Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Tényleg normális, ha egy férj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg normális, ha egy férj ösztönzi a feleségét arra, hogy a 2 bölcsődés gyerek mellett aprópénzért menjen el dolgozni?

Figyelt kérdés

Van két pici gyerekük, a férjnek vállalkozása, új autója, rugalmas munkája.

A nő napi 2.5 órát utazik tömegközlekedéssel, kap havi 220e forintot, és nem látja a gyerekeit. Mire hazaér már alszanak.

Csak nekem fura ez?

szept. 24. 23:29
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Én úgy gondolom a férfi feladata a család anyagi hátterét megteremteni.

Minimum 6 éves koráig a nőt el kell tartsa, ez alap.

szept. 25. 09:34
 12/40 A kérdező kommentje:
A gyerek minimum 6 éves koráig.
szept. 25. 09:35
 13/40 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem ez az általad felállított korhatár eléggé nonszensz. Miért pont 6? Miért nem 8 vagy 10 éves koráig? Ahogy a gyerek elkezd közösségbe járni (aka ovi) anyuka nyugodtan mehet dolgozni is akár. Semmi akadálya annak, hogy egy 4 órás állásban keresse ő is a pénzt és hozzá tegyen a családi kasszához anyagilag is. A nő eltartása nem alap, nem kell eltartani egy nőt sem. Ez nem kötelező egyik férfinak sem. Szerencsére. Ez mindig a felek megegyezésén múlik. Ha neked és a férjednek is oké, hogy te 6 évig otthon vakarod a pinust, akkor az a ti dolgotok. De szemmel láthatóan a másiknak a te pinus vakarásod nem tetszik, így ez nem fog működni. Ráerőszakolni pedig senkire sem lehet semmit sem. Nekünk júliusban múlt el a gyerek 2 éves, és én vissza akarok menni dolgozni, de áprilisban belobbant az autoimmun betegségem. Nem vagyok jól. És pár hónapja nincsen gyed már, xarul érzem magamat, hogy a férjem szétdolgozza magát, mert én egy tápos genetikai nyomorék vagyok. De ezek szerint nem vagyunk egyformák.😅
szept. 25. 10:49
 14/40 anonim ***** válasza:
73%
Ez valami hergelő troll kérdés? Mert állami bölcsibe kell munkáltatói szándéknyilatkozatot vinni, hogy mikortól kezd újra, azzal veszik fel, meg aszerint kezdik a beszoktatást is sokszor (aki csak pl januárban kezd azzal nem kapkodnak szeptemberben a beszoktatással, azok kezdik akik korábban mennek vissza). Maximum magánban lehet azt, hogy a gyerek bölcsis, az anya meg nem dolgozik (de az meg nem kevés pénzbe kerül). Ez a 6 év meg honnan jött? Maximum 3 éves korig lehet hivatalosan a gyerekkel otthon maradni (kivéve ha ikrek vagy beteg). Elsőnek csed-en, majd gyed, a gyerek 2 éves korától meg gyes 3 éves koráig 🤷🏼‍♀️. Ezért mennek sokan vissza amikor a gyerek betölti a 2 évet, mert utána csak gyest kap, ami lópikula. Sokan 4-6 órásakat keresnek ovis gyerek mellett, mert az is valami, plusz rendezett a tb, beszámít a nyugdíjba, de mégis jobban tud mozogni mellette és hozni/vinni a gyereket. Vagy 3-6 év közt apuka fizesse anyukának a tb-t is (mert 0 bevétele van és nincs már biztosítva)? Mert 6hónap után érvénytelenítik a taj számot, onnantól fizetős az orvosi vizsgálat is, plusz behajtják a tartozást is 🤷🏼‍♀️. Van gyerekem, volt bölcsis, akkor még 6 órában mentem vissza. Középsős korától 8 órában dolgoztam. A férjem jól keres, nem lett volna muszáj visszamennem, nem kenyérre kellett, de azért az a pénz sem jött ám rosszul, plusz az önéletrajzomban sincs hatalmas rés. Nem mellesleg a saját kereset nem tesz kiszolgáltatottá, mert bármi történhet, ami miatt az apja kiesik (betegség, baleset amivel nem tud dolgozni... Ne adj Isten özvegy leszek) akkor lehet kapkodni munkaviszony nélkül, kisgyerekkel, amikor kisgyerek mellett munkát találni sem egyszerű.
szept. 25. 11:16
 15/40 Misery ***** válasza:
62%
Múltkori kérdésnél meg még normális volt 2-3 gyerek mellett htb-nek lenni. Ja, nyilván ott is a kérdezőt kellett szidni, amiért szerinte nem normális, szóval a gyik szerint egyből az lett. XDD
szept. 25. 11:37
 16/40 retektorta ***** válasza:
77%
#11 Szerencsére ezt a legtöbb nő nem így gondolja :) Mifelénk a legtöbb nőnek van végzettsége, munkája (amiből nem akar teljesen kiesni) karrierje és szeretnek kiszakadni az ordítás/szarás/pelenkázás/hányás/alvás/etetés/gügyögés taposómalmából egy kicsit. Igen, szeretnek visszamenni dolgozni, és igen, a pénz is kell, mert nem mindenki olyan jól menő vállalkozó, hogy egy jövedelemből telik mindenre.
szept. 25. 12:03
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

"Múltkori kérdésnél meg még normális volt 2-3 gyerek mellett htb-nek lenni. Ja, nyilván ott is a kérdezőt kellett szidni, amiért szerinte nem normális, szóval a gyik szerint egyből az lett. XDD"

13-as válaszoló vagyok és számomra az sem "normális". Mindenki azt csinál amit akar, ha a feleknek és a családnak megfelel! Ha valaki vissza akar menni dolgozni, akkor menjen, ha valaki háztartásbeli akar lenni, mert a másik fél keres annyit, hogy megtegye, akkor hajrá! De az, hogy anyukát, gyerekeket apukának a kérdező szerint minimum 6 éves koráig kötelezően el kell tartania, szerintem azért az egy kicsit meredek kijelentés egy olyan országban, ahol sokszor a két fizetés is éppen hogy elég egy család részére. Persze, ha apuka milliomos, akkor oké szerintem is. De én akkor sem ülnék itthon, hanem abban a szférában dolgoznék, amit jelen pillanatban az anyagi helyzetünk nem enged meg, hiszen mindegy alapon mennyi a fizetésem - hobbiból mentőtiszt lennék. De mondom, nem vagyunk egyformák. Szerencsére.

szept. 25. 12:09
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
15, semmi baj nincs vele, ha valaki ezt megbeszélte a párjával és eleve így álltak neki. De, akkor a kérdés sem született volna meg. Ezen felül, ha bölcsisek a gyerekek, akkor nem értem mire fel ne dolgozna?
szept. 25. 12:38
 19/40 anonim ***** válasza:
53%

Nem az, de a te élősködő hozzáállásod sem az.

Egyébként meg jobb helyeken már rég letisztázzák ezeket a kérdéseket, mire aktuális lesz.

szept. 25. 12:59
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

#11 Eddig a reakciódig melletted álltam. Onnantól nem, mert ez élősködős duma.

Nem alap, hogy a férjed bármeddig is eltartson, főleg ez a 6 éves gyerekig...

Szuper és ideális, ha az óvodás korig az anya otthon lehet, de nem az iskolás korig. Ha a gyerek óvodás, legalább félállásba menjen az anya, ha a párja nem milliomos kereső. Ez nem akkora dolog.

szept. 25. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!