Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségemnek ezt valóban így kellett lereagálnia?
"Kicsit rákerestem ezen az oldalon is a csapatépítő tréningekre, és hát bizony volt ott a válaszok között, aki azt írta, hogy a buli-pia-szex vonalon mozog a dolog."
Én voltam már jópár multis csapatépítőn, évekig, több cégnél. Hát nem mindenki úgy viselkedik mint egy ájtatos szentéletű apáca, de sem az asztal alá inni magad, sem körbe k.félni a fél irodát nem kötelező. Szexorgiáról egyről sem tudok, de egy-egy párocska nyílt titok volt. Én ittam mértékkel, sosem rúgtam be, kollégára meg nem másztam rá, gyakorlatilag a 20 éves munkaviszonyom alatt egyszer sem, még akkor sem, amikor ifjú feszes s.ggű vékony lányka voltam.
Viszont nem nézik jó szemmel a vezetőség részéről, hogy ha valaki rendszeresen kihúzza magát az ilyen csapatépítőkön való részvétel alól. Ez ilyen kötelezően szabadon választott, nem mondják, hogy kötelező ott lenned, de ha nem mész, akkor rákérdeznek az indokra is. Egy alkalommal mondhatsz betegséget, de az nem kifogás, hogy a feleségem azt hiszi, hogy majd megcsalom...
Nézd, szerintem az történhetett, hogy a feleséged tényleg akarta, hogy megkapd azt az állást, és gratulált is volna hozzá, ha
ha nem pánikol be azonnal attól a hétvégétől. Az a gyanúm, hogy pl. barátnőktől vagy valakitől hallotta, hogy az ilyen csapatépítő bulikon piálás és szexorgia folyik, és nagyon megijedt. Eseleg valami ismerőstől hallott egy rémtörténetet, és azért parázik ennyire.
Szóval a megoldás az, hogy leültök, harag nélkül, és megbeszélitek, hogy ő mitől fél ennyire. Te megteszed a megfelelő ígéreteket (ha ilyesmi folyna ott, azonnal hazajössz), ő pedig megnyugszik. Azt is említsd neki, hogy rosszul esett, hogy nem gratulált (erre ő valószínűleg bepótolja). Meg azt is, hogy attól féltél, az a problémája, hogy te többet keresel. Erről is beszélhettek (végül is lehet, hogy tényleg zavarja, mert így értéktelennek érzi magát melletted - ez esetben te megerősítheted, hogy egyáltalán nem értéktelen és te nagyon szereted, bármennyit is keres).
Szóval szerintem most nagy válság van a feleséged lelkében, és nem rosszalkodás, amit csinál, hanem pánikolás. Ha dühöngsz vele, az olyan, mint amikor az úszástanár dühöng a gyerekkel, aki nem mer beugrani a vízbe, ahelyett, hogy megnyugtatná.
"Gondolom zavarja, hogy ő csak 88 ezer forintot keres, én meg a többszörösét fogom " - e mögött búvik egy valós probléma: 33 éves..ha lenne gyereke, nem zavarná.
Annyira nehéz ez az állás-munkaügy- becsüljétek meg, hogy szerencsések vagytok: a feleség próbáljon együttérezni olyannal, akinek munkanélküli a férje, és nem talál, csak alkalmi, nem szakmába vágó, nem fizetettet, te pedig ne igyál - a jó állást meg kell becsülni és meg is kell tudni tartani.
"Te megteszed a megfelelő ígéreteket (ha ilyesmi folyna ott, azonnal hazajössz), "
Ha 2 ember véletlenül szexel, akkor hazajön? Mi ő kis iskolás, akit anya nem enged el a haverokkal moziba? Az ilyenek erősen ajánlott megjelenésű munkahelyi programok. Nem tudom mit kell ezen túlragozni. De ha már ebből ekkora hisztit csinál, akkor nem tudom mi lesz később.
Azt meg kell jegyeznem, hogy egy értékesítő cégnél dolgozom és olyan forgalmazó és gyártó cégekkel vagyunk kapcsolatban, mint pl. a Henkel, Trilak...stb., és volt egy pár csapatépítő hétvége. Mit is mondjak... Egy feleségnek vagy férjnekabszolút meg kell bíznia a párjában, hogy nyugodt szívvel el tudja engedni egy ilyenre.
A piálás kimaradhatatlan és ha az beindul, akkor még az is előfordulhat- mint ahogy előfordult-, hogy az egyik marketinges igazgatónő részegen, szoknyában, szétdobott lábakkal az asztalon üvölt, hogy "bassz.n már meg valaki!" 80%-ban vannak kefélések egy ilyen hétvégén, persze semmi sem kötelező.
Utolsó: huhh, az kemény...
Én a HR igazgatóságra megyek dolgozni, gondolom, hogy széles körben ismert fogalom az, hogy "HR-es p*csa", és ez is hozzájárul az aggodalmakhoz. De, ahogy írtam is, nem kéne, sem ivós sem félrekefélős fajta nem vagyok.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat, még a válásra biztatókat is, mert az is egy szempont nyilván, de nálunk ilyesmi nincs napirenden.
érdekes, én mindig örülök a férjem sikereinek: legyen az anyagi vagy épp ha észreveszem, hogy megtetszik másnak is. büszke vagyok rá.
a feleséged egy hárpia. küldd el sportolni, nekem azóta jött meg az eszem, hogy nincs időm agyalni:-D
"én meg a többszörösét fogom (illetve már most is), de szerintem ez így van rendjén, a férfi vigye haza a pénz javát." - ezzel spec. nem értek egyet, de nem ez a lényeg.
na, nekem friss az élmény, most voltam csapaépítőn. igen, vannak olyanok akiknek ez egy lehetőség a cég pénzén való bebaxásra és egy menő hotelben való kefélésre a kiszemelt kollégával. de azért tegyük hozzá, h nem mindenki ezen a vonalon mozog. aki ilyen típus, az máshol is megcsinálja, aki konszolidált, az itt sem.
mindenképp menj el a tréningre, mert nem vetne rád jó fényt, h nem vagy nyitott az új kollégák és a vezetőség felé.
találd meg az arany középutat, legyél laza, de ahol kell ott komoly.
nálunk a párom keres többet, mégis folyton irigyel mikor tréningre megyek. az ő cégüknél ez valamiért nem divat. naja, a mi piaci részesedésünk legalább stagnál, az övéké csökken :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!