Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Váljak, vagy ne váljak?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Váljak, vagy ne váljak? Megőrjít ez a huza-vona. Bőv.lejjebb.

Figyelt kérdés
Elegem van, hogy egyedül vagyok a 2 gyerekemre, a háztartásra, 8 órávan dolgozom, érzem már nem bírom lelkileg. Segítségem nincs, a Férjem lenne, de nem veszi ki a részét, mondván én sem segítek a kocsi szerelésben, vagy bármi ffi munkában. Hazaérve pihennék de akkor a háztartás nem halad.Ő játszik a gépen, ha úgy van megszerel valamit és annyi. A gyerekeket 100%ban én intézem, ő csak annyit hogy fizeti a számlákat. Kicsit összevissza írtam, de remélem értitek.. A fizetésem nem sok, ezt is a gyerekek végett végeztem el amiben dolgozok, h könnyebb legyen a dolgaikat intézni. Tehát bármit megteszek értük. Ezt a drága Párom nem érti meg, sokszor nem vagyunk egy hullámhosszon, sok mindent nem tudok megbeszélni vele, ha próbálkozom, biztos valami bajom van.. Egyedül érzem magam :-( Váljak v ne?

#gyerekek #válás #egyedüllét #Nincs segitségem
dec. 14. 21:11
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
74%

A megérzésedre hallgassál.

Az én megérzésem veletek kapcsolatban, hogy nem kéne elválni. Én egyszer ilyen téren nem megérzésre hallgattam, hanem eszemre, és megbántam. Mára már megfogadtam magamnak, hogy a fontos döntéseket csak megérzéseim alapján hozom meg. Ha ésszel döntök, az általában balul sül el.

Könnyíthetsz picit a terheléseden.

Főzni nem kell minden nap, néha elég melegszendvics, virsli(2-10 perc). (lehet kicsi melegszendvicssütő is, hogy mindenki akkor süt magának, amikor megéhezik.

Amúgy,most így belegondolva/végiggondolva is,mit nyernél,ha válnátok? Akkor attól még ugyanannyi segítséged maradna egy darabig mindenképpen. Csak macera lenne/jönne a szétköltözéssel. Aztán vagy jönne új csávó, vagy nem.

Amúgy szereted az embert? Meg szerelmeskedni szoktatok? Jóban vagytok egymással?

Pontosan mikben tudna neked ő segíteni? Pl beszáll a napi mosogatásba? Az van, ami mindennapos pl. Meg pl muter, amíg babák voltunk,és kúsztunk a padlón, kétnaponta mosott fel.

Ha valamiről úgy érzed,nem megy, de még akár lehet az is,hogy totál megoldható, akkor menjetek párterápiára,ha szükségét érzed,ha olyan rossz a helyzet.

Nálunk amúgy nem kell főzni minden nap, egyszer készül egy nagyobb adag, 2-3 napig esszük.

dec. 14. 22:50
 22/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves 21es a segítő kommented. Igazad van, de valamit tennem kell mert ez megy már sok ideje. Egyébként rendes ember, sokmindent köszönhetek neki. Csak más neveltetést kapott mint én, és ez akkor jött ki mikor a gyerekeim megszülettek. Nem sok dolog van ami közös bennünk, amik voltak már azokat se szereti, így semmi sem maradt csak a két gyerek. Hullámvölgyes a kapcsolatunk, sajnos ilyen jó ideje. Nem érzem magam erősnek hogy lépjek nincs meg az biztos pont hogy összepakoljak és induljunk. De egyszer eljön az a pont..
dec. 14. 22:57
 23/49 anonim ***** válasza:
71%

#21 imádom, mikor nők tanácsolják nőknek, hogy hunyászkodjanak meg, ne szólaljanak fel és maradjanak csendben. Hadd élvezze a férj az életet, a nő meg gebedjen meg.

Ha elválna, akkor is ugyanannyi munka lenne, de akkor tudná, hogy csak ő van ott. Most lehetne segítsége, de az b.szik rá. Így legalább nem kellene azt látnia, hogy a férj úgy viselkedik, mint egy gyerek és sz.rik rá. Jobb egyedül magányosan, mint társaságban.

Amúgy ha a kérdező már gondolkodik a váláson akkor már ÉRZI, hogy ennek véget kell vetnie.

dec. 14. 23:34
 24/49 anonim ***** válasza:
90%

23 sztm a legtöbb nőt az anyagiak tartják vissza...az anyagi függés mástól.

Én "áldom az eszem", hogy full boldogultam férfi nélkül is.

dec. 14. 23:43
 25/49 anonim ***** válasza:
84%

14

Nehogy már a kérdező oldja meg trükkökkel, hogy bírja egyedü, mert a férje egy lusta, semmivel nem törödő alak?

tegnapelőtt 02:41
 26/49 anonim ***** válasza:
23%
Nem kell annyit takarítani, havonta egyszer elég port törölni meg porszívózni/felmosni.
tegnapelőtt 03:46
 27/49 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem beszeld meg inkabb a paroddal mint az itt lèvő kanapèrol kommentelőkkel. Mondd el neki hogy igy nem bìrod tovàbb, valtoztatni kell mindenkèppen annak erdekèben hogy ne hulljon szèt a csalàd, mert amìg ő boldog pàrkapcsolatban èl,addig te nem
tegnapelőtt 06:26
 28/49 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a férjed lusta, de te ezzel a napi főzés+takarítás programmal te csinálsz magadnak felesleges munkát. (Miért nem főzöl nagyobb adagokat? Hűtőben eláll pár napot, fagyasztóban többet. Meg lehet egymás utáni két napon is ugyanazt enni.)

Ha az párom találná ki hogy minden nap kellene főzni, megmondanám, hogy csinálja ő, mert hülyeségnek tartom.

tegnapelőtt 08:04
 29/49 anonim ***** válasza:
87%

Könnyű más farkával a csalánt verni, hogy váljon el. De egy dajka minimálbéres fizetése mire elég? Ugyanúgy egyedül lesz, segítség nélkül, ráadásul anyagilag a létminimumon tengődve. Egyáltalán hol tudna lakni? Két ekkora gyerekkel megfizethető albérletet találni nagyjából a lehetetlennel egyenlő.

Kérdező, neked segítség kell. Rohadt egyszerű: keress egy idősebb nénit, akinek van erre ideje, és fizess neki, hogy heti kétszer segítsen a házimunkában!

Ha a férjed pattog, márpedig pattogni fog, akkor megmondod, hogy pofa lapos, különben elmész te is annyit keresni, mint ő. Egy gyárban, négy műszakban sokkal jobban keresnél. De akkor oldja meg ő, hogy elhozza a gyerekeket, leül velük leckézni, és este főtt ételt tesz eléjük. Te meg majd évi egyszer elviszed a kocsit szerelőhöz.

Az a legnagyobb baj, hogy nálatok a férjed egyáltalán nincs azzal tisztában, hogy ha te nem lennél, akkor ő se tudna pénzt keresni. Te leveszed ezt a terhet az ő válláról, hogy a gyerekekkel egyáltalán bármit is kelljen csinálnia. Pedig az apai feladatokat NEKI KELL ellátnia. Ráadásul a két gyerek is ebben fog felnőni, hogy a nő a család rabszolgája, a férfi meg zsarnok.

Első lépésként inkább lázadj, vívd ki, hogy komolyan vegyen. Ha nagyon nem megy, akkor is válás lesz belőle. De egy jó nagy pofon sok esetben helyre rázza a meszet az agyukban. Például kezdetnek mondd azt, hogy eleged van, pihenésre van szükséged, és utazz el pár napra. Szülőkhöz, rokonhoz, barátnődhöz. Mikor a férjed tiltakozik, akkor kérdezz rá, hogy mit gondol, ha beadod a válást, nem ugyanez lesz? Senki sem mondta, hogy akkor te viszed S gyereket és neki semmit sem kell csinálnia. Váltva fogjátok a gyerekeket nevelni, egy hét itt, egy hét ott. Gyakoroljon! Jaaa, hogy ő akkor nem tud bejárni dolgozni? Senkit nem érdekel. Keressen olyan munkát, ami mellett el tudja őket látni, pont, mint te. Az évi egy olajcserét meg kifizeted.

Addig viszont keress valakit a házimunkához, és ne érdekeljen, hogy pénzbe kerül. Ha a férjed pattog, akkor megmondod, hogy te ezerszer szóltál, és segíthetne ő is, de nem tette.

tegnapelőtt 08:14
 30/49 anonim ***** válasza:
79%

Én se érten, miért tanácsolják, hogy váljon el a dajka fizetésével, 2 gyerekkel.

Az én anyam is a válás mellett döntött nagy arccal, mikor kisgyerekek voltunk, aztán onnantól kezdve, mint valaki írta, a létminimunon tengődtünk. Ha nem lettek volna a nagyszüleim, akik segítettek valamennyit, szerinten intézetben kötünk ki, így pl. suli után tudtunk náluk ebŕdelni, mert utána otthon már semmi nem volt szinte enni. Iskolába reggeltől délutánig 2 vajas-parizeres kenyeret kellett beosztani. Télen sokszor meglátszott a leheletünk, olyan hideg volt otthon, mert a fűteni drága. Lyukas, beázós cipőnen jártam kb. egesz felnőtt koromig, mások levetett ruháiban, nekünk nem gyakran futotta, hogy ruhákat vegyünk.

Anyám meg megkeseredett, utálta az egész életét, minket is okolt, mert neki sz*r az élete, szuper volt így felnőni. Ma már a kapcsolatot se tartjuk.

Szóval, én nem mondom, hogy jó így élni, de nem pattognék annyira a válás felé ilyen végzettséggel, komolyan háttér nélkül (pl. milliomos nagyszülők).

Kérdező, te meg minek főzöl amúgy naponta, nem is értelek. Én vasárnap délelőtt megfőzök egy 2-3 félét, kiadagolom ebédnek és kész. Majd szerdán megint főzök vagy 2 félét, vacsira eszünk vegyesen hideget-meleget, ahogy éppen marad a kajából. Szombaton szoktan még főzni.

Tuti nem állnék neki mindennap munka után, gyerekek mellett mindennap főzni meg a konyhát rendbe rakni, elég heti 3szor bőven.

tegnapelőtt 08:29
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!