszeretett egy másik nőbe, elköltözött, miközben komolyan tipródott a gyerekek miatt. A feleség tűrt. A férfi szülei végig az elhagyott feleség oldalán álltak. A férfi elhagyta a szerelmét, visszatért a feleségéhez, akit elmondása szerint sosem szeretett igazán. Szerintetek kitart a neje mellett?

A kérdésben szereplő feleség a barátnőm, ő kérte meg, hogy kiírjam ezt a kérdést, és én fogom a válaszokat tolmácsolni neki, hogy ne zaklassa fel az esetleges negatív kritika.

Én már elmondtam a véleményem, ami szerintem megegyezik a többségével...

2013. okt. 20. 17:29
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
53%

A gyerekek érdekeit nézzük. Egy gyerek általában örököli a szülők érzéseit is, ezért nagy valószínűséggel olyan élete lesz felnőttként, amit otthon tapasztalt. Ha boldogtalanságot lát, akkor ő is boldogtalan lesz, ha idegességet, akkor idegeskedős, ha bizalmatlanságot tapasztal, akkor ő is bizalmatlan lesz, ha boldogságot lát akkor boldog lesz.

Nem minden esetben van ez, de talán az esetek 80%-ában így történik.

2013. okt. 20. 18:00
 12/30 anonim ***** válasza:
56%

Bibliát nem tudok idézni, csak magamat:

Gyerekek lelki világát tönkretenni bűn.

és ezzel pont ezt teszik mindketten, mert a gyerekek előbb-utóbb rájönnek, hogy a szüleik boldogtalanok, és csak kényszerből vannak együtt.

2013. okt. 20. 18:08
 13/30 anonim ***** válasza:
53%

én a feleség helyében kipenderíteném a férjet, hogy tanulja meg nem viselkedhet úgy ahogy kedve tartja. nem csinálhat mindig azt amit akar. mikor fogja megtanulni, hogy felelősséget kell vállalni a tetteinkért?

megpróbálnák a gyerekek miatt normális kapcsolatot létesíteni vele, mert gondolom ilyen kis korban eléggé megviselhette őket az apjuk cselekedete.. ha nem lennének a gyerekek én elkerülném őt, de mivel nekik szükségük van egy apára ezert megengedném, hogy velük létesítsen kapcsolatot és ezzel le is tudnám a rám eső feladatokat a közös jövő érdekében..

2013. okt. 20. 18:09
 14/30 anonim ***** válasza:
66%
Hagyjátok már ezt a "gyerekek érdekében el kell válni" témát. Mert apuci boldogtalan a felesége mellett, persze. Hát a szerető mellett is boldogtalan lenne, hiszen cserbenhagyta a családját, emiatt mindig bűntudata lesz, a felesége meg még boldogtalanabb, amiért két gyerekkel a sorsára hagyták. Ez mitől is tenne jót a gyerekeknek? Ne a "boldogságot" hajszolja már az, aki házas, családos ember, hanem tartson ki az igérete, a választása, a CSALÁDJA mellett. Az lenne a boldogság, hogy megnősülsz, csinálsz pár gyereket, aztán otthagyod őket??
2013. okt. 20. 18:11
 15/30 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem pedig pont az együtt maradás a gyerekek miatt...a hatalmas hiba, mert azért a gyerekek sem buták. Ez pedig, hogy a gyerekek miatt vagyunk együtt, egy harmat gyenge kifogás. Inkább hagyni elmenni máshoz, mint hogy továbbra is együtt, mint ha mi sem történ volna...-elég megalázó az anyára nézve. Maga a tudat: csak a gyerekek miatt alszik mellettem.
2013. okt. 20. 18:14
 16/30 A kérdező kommentje:

Szerintem a probléma az (bocs J., ha később olvasod, de már ezt elmondtam), hogy sosem volt igazi kapcsolatuk. Álságos volt az egész. Nem volt igazi őszinteség. A feleség ezért is menekült egy keresztény szektába.

Szóval nem lehet helyrehozni, mert sosem volt rendben ez a házasság.

A nagyobbi gyerek kezelhetetlen. Teljesen kikészült.

2013. okt. 20. 18:21
 17/30 A kérdező kommentje:
Szerintetek elhagyja a férje belátható időn belül? (ez ugyebár a legfontosabb kérdés a feleség számára)
2013. okt. 20. 18:24
 18/30 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem akkor hagyja el, ha a gyerekek nagyobbak lesznek.
2013. okt. 20. 18:29
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez így nem hiteles. Te kívülálló vagy,hogy láthatnál már ennyire bele a kapcsolatukba? " akit elmondása szerint sosem szeretett igazán" ezt honnan veszed? Nekem azt nem veszi be tulajdonképpen az agyam,hogy miért ment volna vissza a 8 és 10 éves gyerekek miatt? Azok már nagyok,ilyen korban már mindent megértenek.:) Szerintem hát,nem csak a gyerekek miatt ment vissza,mert ennek nem sok értelme van.
2013. okt. 20. 19:03
 20/30 A kérdező kommentje:
Onnan látok bele a kapcsolatukba, hogy szoktam velük kommunikálni, sőt, ők is szoktak egymással és velem is beszélgetni. A férj is és a feleség is elmondta a leírtakat.
2013. okt. 20. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!