Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Minden kapcsolat tönkremegy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Minden kapcsolat tönkremegy a gyerekek érkezése idején?

Figyelt kérdés
Miért mennek félre a férfiak ha a közösen tervezett gyerekek megszületnek? Hiszen együtt tervezték őket, ezt akarták KÖZÖSEN... Én is így jártam, és a környezetemben minden második nő, ha nem minden egyes nő...

2013. jan. 28. 09:42
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
87%
Nem minden házasság megy tönkre szülés után.A bátyámé megerősödött.Babát szerettek volna,közös döntsé volt,mint ahogy olvasom,itt mindenkié.A sógornőm terhes lett.Hamarosan kiderült,hogy ikreket vár.Nagy volt a boldogság,egészen az utolsó trimeszterig.Gondok voltak a terhességgel,ezért be kellett feküdnie a kórházba.Utolsó három hónapban nem volt emiatt szex,de még háztartás ellátása sem.A bátyám munka után hazament,főzőtt magának és kimosta,kivasalta a sógornőm cuccait,amit másnap bevitt neki munka után a kórházba.Így telt a 3 hónap,bátyám soha nem panaszkodott.Megszülettek a babák,az egyik gyerekkel sajnos gondok voltak.Hazavihették őket,ezután kezdődött az igazi kiképzés.Sógornőm fürdeni sem tudott egyedül,nem részletezem,szintén bajok voltak szülésnél vele is,bátyám fürdette.Éjjel kellni kellett a babákhoz,másnap dolgoznia kellett.Szomszéd néni segített be nappal,de éjjel nem tudott.Végül anyukánk költözött oda,hogy mentesítse a bátyámat,míg a sógornőm felépül.Kemény időszakon mentek keresztül,de bátyám,ahelyett,hogy lelépett volna,hiszen szex sem volt már közel fél éve,de még meleg vacsora sem,hetekig,csak síró babák és egy szinte magatehetetlen feleség,neki nem ez volt a lényeg.Van olyan szerelem,ami még ezt is kibírja és nagyon büszke vagyok a bátyámra,hogy nem csak jó apa,de tényleg társ is.Azóta is boldogok,már nagyok a gyerekeik.
2013. jan. 28. 12:36
 32/42 anonim ***** válasza:
72%

Nem megy minden házasság tönkre! Ez emberfüggő és kapcsolatfüggő! Ahol erős a kapcsolat, ott jó eséllyel ki fogja bírni a gyerek/ek érkezése utáni időszakot és az új feladatok által állított akadályokat a kapcsolat!

Ahol ez nincs meg, na azok szoktak tönkremenni!

2013. jan. 28. 14:47
 33/42 anonim ***** válasza:
93%

Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni neked.

Mikor megszületett a fiunk, mi voltunk a legboldogabbak a földön, már éveket vártunk rá.

Annyira sírós, hasfájós, beteges baba volt, hogy az első 1 év teljesen a padlóra tett engem. Nem volt kitől segítséget kérni, se lelkileg, se anyagilag, és még beszélgetni se tudtam senkivel. 0-24-ben otthon voltam a fiunkkal, néha sétáltunk stb, mint mindenki más. A férjem állandóan dolgozott...

Nálunk a baj az volt, hogy minden időt és energiát a gyereknevelésre fordítottunk. Csak a gyerekre! Nagyon ritkán volt szex, eltűnt a férj-feleség szerep. Helyette voltunk anya meg apa. És elvoltunk mint két jóbarát. Ez volt a legnagyobb hiba, amit elkövettünk! Persze a gyerek elmúlt 1 éves, amikor rájöttem egy véletlen folytán hogy a férjemnek van 1 kis kalandja az egyik munkatársnőjével. Senkinek nem kívánom amit akkor éreztem. Leültünk és beszélgettünk, majd kiderült ő azt hitte már nem szeretem őt, hogy mindig csak a gyerekkel foglalkozom stb. Ezért amiből ő hiányt érzett, hát ment és megszerezte máshonnan! Nagyon csúnya dolog szerintem is a megcsalás. De az éremnek két oldala van. Ha nem utasítottam volna el állandóan most nem azért imátkoznék, hogy legyen újra rendes normális életünk. Tudod, mindketten hibásak vagyunk. És mindez azért, mert nem ültünk le és nem beszéltünk meg mindent a másikkal. Muszáj őszintének és odaadónak lenni. Különben sz@rhatunk bele az egészbe! Persze ilyenkor már mikor kiderül a megcsalás, mindkét félnek akarnia kell a házasságot újra jobbá tenni.

Sajnos fel kell fogni, hogy a gyerek az első, de nem az egyetlen! Mire ezt észrevesszük, már sok helyen megvan a baj...

2013. jan. 28. 16:24
 34/42 A kérdező kommentje:

Örülök hogy a kérdésem nőket és férfiakat egyaránt megszólalásra késztetett!

Értek én mindent, de ha egy nő valóban annyira megváltozik, hogy csak egykori önmagának árnyéka, akkor a férj kötelessége lenne erre a feleségének a szemét felnyitni egy udvarias hangnemben lefolytatott beszélgetés keretében, nem? Ne utólag derüljön már ki egy olyan dolog, amin egyébként lehetne változtatni. És hogy egy anya sokat beszél a gyerekéről, esetleg csak a gyerekéről beszél?! Kedves Uraim, tudjátok-e milyen borzalmas dolog egy nőnek, amikor ha akarna sem tudna másról beszélni, mert nem történik vele semmi más. Nincsenek külső impulzusok, nincsenek meg a régi barátok, vagy csak kisgyermekes barátok vannak... Egyszerűen hiába akar beszélgetni egy nő a férjével valami másról... Nem járunk dolgozni 2-3 évig, hogy elmeséljük mi történt a melóhelyen, nem hallunk pletykákat, nem utazunk esetleg buszon, ahol régi ismerősökkel összefuthatnánk. Max. a gyereket visszük orvoshoz, boltba megyünk, sétálni megyünk, stb. És a lényeg, hogy együtt...a gyerekkel. Nincs már önálló életünk, csak a gyerekkel közös. Ami nem baj persze, vállaltuk, akartuk, ezzel jár. De ez pont annyira kellemetlen nekünk nőknek, mint a férfiaknak. Megváltozott külső: hát igen, nem mindenki szerencsés alkat, hogy szülés után pár héttel már a régi formájában van, de felvetném a kérdést, hogy a férfiak nem változnak meg az évek alatt? Bizony sokan pocakot eresztenek, vagy esetleg nem kívánatos módon kövérré válnak, vagy leszoknak a borotválkozásról, stb. De egy kapcsolat ha megromlik a gyerek/ek érkezése idején, akkor rögtön mindenki a nőkben keresi a hibát. És igen, a hormonok durva dolgokra képesek, néhány dolgot kordában tudunk tartani, van amit nem. Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, és várok még továbbiakat! ;)

2013. jan. 28. 17:04
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó kommentedhez: talán nem kéne alárendelned magad a gyereknek,hanem csak helyet kellene csinálni neki az életedben. Az én életem pl.megváltozott,de még sem változott ennyire. Tartom a kapcsolatot a barátaimmal,járok edzeni ugyanúgy,mint azelőtt(terhesen is jártam),és még egyetemre is járok levelezőn. Szervezés kérdése! Én pl.amit itt leírtál,ezt mind nem akartam! Hát kialakítottam egy olyan életet a gyerekekkek,ahol nem adtam fel saját magam,csak mert gyerekem van. Ugyanis lehet,hogy most újdonságot mondok,de: az élet nem áll meg!!! És ez sokan elfelejtik!
2013. jan. 28. 19:21
 36/42 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs segítségem, így én leghátul maradok a fontossági sorrendben. Nem tudom jobban megszervezni a mindennapjaimat úgy, hogy közben vagy a gyerekek, vagy a háztartás ne lássa kárát. Ha lenne segítségem biztos másképp alakulhatna az életünk.
2013. jan. 28. 19:33
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

A férjem elvált, utána ismerkedtünk meg. Neki már elég nagy lánya volt az előző házasságából, eleinte nem is igazán akart gyereket.

2-3 év együttlét után mondtam, hogy oké, figyelj, nekem nincs, nem sürgős, de legalább egyet szeretnék. Te meg döntsd el, hogy mennyire akarsz vagy nem akarsz - ha nem, akkor ne húzzuk egymás idejét.

Kicsit később fokozaton tetszeni kezdett neki az ötlet.

Amikor végre lett egy jó munkahelyem, már a korom miatt is egyre aktuálisabb lett. Leültünk megbeszélni, hogy akkor ki hogy képzeli el. Mivel egy bitang jó, támogató főnököt fogtam ki, nem akartam túl sokáig kimaradni, elszalasztani a felajánlott előrelépési lehetőségeket. Mondta, hogy okés, akkor szoptatási időszak után cserélünk, ő marad otthon.

Így fél év után vissza tudtam menni dolgozni, ő pedig otthon maradt.

Családban és baráti körben látott pozitív példák alapján megegyeztünk, hogy ha a nevelésben adódna is eltérő vélemény, a gyerek előtt soha nem mondunk ellent egymásnak (ezt a szüleim is így csinálták és bár eléggé domináns személyiség vagyok, ezzel mindig mederben tudtak tartani).

Én bevallottan nem vagyok ősanya típus, ezért már a terhesség előtt mondtam, hogy egyrészt szóljon, ha bekattannék, másrészt segítsen eleinte, mert nézni fogok, mint boci az újkapura.

Minden terv szerint alakult, ha épp túl nyivákolós voltam a terhesség miatt (legjobban az zavart, hogy le kellett sok káros, de általam szertett dologról mondani, pl dohányzásról leszokni, ami önmagában is feszültté tett), akkor normális hangnemben, de helyretett - "most vagy olyan hülye, aminél kérted, hogy szóljak".

Sokat segített, ő mutatta meg hogyan kell pelenkázni, megfogni, fürdetni, stb. Fél éves korában cseréltünk, talán jobban is ellátta, mint én. Vitte mindenhová, így nagyon is szocializált lett a kicsi, mindenkivel azonnal barátkozik, dumál, érdeklődik.

A házimunkát korábban is megosztottuk, most is aki épp dolgozott, az este még segített. De ha nagyon fáradtak voltunk, akkor hagytuk a fenébe, a lakás van értünk, nem fordítva.

A gyerek néha megy a nagyszülőkhöz (két pedagógus szülő, már fenték a karmaikat az unokára, imádják), olyankor a gyerek boldogan elvan velük, apám 65 évesen is csúszik-mászik a szőnyegen - mi meg egymással foglalkozunk.

A gyerek nem szent grál, a család része. Ő is alkalmazkodik, mi is alkalmazkodunk.

A terhesség alatti időnkénti idegességemet leszámítva, ami néha mindkettőnket megviselt (neki meg miattam kellett leszoknia, mert nagyon zavart, ha dohányzó embert kell néznem, míg én nem gyújthatok rá), nagyon flottul ment minden. Viszont ehhez kellett ön- és emberismeret. Tudtuk, hogy mire számíthatunk egymástól, mennyire passzolnak a céljaink, elveink, személyiségünk.

2013. jan. 28. 20:08
 38/42 anonim ***** válasza:
100%
Most nyilván nem tudom ki milyen helyzetben van, de azt sokszor látom, hogy anyukák panaszkodnak, így nincs segítség, úgy nincs segítség, meg milyen fárasztó, de semmi pénzért nem adnák oda a nagyszülőknek egy napra a gyereket. Mert az nem megoldás, nem azért szülte, hogy lepasszolja, meg egyébként is ők ezt meg azt nem úgy csinálják és egyébként is...Sőt, tovább megyek, sok helyen még apuka sem vigyázhat a gyerekre egy órát, mert ő azt nem tudja. Persze, persze. De akkor kérdem én mi a megoldás? Akkor meg ez van.
2013. jan. 29. 09:35
 39/42 A kérdező kommentje:
Én odaadnám a nagymamáknak nagyon szívesen egy-két napra a kislányomat, de sajnos a nagymamák nem kívánnak élni a lehetőséggel. :( Pedig nem rossz a kislányom, egy igazi kis angyal, akit szeretnek is, de annyira már nem hogy csináljanak vele egy közös hétvégét esetleg. Ha elmegyünk látogatóba örülnek neki, kényeztetik, de részükről a nagymamaság ezzel le van tudva. :(
2013. jan. 29. 18:00
 40/42 anonim ***** válasza:
67%

16:18

Tőlem ne számíts gyűlölködésre, hasonló gondolatok jutnak eszembe :)

Bár bántani viszont nem bántanék gyereket vállalót ezzel, neki az a fontos, nekem meg más.

Cserébe mondjuk én is elvárom, hogy a gyereket vállalók se nyaggassak engem, hogy De kell a gyerek!De kell a gyerek!

Nekem ugyan nem :D

2013. jan. 31. 17:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!