Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek jogos a kérésem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogos a kérésem a férjem felé? Nálatok hányszor van egy héten főt kaja?

Figyelt kérdés

Még nem volt gyerekünk egy héten 2-3szor főztem,megfelelt igy ettünk száraz kaját.Amióta a lányunk eszik azóta minden nap friss főtétel várja itthon.Egyik nap ugyesett hogy nem volt időm főzni,mikor hazaért és látta hogy nincs főtétel nagyon megörült hogy végre száraz kaja az ebéd.Megmondtam neki hogy nem csinálunk ebből rendszert,hiába van herótja a főt kajától,példát kell mutatni a gyereknek és főt ételt enni.Náluk otthon szokás volt hogy a párom akkor is szárazat evett ha volt főt kaja,nekem ez nem tetszik igy megkértem hogy ezt tartsa tiszteletben.

Tudom hogy ő kicsit furcsa e téren,de nem szeretném hogy a lányom azt lássa hogy az a normális hogy egy héten 3-4szer szárazkaja a menü.

2013. jún. 5. 13:15
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem eltúlzod a dolgot. Persze, kell lennie főtt ételnek, de nem lesz lelkisérült vagy testileg visszamaradott a gyerek, ha egy nap egy héten nem kap főtt kaját. Van ilyen. Elmentek valahova akkor mi lesz?

Semmi rosszat nem csinált a férjed szerintem. Ettől függetlenül téged is megértelek, de ezzel ő nem vonja kétségbe a nevelésed vagy azt, hogy normális családban éltek-e.

2013. jún. 5. 13:20
 2/44 A kérdező kommentje:
A heti egy nap szárazkaja az még okés,abba simán benne vagyok.Ő szerette volna visszaállitani a régi rendszert amibe nem megyek bele.Nekem ez nem fér bele,láttam mi ment náluk,és okés ha a lányom tini korában azt mondja hogy nem kell ennyi főt kaja akkor belemegyek.3 éves nem akarom hogy azt tanulja meg hogy ebéd helyett lehet párizsit enni vagy ilyesmi,ott a vacsiidő akkor lehet.
2013. jún. 5. 13:23
 3/44 anonim ***** válasza:
100%
Túl aggódod a dolgot. Hadd egyen már a férjed azt, amit éppen megkíván. Majd eszik a főtt kajából, ha arra van kedve. Nem hiszem, hogy ez miatt lelki sérült lesz a lányotok.
2013. jún. 5. 13:24
 4/44 anonim ***** válasza:
83%

Ebédelj főttet a gyerekkel, aztán ha marad a férjednek, eszi, ha nem, eszik szárazat.

De egyébként neki is jobb, ha eszi veletek a friss főtt ételt. Sok pasi öszetenné a két kezét, ha minden nap friss kaja várná.

Nálunk amúgy változó. Nincs gyerek, tehát csak ketten vagyunk még. Mindketten dolgozunk. Ha én érek haza előbb, általában bevásárolok és főzök valamit, de ha elhúzódik a munka, akkor ő vásárol be, és vagy csinál kaját, vagy aznap hideget eszünk. Gyakran főzünk együtt este, azt nagyon szeretjük mindketten. Főzés alatt kibeszéljük a napi munkaügyeket, feszkót, aztán mire leülünk enni, már csak egymással törődünk. Mondjuk hét napból 5-ön biztos van valami egyszerűbb meleg étel. Hétvégén jut idő általában komolyabbra.

Ha gyerek lesz, akkor máshogy lesz. Otthon leszek vele, velük, remélem viszonylag sokáig. A leendő második gyerek 3-4 éves koráig szeretnék, ha lehet. Akkor főznék minden nap. Eleinte ugye anyatej, aztán hozzátáplálásnak házi főzelékeket szeretnék majd adni, nem bolti tartós bébikonzervet. De szerintem a párom is örül majd a napi zöldség-gyümölcs-főzelék adagoknak. :)

2013. jún. 5. 13:25
 5/44 anonim ***** válasza:
73%

A fött étel NEM egészségesebb, mint a szárazkaja,legfeljebb olcsóbb.

De a gyereknek semmi baja sem lesz, ha egy héten két-három nap nem kap fött ételt, söt ha nyers zöldségeket fogaszt, az még sokkal egészségesebb is.

6/44 anonim ***** válasza:
93%

száraz kaját az állatok esznek, amire gondolsz, az a hideg étel, gondolom, szendvics, tojás, stb. Nem bírom nem leírni, hogy igénytelen a helyesírásod.

Én minden napra főzök, de mivel a férjem a férjem és nem a gyerekem, így eldöntheti, hogy mit eszik. Ebédre mindig elviszi a főtt ételt, mert az esik jól neki délben, vacsorázni pedig mi nem szoktunk, mert ő 7-8 között ér csak haza, 6 után meg nem eszünk már.

Ha már azt is megszabod, hogy ehet-e szendvicset, fantasztikus élete lehet a férjednek. Az enyém egy mázlista velem. :)

7/44 anonim ***** válasza:
88%
Kicsit olyan vagy, mint egy diktátor.:) Lehetnél toleránsabb, talán a férjed is szívesebben enné a főztödet.
2013. jún. 5. 13:26
 8/44 anonim ***** válasza:
88%
Más férfiak meg örülnének, ha minden nap főtt ételt ehetnének. Elég érdekes a férjed. Mondjuk én a férjemet leszoktattam a minden napi főtt ételről, de nagyon nehéz volt, és bizony sokszor meg is jegyzi. De nekem nincs időm főzni minden nap. Szerintem egyen a férjed amit akar, nem kell rákényszeríteni a főtt ételt ha nem azt enne, bár inkább örüljön neki.
2013. jún. 5. 13:27
 9/44 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs igazad. Senkit sem lehet kényszeríteni, hogy olyasmit egyen, amit nem szeret vagy nem esik jól neki. Sajnos én sem szeretek este meleg ételt enni, míg párom azt szereti. Az a kompromisszumos megoldásunk, hogy én kistányérról eszek.

Párod nyugodtan egyen, amit akar, a lényeg, hogy egyen együtt a családdal.

2013. jún. 5. 13:28
 10/44 anonim ***** válasza:
83%

Az is egyfajta tolerancia, ha a másik ehet azt, amit szeretne. Meddig kéne ezt a férjednek betartania? Még 10 évig? Az olyan elveknek úgy sincs hatása, amihez csak tessék-lássék tartja magát az ember.

Amúgy az ember az egyetlen lény a földön, aki úgymond elpusztítja a táplálékát, mielőtt megeszi. :)

Nem ehetne a férjed "felesben"? Pl kenyérrel a húst, vagy ilyesmi.

2013. jún. 5. 13:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!