Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Más is érzi azt, aki vele...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más is érzi azt, aki vele azonos korú férfihoz ment hozzá, hogy gyorsabban öregszik nála, mind külső, mind belső terén?

Figyelt kérdés

32, idén 33 éves nő vagyok. A férjem is ennyi idős, ő most töltötte a 33-at. Nagyon régóta ismerjük egymást, gimnáziumban voltunk évfolyamtársak, majd egyetemen szaktársak lettünk-ott is jöttünk össze. 14 éve vagyunk egy pár, 4 éve házasok, van egy 3 éves kislányunk.

Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy ránézésre sokkal öregebbnek tűnök a férjemnél, és valahogy az életkedvem, gondtalanságom vagy inkább szeleburdiságom is elmúlt, ami benne még megvan. Néha nem tudom eldönteni, hogy ő tartja-e nagyon jól magát, és mellette lélekben örök gyerek, vagy én öregszem gyorsan.

Fiatalon elég jól néztem ki. Igazából nem változtam sokat, de az arcom öregedett. Már nincs kislány képem, a férjem meg még mindig elmenne srácnak, ha nagyon rá akarnánk mondani.

A régi stílusomat sem érzem már helyénvalónak magamon. Mindig miniszoknyákat, harisnyákat, nyáron ruhácskákat hordtam, de így 30 felett már azt érzem, hogy túl kislányos, de nem tudok mást kitalálni, csak farmert és pulcsit hordok.

A testem nem sokat változott, pedig szültem egy gyereket, de valahogy mégsem vagyok ugyanolyan. Néha azt érzem, hogy elcsúfultam mellette. Ne értsetek félre, nem őt hibáztatom, hanem az időt.

Ami a szokásainkat illeti, őt még mindig lekötik a haverok, az ide-oda járkálás, tele van élettel, sokszor minket is visz vagy vinne, de ezek nekem egyre nagyobb nyűgök és terhek kezdenek lenni. Nem szeretek már úgy elmászkálni otthonról, se nem érdekel a bulizás. Néha azt sem bánom, ha egyedül megy, mert nagyobb nyűgnek élem meg, ha vele kell tartanom.

Néha érzem is, hogy unalmas lettem számára. Szex az már nincs rendszeresen. Ő szokott kezdeményezni, én nem igazán. Nem is tudnám megmondani az indokot, hogy miért nem. Amikor lenne időnk, fáradt vagyok hozzá, de elég rámenősen kezdeményez, így belerángat a dologba.

Nagyon szeretne egy második babát. Én még nem.

A múltkor viccelődve azzal állt elő, hogy ha elkezdenénk dolgozni a második gyereken, akkor muszáj lenne rendszeresen szexelni egymással. Közben átgondoltam, hogy ennek nem is minden része lehetett vicc, hanem tényleg hiányzik neki.

Azt érzem folyamatosan, hogy le vagyok fáradva a rendszeres hancúrozáshoz, hogy nem vagyok már szexi és fiatalos, és nem is tudom követni a mérgezett egér módjára ide-oda mászkáló életmódját.

Velem lenne a baj? Én vagyok tényleg unalmas és öreges?

tegnap 05:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Genetika.

Az anyaság-munka-háztartás trió is megtipprja a nőket.

Iszol elég vizet?

Változtass a stílusodon. Vágass új hajat, jarjál más ruhákban.

tegnap 07:51
 12/30 anonim ***** válasza:
83%
A férjemmel másfél év van köztünk, de egyáltalán nem érzek ilyeneket.
tegnap 08:07
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Szinte ugyanez van nálunk is, 1 évvel vagyunk fiatalabbak, 10+ éve együtt. Annyi a különbség, hogy nálunk már 2 gyerek van, és hát, nem lett könnyebb. A kicsi nagyon nehéz gyerek lett, éjjel 3 éves korára tanult meg aludni, nappal folyton-folyvást ordít és vergődik, mindkettőnket teljesen kikészít a nap végére. A férjem engem is sokszor belerángat a szexbe, nincs hozzá kedvem, fáradt vagyok de nyomul, és tudom, hogy hisztis lesz ha nincs meg legalább a heti 2. Szeretem a szexet, de nagyon nem ez a prioritásom jelenleg, sokszor örülök ha túlélem a napokat. A férjem egyébként éli az életét, sokat van a haverjaival, edzeni jár, bulizik én meg legszívesebben csak itthon ülök, mert nincs energiám semmihez, pedig régen egy igazi bulikirálynő voltam. Rendszeresen hallgatom tőle, hogy milyen unalmas lettem. Teljesen átérzem a helyzetedet :(
tegnap 08:27
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

#13 néha vigyázzon a férjed a gyerekre és erőltesd magadra, hogy menj EGYEDÜL mondjuk csak sétálni. Nagyon fontos, hogy te is kikapcsolj, nem kell hozzá másik ember vagy konkrét program.

Depressziósok vagytok, azért nincs kedvetek kimozdulni.

tegnap 08:32
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
De ha ezek a ferjek folyton buliznak meg haveroznak, akkor mit csodalkoztok, hogy faradtak vagytok? Nyivlan joval kevesebb idot toltenek a gyerekekkel, igy persze, hogy van ido meg energia bulikazni…
tegnap 08:33
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Harminc évesen korainak gondolom ezeket, inkább negyvenenesekre ötvenesekre jellemző, de a testi hanyatlas ellenére a szellemi frissesség még sokáig megmaradhat 70-80 évesen is. Persze valtozik az embe, a derű és a hamvasság megkopik, az arc is változik de alapvetően még öregségről 30 évesen nem beszélhetünk. Nincs valamilyen testképzavarod? Depresszió?
tegnap 08:33
 17/30 anonim ***** válasza:
69%
Ez nem kiégés, hanem fáradtság. A gyereknevelés ilyen műfaj. Mire felemeled a fejed belőle, addigra oda a fiatalságod. Próbálj pihenni, kikapcsolódni, lazulni.
tegnap 08:42
 18/30 anonim ***** válasza:
86%
41 éves nő vagyok. Nem érzem, hogy olyan hú de nagyon öregednék. Igaz nem is szültem gyereket, szexelni is imádok és csicskája se vagyok senkinek. Attól függ hogyan éled az életed.
tegnap 08:47
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, mindenki öregszik, ezt el kell fogadni. A nőkön szerintem nagyobb egy fokkal a nyomás, mi sosem tudunk már a gyerek születése után olyan mélyen és gondtalanul aludni, mint a férfiak. Ez bizony talán több nyomot is hagy az arcunkon, mint a férjeknek. Amúgy meg emlékezz vissza, hogy mondjuk 10 éve milyen gondjaid voltak a külsőddel, és nézz meg most egy fényképet magadról abból az időből: ugye milyen gyönyörűnek látod magad? Na, ha majd 10 év múlva fogsz képeket nézni magadról a harmincas éveidből, szintén azt gondolod majd, “hű, de jól néztem ki akkor 😀 Nem tudom, érted-e, amit ezzel mondani akarok neked. Szerintem változtassatok kicsit a feladatok megosztásán, vállaljon többet a férjed te pedig csinálj több programot, ami nem családos meg gyerekes. Könnyű gyorsan öregedni, ha frusztrált és fásult vagy, a férjed pedig éli boldogan világát. Talán a szexhez is több kedved lesz, ha nem te viszel a hátadon egyedül mindent.
tegnap 08:53
 20/30 A kérdező kommentje:

Elnézést, lehet, hogy félreérthető volt, de én is szeretnék még 1 gyereket, akarom, hogy legyen a lányomnak testvére, csak még ne most. Jelenleg így is leterheltnek érzem magamat. Tudja is ezt egyébként.

Ahogyan azt sem írtam, hogy a buli és az eljárkálás nem mindennapos nála, azért van itthon is és segít nekem, tehát egyáltalán nem egy rossz társ, és jó apa. Csak a fennmaradt szabadidőnkről más-más elképzeléseink vannak. Persze még segítséggel is kimerülve érzem sokszor magamat, nemrég mentem vissza 8 órában dolgozni, utána rohanás a gyerekért, házimunka, játszás, egyebek. Igen, segít ezekben, de még ezzel együtt is soknak érzem olykor.

tegnap 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!