Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lakásvásárlásban nem tudunk megegyezni a férjemmel, kinek van igaza?
Tudom, hogy nekünk kell eldönteni, de kíváncsi vagyok mások véleményére.
A és B ház között nincs lényegi különbség olyan szempontból, hogy mind a kettő pont jó méretben, helyiségek elrendezésében, állapotban.
A ház 1M ft-al olcsóbb, viszont anyósom közelében van. Ő tipikus anyós: mindenről elmondja a véleményét aztán számon kér, hogy ugye úgy csináltam. Egy ideig volt kulcsa a lakásunkhoz, de amikor úgy tartotta kedve átjött, ha ne voltunk otthon akkor is bement és rendezkedett.
B ház drágább, de messze van.
Ti melyiket választanátok?
Mennyire van az anyós közelében, attól függ? Ha már mondjuk fél óra, akkor is menne? Eddig milyen messze laktatok?
Alapvetően olyan távolságot szorgalmaznék, hogy ne tudjon benneteket háborgatni. Szóval inkább a B, ha az A túl közeli.
A férjednek meg egyszerűen mondd meg, hogy ha az anyjával akar lakni, akkor költözzön haza, ha veled, akkor meg vegye már észre, hogy amit a kedves mama művel élhetetlenné teszi a TI közös életeteket.
B B B B B B B
Mi is B helyen laktunk, elköltöztünk A helyre. KÁR volt. Anyós közel lakik, tipikus minden lében, csak őt még emellé gyakran nem is a jóindulat vezérli. Közöttünk folytonos a veszekedés emiatt. Ma már ott tartunk, hogy a közeli család miatt tönkremegy a mi közös családunk. Semmiképp ne legyetek túl közel, nem egészséges.
De a férjed mit mondott erre az anyós problémára? Nyilván tisztéban van a te fenntartásaiddal. Egyetért? Szerinte is sok és bosszantó, amit csinál?
Ha képes volt többször is hajnalban feldörömbölni, meg amúgyis csak úgy rendezkedik, akkor a messzebbi házat választanám. Persze a férjem beleegyezésével.
Őt komolyan ennyire nem zavarja amit az anyja csinál?
Kevés.
Fél óra se elég.
Rámehet a házasság de nem csak a házasság.
Hanem egy gyerek kerülhet emiatt csonka családba s ott nőhet fel.
Ez komolyabb ügy mint itt hiszik néhányan.
Ha anyós nem ismeri a határt akkor nektek kell meghuzzni a határt.
Ez a megoldás az egyik ilyen lehetőség.
És mégvalami: egyedül nevelve gyereket minden fajlagosan drágább. Hamar megtérül ez az egy millió anyagilag is ha ez a döntés miatt nem mentek szét.
Viszont van egy baj: a férjednek ugyanugy joga van a saját véleményéhez mint neked vagy ép nekünk...
B
(kellene találni valami más szempontot az érveléshez: benapozás? tető állapota, lépcsőház, szomszédok, kert, csendesség, burkolatok, emelet vagy ha családi ház: kert, növényzet, tető, pince állapota - ha gondolod írj priv, megnézem)
Az olcsóbbat. A maradékból lelövetném az anyóst :P
Viccen kívül, én az olcsóbbat. Könnyen pofázok, együtt lakom az anyósommal és még jóban is vayunnk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!