Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek meddig érdemes erőltetni a szerelmet? Hosszabban lent.
Nagyon rossz helyzetben vagyok érzelmileg. Megvisel és nem tudom, hogy mit csináljak.
Két és fél éve vagyunk együtt a párommal. Nagyon nagy szerelemnek indult, sosem éreztem még ilyet azelőtt. Mindkettőnk részéről. Fél év után megkérte a kezem, és én voltam a legboldogabb. Van egy 3 hónapos kisfiúnk. Védekezés mellett fogant, bár amúgy is beszélgettünk róla, hogy 2-3 éven belül szeretnénk babát, így nem volt kérdés, örömmel vártuk.
A terhesség alatt azonban volt pár irtózatosan nagy vitánk (ezt most nem részletezném). A szülés előtt pár héttel nagyon kicsin múlt, hogy ne hagyjam el. A lényeg, hogy mindig ugyan amiatt a dolog miatt volt. Könyörgött, hogy adjak még egy esélyt és várjuk együtt a babát, mert nagyon szeret, és változtatni fog ezen a dolgon. Változtatott is. Nagyon jó párom, és nem lehet rá azóta panasz. Viszont ez a sok-sok veszekedés és csalódás, de főleg az utolsó húzása valahogy kiölt belőlem minden szerelmet iránta. Azóta küzdök, hogy visszatérjen az érzés, mert tudom, hogy mennyire szerettem, és most is látom, hogy jó apa, jó párom. De nem tudok már rá úgy nézni. Pedig annyira szeretném. Nem kívánom, nem akarom megcsókolni, idegesít minden benne. Nem tudom mit tegyek. Meddig várjak? Annyira igyekszik, és én is próbálok visszarázódni. Tudom, hogy a fiamnak is jobb lenne így, lényegében eddig is csak miatta maradtam.
Tegnap este (megint nagyon aranyos volt tőle), felajánlotta, hogy vigyáz a babára, mindent elintézett, menjek ki kicsit szórakozni. Kimentem, és jól esett flörtölni, láttam, hogy tetszem embereknek, és kicsit úgy éreztem, mintha egyedülálló lennék, és nagyon jól éreztem magam. Valahogy csalódás volt hazajönni és mellé feküdni, mintha meg lennék fosztva valamitől... és nagyon rossz ezt érezni!
Elmész, újra visszaszokik az alkoholra.
És akkor ugye, azt gondolod, hogy neked volt igazad, te ezt előre megmondtad.
Amikor megismerted, nem ivott? Szerintem biztos, csak nem vettél róla tudomást. Később meg kezdett zavarni, és le akartad róla szoktatni.
Tudod te, milyen nehéz egy évek óta italozó embernek leszokni az alkoholról? Mekkora akaraterő kell hozzá?
Nagyon szerethet téged és a gyermeket, ha ezt sikerült elérni. Ez nem megy ám egyik napról a másikra.
"Azt mondom, többet nem iszom." Ahogy írod, többször megígérte, hogy nem iszik többet, és mégis megtette.
Hidd el, sokat szenvedett, amíg sikerült róla leszoknia.
Ez olyan, mint egy betegség. Ha valaki erre képes, akkor nagyon szerethet téged.
Az, hogy a kórházba italosan ment be, azon ne akadj ki, általában, ha az asszonyka babát vár, egyedül vannak, a férfiak még akkor is az alkoholhoz nyúlnak, ha nincsenek annyira hozzászokva, mint a párod.
Ez volt az utolsó húzása, amit nem tudsz elfelejteni? Az én férjem is, amíg kórházban voltam, mindig alkoholszagúan jött be, vidám volt, jól érezte magát.
Én pedig nem szóltam neki, mert épp elég volt neki egyedül lenni hónapokon keresztül.
Amikor hazajöttünk a babával, ezek az italozások is megszűntek.
Azt írod, azóta küzdesz, hogy visszatérjen az az érzés.
Sajnos, a szerelmet, mint ahogy írták is, nem lehet erőltetni.
De már nem csak ketten vagytok, ott van még egy kis ártatlan is, akinek mindkettőtökre szüksége van. Tudom, kibicnek minden könnyű, de én megpróbálnám vele ezt a helyzetet megbeszélni.
Ekkora szeretetet én nem dobnék el csak úgy.
Ha valami rosszul esik, rosszul esik, arról nem tehetsz, de szerintem próbáld meg ezt a dolgot még egyszer.
Az Életem értelmei c. sorozatban a nő azt csinálta (pont, mivel a férje rengetegszer kiakasztotta eléggé kellemetlen húzásokkal), hogy összegyűjtötte azokat az apróságokat, amik a kapcsolatuk elejére emlékeztették őt, hogy miért is szerettek egymásba. És ha nagyon ki volt borulva, azokat nézegette, és akkor eszébe jutott, valójában mennyire szereti azt a pasast. Tudom, hogy csak egy sorozat, de azóta én is gyűjtögetem a kis tárgyainkat, talán egyszer még szükség lesz rájuk. Próbáld meg pontosan felidézni, mit éreztél akkor, amikor még nagyon szeretted, és próbáld belelátni azt a (mit tudom én) cinkos mosolyt, aranyos fülcimpát, apró heget, amiért annak idején annyira odavoltál.
De nem tudhatjuk, hogy leszokott-e az italról.
A párod alkoholista, kérdező. Ez van sajnos.
Bocsánat, nem nagyon kerültem gépközelbe, most olvastam a hozzászólásokat, próbálok mindenre reagálni.
10-es válaszoló: igen maradtam, mert 1, nem nagyon tehettem mást abban a helyzetben, veszélyeztetett terhes voltam, és ő is azt kérte (én is úgy gondoltam), hogy a baba egészsége érdekében ne költözgessek, maradjak nyugodtan, ő mindenben segít, és ha a szülés után 6-7 héttel még mindig úgy érzem, hogy menni akarok, akkor menjek. 2, bíztam abban, hogy ő meg tud változni és reméltem, hogy a kapcsolatunk nem romlott el ezektől véglegesen. Most attól félek, hogy igen. Ráadásul nem mondtam azt, hogy egyértelműen menni akarok. Azt írtam, kétségek gyötörnek, nem érzem, hogy szeretném, tisztelném stb. És félek, hogy nem is lesz jobb, a kérdésem pont arra irányult, hogy mennyi idő után lehet véglegesen kijelenteni, hogy ez már nem működik!? Próbáljuk helyre hozni, de nem tudom, hogy sikerül-e még egyszer. Sajnos többször játszotta el a becsületét és a bizalmam. Továbbá sajnálom, ha így értetted, de nem arra vágyom, hogy végigmenjen rajtam X számú pasi, nem össze-vissza pasizni szeretnék. És azt is kiforgattad, amit a magam „elásásáról”írtam a saját elméleted szerint. Én ezt arra értettem, hogy fiatal vagyok ahhoz, hogy hozzákössem magam egy rosszul működő kapcsolatba egy olyan emberhez, akit nem szeretek. Te meg a bulizásra vezetted le. Igen, biztos az is rosszul esett, hogy ő össze-vissza bulizik, míg nekem itthon kell ülni, pedig együtt vállaltuk a babát, de a hatalmas veszekedéseink nem emiatt voltak, hanem hogy olyan ordenáré részegen jött haza, kiabált, nem tudott magáról, és egyéb gusztustalan dolgok, amiket nem részletezek, de minden férfiúi tartását elveszítette a szememben. Fiatalok vagyunk, de nem tinédzserek. Magyarán nem a bulizásra értettem azt, hogy nem akarom elásni magam, és természetes, hogy a baba miatt megváltoznak a sorrendek, pontosan ez volt a gondom, hogy azt láttam, nála nem.
12-es: Hogy ivott-e azelőtt? Amikor megismertem a húszas éveink elején jártunk, egyetemisták voltunk persze, hogy sokat buliztunk együtt, ő is berúgott párszor, én is. Aztán a munkahelyünk is olyan, hogy elég sokat jártunk szórakozni, kollégákkal összejártunk iszogatni. Szóval persze, volt arra precedens, hogy berúgott, arra is, hogy én. A terhességem alatt viszont (ő ezzel magyarázza) nagyon megijedt, elkezdett betojni a felelősségtől, attól, hogy vége ennek az életének stb., és átesett a ló másik oldalára. Már előtte is kértem, hogy fogja kicsit vissza magát, de a szülés közeledtével egyre durvult a helyzet én meg egyre jobban féltem, hogy képtelen visszavenni és mindjárt itt lesz a babánk, ő meg így jár haza. Könyörögtem, kértem és semmi nem használt. Úgy éreztem, és így is volt: az ital fontosabb volt neki nálam/nálunk. Szépen kezdtem belefáradni abba, hogy üvöltözik, amikor hazajön hajnalban, a földön fetreng stb.
Az utolsó húzását eddig nem akartam így felhozni. Időben a kórházas volt, de azt ez előzte meg:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
ezt a kérdést én tettem ki. A végén leírom mi történt utána. Rá pár napra kerültem kórházba, mert beindult a szülés. Valószínűleg ettől. És ezek után így jött be hozzám a kórházba. De azt is írtam, a legutolsó húzása januárban, amikor a gyerek mellé egyszer így jött haza. Azóta nem iszik, mert fogtam a gyereket és egy hétre elmentem anyukámékhoz, és közöltem vele, hogy elmegyünk és még láthatást sem fogok engedélyezni. Na, most kifejtettem, pedig nem akartam. De talán így már érthető a helyzetem.
12-as: 2-3 hetente volt egy nagyon durva berúgása, de napi szinten ivott és kissé részeg 2-3 naponta volt. Az előző linket elolvasva már lehet, hogy te is úgy fogod látni, hogy nagyobb a gond, mint ahogy azt az elején kivonatolva leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!