Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más is érzi azt, aki vele azonos korú férfihoz ment hozzá, hogy gyorsabban öregszik nála, mind külső, mind belső terén?
32, idén 33 éves nő vagyok. A férjem is ennyi idős, ő most töltötte a 33-at. Nagyon régóta ismerjük egymást, gimnáziumban voltunk évfolyamtársak, majd egyetemen szaktársak lettünk-ott is jöttünk össze. 14 éve vagyunk egy pár, 4 éve házasok, van egy 3 éves kislányunk.
Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy ránézésre sokkal öregebbnek tűnök a férjemnél, és valahogy az életkedvem, gondtalanságom vagy inkább szeleburdiságom is elmúlt, ami benne még megvan. Néha nem tudom eldönteni, hogy ő tartja-e nagyon jól magát, és mellette lélekben örök gyerek, vagy én öregszem gyorsan.
Fiatalon elég jól néztem ki. Igazából nem változtam sokat, de az arcom öregedett. Már nincs kislány képem, a férjem meg még mindig elmenne srácnak, ha nagyon rá akarnánk mondani.
A régi stílusomat sem érzem már helyénvalónak magamon. Mindig miniszoknyákat, harisnyákat, nyáron ruhácskákat hordtam, de így 30 felett már azt érzem, hogy túl kislányos, de nem tudok mást kitalálni, csak farmert és pulcsit hordok.
A testem nem sokat változott, pedig szültem egy gyereket, de valahogy mégsem vagyok ugyanolyan. Néha azt érzem, hogy elcsúfultam mellette. Ne értsetek félre, nem őt hibáztatom, hanem az időt.
Ami a szokásainkat illeti, őt még mindig lekötik a haverok, az ide-oda járkálás, tele van élettel, sokszor minket is visz vagy vinne, de ezek nekem egyre nagyobb nyűgök és terhek kezdenek lenni. Nem szeretek már úgy elmászkálni otthonról, se nem érdekel a bulizás. Néha azt sem bánom, ha egyedül megy, mert nagyobb nyűgnek élem meg, ha vele kell tartanom.
Néha érzem is, hogy unalmas lettem számára. Szex az már nincs rendszeresen. Ő szokott kezdeményezni, én nem igazán. Nem is tudnám megmondani az indokot, hogy miért nem. Amikor lenne időnk, fáradt vagyok hozzá, de elég rámenősen kezdeményez, így belerángat a dologba.
Nagyon szeretne egy második babát. Én még nem.
A múltkor viccelődve azzal állt elő, hogy ha elkezdenénk dolgozni a második gyereken, akkor muszáj lenne rendszeresen szexelni egymással. Közben átgondoltam, hogy ennek nem is minden része lehetett vicc, hanem tényleg hiányzik neki.
Azt érzem folyamatosan, hogy le vagyok fáradva a rendszeres hancúrozáshoz, hogy nem vagyok már szexi és fiatalos, és nem is tudom követni a mérgezett egér módjára ide-oda mászkáló életmódját.
Velem lenne a baj? Én vagyok tényleg unalmas és öreges?

Nézd, férfiként olvasva, megdöbbentem az egészen.
" belerángat a dologba "....A szexről,mint dologról beszélni már önmagában sok mindent elárul,de a belerángatás azt érezteti,nem kívánod.
Magaddal nem vagy kibékülve, de kislányos nem marad senki,nyugi. Ahogy a férjed sem marad srácos. Arra azért vigyázz,hogy annyira ne legyél passzív,otthonülő ami már a házasságot aláásná. Mert a férjek ilyenkor szoktak máshová menni " jóllakni ".
Ha pedig nem szeretnél másik babát,megértem teljesen, de ezt mondd meg neki mindenképpen. Egy gyerek a nő felelőssége főleg, mert egy férfinek megcsinálni könnyű és kész. De tiéd a gond általában !
De a házasságodban valami törésnek kellett lenni,ami miatt így érzel, mert csak az idő múlása és az "öregedés " nem ok önmagában...

Igen veled van a baj..
Bocs ha rövid voltam, de ezen nincs mit ragozni, te magad is tudod mi a baj, csak megerősítést vársz tőlünk.

Egyikőtök sem idős még.
Azt hittem minimum 45-öt fogsz írni a férjed meg 50...

Gyakorlatilag leírtál engem, csak én férfinvagyok, nincs senkim és 10 évvel idősebb vagyok...
33 éves még annyira fiatal, hogy félelmetes. És iszonyat jól néznek ki azok az ilyen korú nők, akik nem hagyják el magukat. Még tíz évvel később is simán.
Azt megértem, ha már annyira nincs kedved császkálni mindenhova, de ez normális szerintem ebben a korban. A lényeg, hogy ne temesd magad, még fiatal vagy. 33 évesen családdal, gyerekkel, ne viccelj, így lennék, azt mondanám, minden összejött.

Itt depresszió és/vagy hormonális problémák allnak a háttérben, emiatt látsz mindent negatívnak.
Pl az öltözködés kicsit feldobhatna, de azt is inkább leváltod ubalmas farmer-pulcsira, hogy még abban se leld örömed. A te korodban nyugodtan lehet még szoknyát, ruhát hordani. Igazából bármilyen korban, ha a megfelelő hosszt, kiegészítőket valasztod hozzá.
Szerintem a férjedből kiszerettél lassan. Úgy érzem neked nyűg ő, nem csak mikor szexelni akar. Azt viszont mond meg neki kerek-perec, hogy nálad nem játszik a második gyerek... Az egyik legundorítóbb dolog, ha az egyik fél ráerőlteti a másikra a gyereket. Ha az első, ha a többedik. Ne hagyd magad rábeszélni, mert ilyen lelkiállapotban nem hiszem, hogy minőségileg tudnál vele foglalkozni.
Szerintem menj el egy teljes vérképre (hormon, vas stb), valamint egy pszichológus sem ártana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!