A ti párotok elvárásai is megnőttek azóta, mióta megvan a gyerek? Sajnos én úgy látom, nálunk ez így van és a hozzáállása felém is megváltozott.
Jelenleg gyed-en vagyok. Főzök, mosok, takarítok stb. szóval igyekszem ellátni a háztartást, foglalkozok a gyerekkel és a nemi életünket is próbálom normális mederben tartani a 7 hónapos baba mellett. Próbálom magam nem elhanyagolni és visszahozni a régi formámat, pl. minden nap vagy minimum másnap fél órát tornázok mikor a pici alszik.
De sokszor azt látom, hogy ez is kevés. Például:
ne nyavajogjak, hogy fáj a fejem, vegyek be fejfájás csillapítót és hagyjam őt békén (persze nem ezzel a szóval, a lényeg ez volt),
foglalkozzak a kutyával (kinti, nagytestű),
van egy sorozat este, amit megnézek, de mindig nehezére esik ilyenkor vigyázni a gyerekre,
ha a szüleivel problémám van, akkor rendezzem le én ahogy akarom, ő nem veszekszik velük,
fogadjam el a hobbiját.
Ezek apróságok, de úgy érzem, hogy úgymond elvárásai vannak, de az enyémek nincsenek figyelembe véve. Jól érzem, vagy csak nyavajgok?
Köszönöm az eddig válaszokat ! Mindegyik hasznos volt ! Várom a többiek nézőpontját, véleményét is!
Annyiban még azért árnyalnám a dolgokat, hogy természetesen bennem is vannak hibák, én se vagyok szent, nem fekete-fehér a helyzet, pl. éjszaka felkel ő is a gyerekhez, tehát vannak természetesen jó dolgok is.
A felőle irányuló nyomás az amit soknak érzek, korábban ezt nem éreztem... Nehéz ezt így megfogalmazni. :S
Hűha azért érdekes, hogy nehezére esik vigyázni a babátokra. Gondolom ő is ugyan úgy akarta?! Azaz 1 óra nem fogja földhöz vágni.
Szerencsére nálunk ez fordítva lett. Ha kell főz, mos, takarít, csak legalább én is pihenjek egy kicsit. Előtte sem voltak elvárásai, de most főleg nincs, ami tőle telik megtesz mindent.
Persze, mindketten akartuk a babát. Ez a sorozat nézésem közbe jellemző rá.
Köszönöm a válaszokat !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!