Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vészeljük át, hogy ennyire megváltozott a családunk anyagi helyzete?
Ugyanannél a cégnél dolgoztunk a férjemmel, ami régen nagyon jól ment, elég nagy fizetés volt, bónuszok, jutattások. Emelett anyósomnak is volt egy munkahelye, ahol sokat keresett, kb 70 ezer forinttal támogatott minket havonta. Na, azóta anyósom otthagyta azt a munkahelyet, mert nem volt semmi szabadideje, engem leépítettek, férjemet áthelyezték máshova, ahol jóval kevesebbet keres. Anyósóom már egyáltalán nem támogat minket.
Nekem most épp nincs munkám, múlt héten építettek le, most épp keresek valami mást. Teljesen megváltozott az anyagi helyzetünk, és a férjem ezt elég rosszul viseli. Az a helyzet, hogye ddig eléggé szórtuk a pénzt, éttermekbe jártunk, vásárolgattunk, hétvégén iszogattunk a városban, utazgattunk, stb. Most, épp, hogy futja a számlákra, meg kell fogunk minden garast, mert kitudja mikor találok munkát, és a félretett pénzünk erre kell(ami nem valami sok)
Nálatok is volt ilyen periódus? Hogy vészeltétek át? Mintha minden csak egyre roszabb lenne, ránk jár a rúd. Még ha találok is munkát, olyan sosem lesz valószínűleg, minte ddig volt, most pl megyek valahova próbamunkára, de ha fel is vesznek pont feleannyi elsz a fizetésem, mint eddig volt.
El kell fogadni, sajnos ilyen az élet egyszer fent egyszer lett.
Az anyóstól meg nem kellene ennyi pénzt elfogadni, mert nem teljesen normális dolog.
Ne haragudj, de ha anyósod a kötelező havi kiadások nagy részét állta, miért nem tettétek félre azt a pénzt?
Én sem vagyok spórolós, kb. bármennyit el tudok verni egy hónapban, ezért rászoktunk, hogy hó elején, amikor megjön a fizu, elutalunk egy összeget a megtakarítási számlára, a többit pedig feléljük.
Sajnos nem tudsz mit tenni, étterem, iszogatás sztornó, otthon kell főzni friss piaci alapanyagokból, lefagyasztani gyümölcsöt, zöldséget télire, új ruhát ne most vegyetek, mondjátok le a nyaralást stb. Mivel nem tudhatod, mikor jöttök egyenesbe, csak a legszükségesebbekre költsetek.
Nehéz helyzet...a jót könnyű megszokni és nagyon rossz lejebb adni az életszínvonalból.
Szerintem úgy vészeljétek át, hogy a luxus dolgokról mondjatok le, mint pl. a gyakori étterembe járás. Főzzetek otthon többet.
Ne az eddig megszokott márkákat vegyétek, hanem alacsonyabb árkategóriásat.
Valahogy mindig elment valamire. Fiatalok vagyunk, mindkettőnknek elég jó anyagi helyzetünk volt mindig, szeretünk szórakozni, nem tudunk spórolni.
Inkább a lelki háttére vonatkozott a kérdés. Én is elég nehezem viselem, de a féjem főleg. Ő aztán mindig meg volt szokva, hogy nem kell nézze az árakat, azt eszik mindig amit megkíván, nem ülünk otthon a tv előtt, hanem eljárunk szórakozni, ezért elég nehéz neki így, és látom, hogy frusztrálja. Enegem is frusztrál, de engem inkább az, hogy pillanatnyilag semmi munkám nincs. Persze, én is bánom, hogy nem tettünk félre többet, de amit félretettünk legtöbbször elköltöttük utazásokra, télen és nyáron is külföldre utaztunk, elég sok pénzbe került. De sjanos akkor nem gondoltunk bele, hogy jöhetnek még rosszabb idők.
7 bő esztendő 7 szűk esztendő.
El kell áruljam neked, hogy a hátralévő életetekben amit tudtok tegyetek félre öregkorotokra, mert nem biztos, hogy lesz nyugdíj és akkor még fele annyi pénzetek sem lesz, mint most. A jövőre mindig gondolni kell! Nem úgy van, mint régen, hogy bekerültem valahova és akkor ott is maradok míg csak dolgozni tudok járni. Sajnos... Munkaügyi központba mindenképpen jelentkezzél be, én is azt tettem, különben tényleg teljesen el kellene tartania a páromnak.
Mi is alapból nagyon szegények voltunk és mikor még a hús drágább volt a növényeknél (most már nincs különbség) akkor arról is le kellett mondani az volt a végső csapás...
És úgy kellett spórolnunk (társas ház), hogy anyukám fogott egy régi vödröt és egy lavórt amibe a kézmosóvizet gyűjtötte és avval öntöttük le a budit. Ennyit tudtunk spórolni... Azon kívül, hogy otthon csináltuk a kaját. :(
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!