Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit tegyek a párom örökös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek a párom örökös rendmániájával?

Figyelt kérdés
Nincsen nálunk sosem rendetlenség,én rendet tartok és tisztaságot.Van egy lassan 4éves kislányunk aki szereti szétdobálni játék közben a dolgait.De ha rászólunk rendet rak,igaz könyörögni kell érte de megteszi.Mivel élünk a lakásban és használjuk óhatatlan ,hogy egy két dolog ne legyen a helyén.Pl. egyszer használt ruhák amit még fel lehet másnap is venni a fotel karfáján van összehajtogatva.A száradó ruhák a szobai szárítóállványon,és ha véletlenül nem szedem le azonnal amint megszárad már kapok is érte.Pohár az asztalon amiből még majd később inni szeretnék.A párom folyton veszekszik a gyerekkel is és velem is.Ma reggel összegyűrte a kislányunk egyik képeslapját amit még a szülinapjára kapott a Nagyitól,mert azt a párom úgy gondolta szemét már.Sorra dobálja ki a gyerek rajzait is,és állandóan veszekszik vele is és velem is.Mindíg azt hajtogatja,hogy örüljek neki,hogy ő ilyen rendszerető,mert ő sokat segít nekem.Mondtam neki bár ne lenne ilyen,inkább pakolnék utána mint hogy folyton veszekedjünk a rendrakáson.Nem tudom mit lehetne tenni ezzel a problémával,de érzem rá fog menni a kapcsolatunk.Mondtam neki ezt is,erre azt mondta hogy én ne fenyegessem azzal hogy elhagyom.Én nem tudok egyszerűen mindent rendben tartani!Egy 4éves kisgyerek mellett lehetetlenség.Dolgozom napi 8órát,főzök ,mosok,és a gyerekkel foglalkozom.A párom folyton azzal jön hogy ő mennyit dolgozik.Amikor hazajön elé van téve a vacsora,és ha netalán neki kell mosogatni vacsi után akkor tör ki belőle a veszekedés.Azt mondja ,hoy ő sokat segít nekem ,de hogyan segít?Úgy ,hogy abban nincs köszönet,mert olyankor morog egyfolytában.Pl jesszus miért van ennyi mosogatnivaló?Vagy ha takarítani segít akkor meg mekkora kosz van mikor takarítottál itt utoljára?Komolyan mondom inkább megcsinálom én,csak ezt ne kelljen hallgatnom.Nem jó így élni,a gyerek sem érzi jól magát.Az otthonunk egy múzeum.Én legalább is így érzem benne magam.
2013. jún. 7. 09:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
97%
Úgy látom, a párod mániája már megmérgezte a kapcsolatotokat. Gondolom egy ideig tűrtél, toleráltál, de most már görcsbe rándul a gyomrod, mikor hazaér, és inkább menekülnél előle, hogy ne kössön beléd. Sajnos tanácsolni semmit sem tudok, azt tudom, hogy ő nem fog megváltozni. Neked viszont nem kötelességed múzeumban élni. Megmondhatod neki, hogy Te megteszel mindent a rendért, ami erődből kitelik, ha nem elégedett az eredménnyel, akkor folytassa ott, ahol Te abbahagytad, de ne cseszegessen Téged! Ezt minden alkalommal mondd el, amikor elkezd mondogatni. Vagy pedig keress fogást rajta, nyilván nem tökéletes ő sem, így köss bele egy hibájába, és ezzel vágj vissza! Bár lehet, hogy ez csak veszekedést szül, attól függ, milyen típusok vagytok.
2013. jún. 7. 09:31
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem irigyellek,én nem birnám.Rend van nálunk is,de élünk a lakásban,valami mindig elrakásra vár vagy takaritásra,de nem a lakás tisztasága és a rend az első,megvár,megzavarodnék,ha mindig azt kellene néznem,hogy az utolsó kimosott zokni is a helyén van-e.

Mindig ilyen volt,gyerek előtt is?

2013. jún. 7. 09:34
 3/25 anonim ***** válasza:
29%
Ne érts félre, de minden embernek vannak háklijai. Neki ez egy ilyen dolog. Ha nem vagy toleráns vele szemben és elhagyod, akkor úgy gondolod más férfi tökéletes lesz? Hidd el nem! Ha szeret titeket, dolgozik, nem iszik, haza adja a pénzét... Becsüld meg, szeresd és próbálj vele kompromisszumot kötni, még akkor is ha jelen pillanatban ezt nem tudod elképzelni.
2013. jún. 7. 09:36
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Kompromisszum: egyik héten csak ő tart rendet,másik héten csak te?
2013. jún. 7. 09:41
 5/25 anonim ***** válasza:
78%
Szegény, meg tudlak érteni. Ilyen rendmániás a mi családunkban is volt, csak egy kicsit durvább változatban. A testvérem férje, amikor hazaért a 12 órás munkájából, hiába volt rend, ő akkor is talált valamit. Minden nap szöszöket szedegetett a padlóról, úgy pedig sose láttad, hogy a felmosó ne lett volna a kezében. A húgomnál akkor telt be végleg a pohár, amikor a férje rákattant a mosógépre, és már a tiszta ruhákat is újra mosta. A hab a tortán az volt, amikor egyszer teljesen tönkretette a húgom és a kislányának a ruháit, mert kifehérítette. Ekkor közölte velem a húgom, hogy vagy kezelteti magát vagy vége. Az utóbbit választotta, mert szerinte ez nem betegség.
2013. jún. 7. 09:43
 6/25 anonim ***** válasza:
52%
Mármint nem velem, hanem vele :)
2013. jún. 7. 09:44
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Én valamit nem értek.

Az eddig is zavart, hogy a férjed nem segített a házimunkában, mármint a gyerek előtt, vagy csak mostanában lett ez probléma? Ne vállald át a főzést, mosást, mosogatást, ezeket mindkettőtöknek csinálnia kellene. Mi az, hogy te 8 óra munka után még robotoltsz, ő meg csak lazít, és még ő háborog, hogy nincs rend?? Szerintem ez lenne az első.

Az egyszer már használt ruhákat én a hálószobában gyűjtöm, egy csinos, fedeles ládában, mert én is hajlamos voltam itt-ott hagyni őket (persze összehajtva), de ez zavarta a férjemet. A láda tökéletes megoldás, mert szép dísztárgy, nem lát bele, és a még egyszer használható ruhák tökéletesen elvannak benne. Mosáskor pedig átnézem, és amit meg mégsem veszek fel valamiért még egyszer, az megy a gépbe.

A többi dologban veled értek egyet: egy poharat nem kell rögtön eldobni, a gyerek rajzait sem kellene kihajítani. Ha az utóbbi zavarja őt, akkor rendszerezzétek.

Mindenképp beszéld meg vele, hogy ezentúl felesben mostok-főztök-mosogattok, másképp ez nem megy. A szüleim házassága is gyakorlatilag azért ment tönkre, mert apám úgy gondolta, neki előjoga a meleg vacsora a tv előtt, de mosogatnia soha nem kell, és hasonlók. Nem csoda, hogy édesanyám egyszer csak nem bírta tovább...

Egy normál házasságban ma a felek egyformán dolgoznak, egyformán osztják meg a házimunkát is!

2013. jún. 7. 09:52
 8/25 anonim ***** válasza:
52%
Sajnos valtozni nem fog :(
2013. jún. 7. 09:52
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
De ismerős történet... Még a gyerek rajzainak random összetépkedése is stimmel, az egyetlen különbség, hogy nálunk a nejem volt ilyen. Sajnos ez viszont nem "rendesség" kérdése, hanem kényszerbetegség. Nálunk válás lett a vége, mert már nem lehetett elviselni, hogy ha kiborult a konyhapultra egy pohár víz, akkor is fél nap üvöltözést kellett hallgatni addig amig ki nem takarítottam a házat pincétől padlásig, akkor is ha éppen 10 perccel előtte végeztem vele, a gyereknek meg vigyázzban kellett volna ülnie egész nap otthon, nehogy vmi rendetlenséget csináljon, amit amúgy sem őnagyságának kellett eltakarítania. Ha súlyosbodik a helyzet nálatok, akkor próbálkozhattok pszichiáterrel, de az én nejemnél 10 év terápia sem ért sz@rt sem, mihelyst otthagytam egyből nem volt olyan fontos hetente hatszor takarítani meg a zoknit is vasalni...
2013. jún. 7. 09:55
 10/25 anonim ***** válasza:
56%
Amiket leírtál, az alapján nála ez nem csak simán egy rossz szokás, hanem egy pótcselekvés, egy felesleges szükséglet, ami miatt te bosszankodsz, de hidd el, hogy ez neki sem kellemes, szenved tőle, még ha ez nem is látszik. Nekem tisztaságmániám volt ugyanígy, egy komoly lelki traumára volt visszavezethető. Az agyára mentem másoknak, de számomra is egy pokol volt úgy az élet, sokszor az forgott a fejemben, hogy egyszerűbb lenne meghalni. Ne hagyd, hogy a párodat eleméssze ez a dolog! Segítségre van szüksége! Nem mindig azzal kell foglalkozni, hogy nekünk milyen rossz, és akkor talán könnyebben észrevesszük, ha a közvetlen környezetünkben valaki komoly segítségre szorul.
2013. jún. 7. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!