Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek a párom örökös rendmániájával?
Figyelt kérdés
Nincsen nálunk sosem rendetlenség,én rendet tartok és tisztaságot.Van egy lassan 4éves kislányunk aki szereti szétdobálni játék közben a dolgait.De ha rászólunk rendet rak,igaz könyörögni kell érte de megteszi.Mivel élünk a lakásban és használjuk óhatatlan ,hogy egy két dolog ne legyen a helyén.Pl. egyszer használt ruhák amit még fel lehet másnap is venni a fotel karfáján van összehajtogatva.A száradó ruhák a szobai szárítóállványon,és ha véletlenül nem szedem le azonnal amint megszárad már kapok is érte.Pohár az asztalon amiből még majd később inni szeretnék.A párom folyton veszekszik a gyerekkel is és velem is.Ma reggel összegyűrte a kislányunk egyik képeslapját amit még a szülinapjára kapott a Nagyitól,mert azt a párom úgy gondolta szemét már.Sorra dobálja ki a gyerek rajzait is,és állandóan veszekszik vele is és velem is.Mindíg azt hajtogatja,hogy örüljek neki,hogy ő ilyen rendszerető,mert ő sokat segít nekem.Mondtam neki bár ne lenne ilyen,inkább pakolnék utána mint hogy folyton veszekedjünk a rendrakáson.Nem tudom mit lehetne tenni ezzel a problémával,de érzem rá fog menni a kapcsolatunk.Mondtam neki ezt is,erre azt mondta hogy én ne fenyegessem azzal hogy elhagyom.Én nem tudok egyszerűen mindent rendben tartani!Egy 4éves kisgyerek mellett lehetetlenség.Dolgozom napi 8órát,főzök ,mosok,és a gyerekkel foglalkozom.A párom folyton azzal jön hogy ő mennyit dolgozik.Amikor hazajön elé van téve a vacsora,és ha netalán neki kell mosogatni vacsi után akkor tör ki belőle a veszekedés.Azt mondja ,hoy ő sokat segít nekem ,de hogyan segít?Úgy ,hogy abban nincs köszönet,mert olyankor morog egyfolytában.Pl jesszus miért van ennyi mosogatnivaló?Vagy ha takarítani segít akkor meg mekkora kosz van mikor takarítottál itt utoljára?Komolyan mondom inkább megcsinálom én,csak ezt ne kelljen hallgatnom.Nem jó így élni,a gyerek sem érzi jól magát.Az otthonunk egy múzeum.Én legalább is így érzem benne magam.
Igen, lehet hogy az okokat kellene előbb megtalálni, mint támadni őt. Mert ennek biztosan valami pszichés gond áll a hátterében, Ő valamit kompenzálni akar ezzel a tevékenységgel, vagyis pótcselekvés a számára. Nincsenek olyan problémái esetleg amiket nem képes jelenleg megoldani és ezt nagyobb feszültséget okoz benne? Munkahelyi, családi vagy bármi? Lehet hogy ott van a kutya elásva!
2013. jún. 7. 09:58
12/25 anonim válasza:
Én nem értem egyébként hogy jutnak el az ilyen párok idáig.
Hasonló pasim volt,első nyaralásnál kibukott a dolog,összeköltöznu sem kellett.Elmentünk nyaralni,ilyen önellátós helyre,mi főztünk.Vagyis megfőztem én,kértem ő meg mosogasson el.Azt a felháborodást,hogy az a nő dolga.Másnap bográcsoztunk,kijelentette hogy az én dolgom mindent előkésziteni hozzá,ő gyűjt tüzet,vigyek neki sört,pakoljam a bográcsba a kaját,majd ő fűszerezi.szóltam,hogy ne fűszerezze túl,gyomrom nem birja.Erre tele rakta csipőspaprikával,így nem ettem belőle.Amikor közölte hogy mosogassam el amit leégetett,én konkrétan a nyakába boritottam és összepakoltam,első vonattal eljöttem.Franc se ment volna hozzá és szül neki gyereket.
Nem hiszem el,hogy a kérdezőnél nem látszott már az elején hogy ilyen a pasi.
2013. jún. 7. 10:02
13/25 A kérdező kommentje:
Az én párom mindíg is ilyen volt,de a gyerek születése előtt én ezt tudtam kezelni.Én is szeretem a rendet,csak nem mániákusan.Viszont most ,hogy már van egy tündéri kislányunk akivel foglalkoznom ,pl. játszótérre vinni,rajzolni,gyurmázni "kell" ,így már nincsen időm ,hogy minden glédában álljon.Sajnos én azt érzem a páromnak ez a baja,imádja a gyerekét,de valahogy úgy érzi kitúrták őt az első helyről.Mert már nem az az első,hogy az ő igényeit kielégítsem értem a rendrakás például,hanem elsőnek a gyerek érdekeit veszem előtérbe.Jó ötlet a ruhás láda,hétvégén veszek is egyet.Egyébként sokszor mondja a gyereknek,amit nem szabadna szerintem mondania,hogy ő miatta veszekszik anya és apa,mert ő rendetlen kislány.Én ilyenkor annyira kiakadok,hogy olyanokat mondok én is amit nem szabadna.Lehet ,hogy neki ez kényszerbetegség,de ha ezt mondanám neki na akkor nem állnék meg a lábamon amit kapnék érte.Én tényleg szeretném ezt rendbehozni,mert tudom ő jó ember,csak rossz útra tévedt.
2013. jún. 7. 10:34
14/25 anonim válasza:
Na jó, de már megint egy ilyen kérdés...
Gyereket szültél egy embernek, aki a gyerek születése előtt is ilyen volt, de akkor eltűrted ezt. Most meg már nem. Ilyen esetben nem értem a csodálkozásodat, hiszen TUDTAD, hogy ilyen... ezen a gyerek születése előtt kellett volna változtatni (vagy nem szülni gyereket egy embernek, akinek számodra kibírhatatlan mániái vannak), nem utána sírni, hogy szar a helyzet.
2013. jún. 7. 10:38
15/25 anonim válasza:
"Egyébként sokszor mondja a gyereknek,amit nem szabadna szerintem mondania,hogy ő miatta veszekszik anya és apa,mert ő rendetlen kislány." - ettől belehánytam a billentyűzetbe. Már' bocs, de ha ilyent szól, akkor nem jó ember tévúton, hanem egy sz@rházi.
2013. jún. 7. 10:42
16/25 A kérdező kommentje:
Mint mondtam akkor tudtam kezelni,tehát ne volt ennyire durva a szitu.Miért szültem neki gyereket?Azért mert szeretem őt.Mindenhol vannak problémák ,nincsen olyan ember akinek ne volna valami dilije.Akkor senkinek sem lehetne gyereke!Én azért tettem fel ezt a kérdést,mert nem tudom mi lenne a helyes megoldás erre.Gondoltam van itt olyasvalaki aki hasonló szitut már megoldott.Hogyan lehet kompromisszumot kötni ilyen esetekben?Én nem azért tettem fel a kérdésemet,hogy megkérdőjelezzék miért szültem gyereket a páromnak,hanem azért mert megoldást szeretnék találni a problémánkra.
2013. jún. 7. 10:45
17/25 anonim válasza:
Egyébként sokszor mondja a gyereknek,amit nem szabadna szerintem mondania,hogy ő miatta veszekszik anya és apa,mert ő rendetlen kislány. - Gratula! Nagyon jó ezt belenevelni a gyerekbe. Azért veszekszik apa meg anya, mert apa egy s*ggfej - én ezt mondanám!
2013. jún. 7. 10:46
18/25 A kérdező kommentje:
Tudom én is ,hogy nagyon durva amiket mond a gyereknek.Erről is le kellene szoknia,mert ilyet nem lehet mondani.Sokszor tényleg faképnél hagynám őt,de amúgy jóember.Ha nincs rajta a hoppáré akkor olyan jó minden.Nem is szoktunk máson veszekedni.Egyébként meg ezek amiket mond nem akarattal mondja,hanem olyankor valami dühroham kitörése van.Úgy érzi mintha az egész lakás egy nagy kupleráj volna,pedig nem az.Én nem tudom mit lát ő kupinak,de tényleg beteges már amit művel.
2013. jún. 7. 10:54
19/25 anonim válasza:
Gondolj arra, hogy évek múlva, majd ha nagyobb lesz a gyerek és ő is segít a házimunkában, akkor vele is így fog bánni!
2013. jún. 7. 11:00
20/25 A kérdező kommentje:
Arr gondoltam,hogy írok neki egy levelet.Leírom mit gondolok erről a rendmániájáról,és azt is ,hogy milyen gondot okoz vele kettőnk között.Megpróbálom felvázolni neki,hogy mi mindent akar elvárni tőlem,és talán amikor elolvassa rádöbben,hogy ő sem volna képes ennyi mindent egymaga kézben tartani.Amikor például én délutános vagyok a munkahelyemen,és későn este 11-kor érek haza,bizony a gyerek még nem alszik,mert a párom rengeteg időt elvacakol a mosogatással,és a rendrakással,ahelyett hogy a gyereket rakná le aludni.Leírom neki azt is ,hogy olyan mint aki a rend rabja volna.Nem fontos számára semmi sem,csak az hogy minden glédában álljon.Leírom mit érzek ilyenkor,hogy elmenekülnék a világból is.Aztán meglátom mit lép erre.Remélem észbe kap,és rájön hogy ez így tényleg nem normális.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!