Egy ékezet különbség van az anyakönyvi kivonatbeli és a használt nevem között. Érdemes utána járni?
Az a helyzet, hogy a szül. any. kiv.-ban TIMEA szerepel, én meg TÍMEA-ként használom. A Timea nem is anyakönyvezhető, na de ez most mindegy. Diákigazolvány igénylés dobták vissza, hogy nem egyezik a NEK azonosítón lévő név, és amin be vagyok iratkozva. Átnéztem a többi papíromat, az összes ami az okmányirodából származik TIMEA van írva, de pl. összes sulimba TÍMEA-ként vagyok számon tartva, és az érettségim is erre a névre van kiállítva. Érdemes utána járni, ha most problémám volt belőle, vagy hagyjam?
Ja és igen, 20 év után derült ki.
A 20 honapos lanyomat Orovecz helyett Oravecznek irta a korhazi irnok es az onkormanyzatban az anyakomyvvezetoi osztaly.
Mielott tavoztunk a korhazbol, jeleztem, hogy nem lesz jo.
Par nap utan megkaptuk javitva a dokumentumokat.
Mint irtam, 20 honapos es uton, utfelen elontjak a nevunket.
Volt olyan, hogy nem adtak ki a verveteles leletem, mert elirtak a nevem Horovecz-re. Kozben minden mas adat en voltam. A TAJ szamom is rajta volt. 2 oran keresztul veszekedtunk a nocivel, majd az sztk vezetoje lejott e kinyomtatta, lepecseltette es alairta a leletem sajat kezuleg.
De akadt az OEPnel
azt tudom, hogy sokba kerül, de attól félek, hogy más problémám is lehet belőle, pl. az anyakönyvezett nevemen nincs se iskola, se érettségi..
amúgy arra gondoltam, hogy ha férjhez megyek, akkor úgyis kell okmányokat cserélni, és megváltoztatnám azt az ékezetet.
.. akadt az OEP-nel olyan, hogy az gyintezo leirta igy a nevem: Orovecz kotojel Farago.
Amikor atneztem az adataim, szoltam neki, hogy talan a kotojel kiirasa helyett huzzon egy vonalat.
Azt a not is d*gta valaki.. ebben biztos vagyok.
:-)
nekem anyakönyvileg így van írva: Monika
de azért mert az anyakönyveztető nem tud helyesen írni azért én nem mentem utána h héééé lemaradt egy ékezet
az összes doksimban helyesen írják csak az anyakönyvben nem úgy van -- de nem érdekelt sőt mikor házasodtam akkor sem érdekelte őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!