Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek jogos a kérésem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogos a kérésem a férjem felé? Nálatok hányszor van egy héten főt kaja?

Figyelt kérdés

Még nem volt gyerekünk egy héten 2-3szor főztem,megfelelt igy ettünk száraz kaját.Amióta a lányunk eszik azóta minden nap friss főtétel várja itthon.Egyik nap ugyesett hogy nem volt időm főzni,mikor hazaért és látta hogy nincs főtétel nagyon megörült hogy végre száraz kaja az ebéd.Megmondtam neki hogy nem csinálunk ebből rendszert,hiába van herótja a főt kajától,példát kell mutatni a gyereknek és főt ételt enni.Náluk otthon szokás volt hogy a párom akkor is szárazat evett ha volt főt kaja,nekem ez nem tetszik igy megkértem hogy ezt tartsa tiszteletben.

Tudom hogy ő kicsit furcsa e téren,de nem szeretném hogy a lányom azt lássa hogy az a normális hogy egy héten 3-4szer szárazkaja a menü.

2013. jún. 5. 13:15
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
73%

OFF

Jajj értsétek már meg, hogy "szárazat" a kutyák esznek... száraz tápot! Az emberek hideg vagy meleg ételt esznek.

Hidegtál... arra is azt mondjátok, hogy száraztál?

2013. jún. 5. 15:31
 32/44 anonim ***** válasza:
76%
engem is marhán idegesít ez a szárazkaja kifejezés :D hát a macskámnak adok szárazat, mi hideget eszünk.
2013. jún. 5. 15:58
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

Mégis honnan szedtétek, hogy a főtt étel mindenekfelett, mert hogy az egészséges. A hőkezeléssel az alapanyagokban lévő vitaminok, nyomelemek nagy része távozik.

Relatív, hogy mi egészséges, mi nem. Függ attól hogyan készül, és főként miből. Egy hideg étel lehet sokkal egészségesebb a főtt ételnél. A kettő közti egyensúly megtalálását sokkal fontosabbnak érezném. Nem pörögnék azon, hogy akkor most milyen példát mutat szerencsétlen párom a gyerekenek.

2013. jún. 5. 16:13
 34/44 anonim ***** válasza:
64%
Hát nálunk az ebéd mindig olyan funkciót töltött be, hogy összeül a család és együtt van (eszik) szendvicsekkel ezt a hangulatot nemigazán lehetne visszaadni, bár tény, hogy a főt étel jót tesz. Apa is mindig mondja bár ő inkább a levest díjjazza. Szerintem nem olyan megeröltető, hogy minden nap eszik pár falat főtt ételt ennyi erővel a szendvics nem unalmas? Vagy akkor mit eszik reggel meg este?
2013. jún. 5. 16:14
 35/44 anonim ***** válasza:

Ha ő száraz kaját akar enni, akkor úgy nem lehet, hogy mondjuk a gyerek könnyen elkészíthető egyszemélyes meleget eszik, mondjuk tejbegrízt, ő meg amit akar. Te meg szintén vagy hideget, vagy egyszerű meleget.

Vagy több napra főzöl, nem muszáj tök ugyanúgy megenni, melegítésnél mindent fel lehet dobni valamivel, fűszerrel, tejföllel...

Vagy megsütöd a húst és van főtt köret meg nem főtt, pl. szendvicsnek megcsinálva.

2013. jún. 5. 16:37
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

1. Szerintem is jobb lenne, ha ti a gyerekkel délben ennétek, a párod meg amikor hazajön, eszik szendvicset, vagy amire éppen kedve van.

2. Viszont annak semmi értelme minden nap több félét fözni, hogy hátha valami tetszik valakinek - ez így inkább pazarlás.

3. A fött étel nem egészségesebb, mint a nyers, csak normális dolgokat kell venni: nem párizsi, hanem rendes szalámi, kolbász vagy sonka, meg friss zöldségeket.

4. A férjednek meg hagyd, hogy azt egyen, amit szeret, és a gyereknek sem lesz semmi baja, ha az apjával szendvicset eszik, söt csak jót tesz neki, ha nemcsak agyonfött dolgokat kap. Az meg, hogy az emberek szeretik a fött ételet: van, aki szereti, van, aki kevésbé.

5. A száraz illetve hideg étel megnevezés tájanként máshogy szokás, ezen csak azok akadnak fel, akiknek nincs annyi eszük, hogy felfogják, van, amit mások másként mondanak. Akinek erröl csak a kutyatáp jut eszébe, az igencsak korlátolt.

2013. jún. 5. 16:43
 37/44 anonim ***** válasza:
89%
Egy felnőtt ember (= a férjed) nem ehetné az, amit szeretne?
2013. jún. 5. 16:44
 38/44 anonim ***** válasza:
A világ legboldogabb embere lennék,ha hetente legalább háromszor telne főtt ételre,de sajnos sokszor még egy napra sem.
2013. jún. 5. 18:40
 39/44 wiWell ***** válasza:

Az oké, hogy egyen amit akar, de ne a gyerek elott és ne minden nap. Az én párom nagyon sok mindent nem eszik meg és van egy 6 évvel fiatalabb occse, aki ezt egy az egyben eltanulta tole. Szóval egyikojuk sem eszi meg a tojást, disznósajtot, kocsonyát, néhány húsfélét és halat is ebben az évben evett eloszor (a barátom, az occse még soha). És az occsnél ez nem azért van, mert nem szereti - mert még sosem kóstolta -, hanem berogzult nála ez a szokás, ezt látta és így maradt.

Szóval ha az apa válogat akkor a gyerek is nagyon gyorsan megtanulja. Nem beszélve arról, hogy a fott kaja meg kidobódik.

2013. jún. 5. 19:12
 40/44 anonim ***** válasza:

"Szóval ha az apa válogat akkor a gyerek is nagyon gyorsan megtanulja. Nem beszélve arról, hogy a fott kaja meg kidobódik."

Az apa NEM válogat (mert megeszi, ami van, csak nem esik jól neki), a fött kaját meg nem kell kidobni, ha nem föz a kérdezö 5-6 félét egyszerre és csak annyit, amennyit ö a gyerekkel megeszik.

2013. jún. 5. 19:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!