Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Külön kassza házasságban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön kassza házasságban normális?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk házasok, de már a kezdetben külön voltunk anyagilag. Van egy közös számla ahová mindketten a fizetesunk felét tesszük, a többit pedig felretesszuk. Ha valamit szeretnék, azt a saját számlámról fizetem (ruhák, kávézó, stb) a probléma az, hogy a közös számlán lévő pénz jóformán csak arra elég, hogy a kötelező számlákat fizessuk meg a havi kaja bevásárlás stb. A férjem panaszkodik, hogy a számlánk majdnem 0-an van és többet kellene spórolni (ez csak a fizunk fele a többihez nincs nyulva) már mondtam neki, hogy ha az összes pénzünket egye tennénk akkor nem lenne ez a probléma. De ő nem hajlandó mert fél hogy elkoltom a pénzt és nem tudok gazdálkodni megfelelően.

Ez indokolatlan, mert mindig is volt felretett pénzem, és sosem voltam mínuszban.

Már annyira megelégedett, hogy úgy tervezem teljesen külön megyek anyagilag és csak a számlák felére küldöm neki at a pénzt. Mindenbe bele szól, hogy mit és hogyan koltok, ha a saját penzembol vásárolok az már óriási baj, mert nem vagyok képes felretenni. Most könyörögtem ki hogy vegyünk egy normális matracot mert mar fájt a hátam azon ami volt, de abból is tragédiát csinált mert most hitelre kellett meglenni, holott én atutaltam neki a matrac felét neki csak ki kellett volna pótolni.

Mindig vita van az anyagiakat, pedig nem állunk rosszul... nem szórjuk a pénzt, nem élünk nagylabon, de ő hisztizik mert szerinte kevés a pénz és azt is invesztalni kellene és abba is bele köt hogy ha én el akarom költeni az én saját reszemet... holott én is befektetek, van takarékom is, és a folyoszamlamon is mindig van extra koltopenz.

Ez a hozzaallas nem normális egy házasságban, igaz?

2024. jún. 11. 10:36
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%
Megmondta, hogy szerinte nem jól gazdálkodsz a pénzzel, attól tart, hogy elköltenéd a közös pénzt, de csak annyi az egész, hogy zsugori. Te dolgod mit kezdesz vele. Én hozzá se mentem volna feleségül.
2024. jún. 11. 10:46
 2/23 anonim ***** válasza:
3%
Igaza van, a nők kezei között ég a pénz, nem tudnak takarékoskodni, nem tudják mi a fontossági sorrend. Láthatóan te is ilyen vagy, nem csoda, ha a saját pénzét nem akarja ruhákra, dráhga étteremre, csajos bulikákra pazarolni.
2024. jún. 11. 10:52
 3/23 anonim ***** válasza:
29%

Ez elég érdekes. Kontrollálni akar téged anyagilag, de az nem derül ki itt hogy miért.

Vagy ő költekezik túl és rádveri, matarc felét hitelre? Te attyaég. Nem tudtatok kiköhögni egy matrac árát ketten? (Hitelre matracot???Whaaat?)

Na mindegy ez a ti dolgotok. A másik meg az, hogy oké fájt a hátad , de bizti a matraccsere a megoldás?

Nem tudjuk te milyen vagy, de vannak nők sajnos, akiknek mindig van valami projektjük hogy vegyenek valamit. Most a matrac, aztán ha az megvan, nem nyugszol, és már találod is ki a kövi baromságot.

Nő vagyok, tudom hogy megy ez, ki lehet belőle gyógyulni.

Valószínű nem egyenlően gondolkodtok a pénzügyekben, de ez házasság előtt nem lett volna jobb tisztázni? Még most sincs későn.

Közös számla? Amikor előbb utóbb mindenki elválik? Sőt, meg sem házasodik? Igen, tudom, rohadtul össze lehet keveredni pénzügyekben a házasság alatt és ez szinte kivédhetetlen. De!

Addig örülj amíg nem vagytok közös számlán.

Szerintem legjobb az, amikor megbeszélitek a dolgaitokat és vagy felesbe vesztek mindent, vagy egyszer az egyik, másszor a másik vesz dolgokat, arányosan.

2024. jún. 11. 10:53
 4/23 anonim ***** válasza:
91%

“ A férjem panaszkodik, hogy a számlánk majdnem 0-an van és többet kellene spórolni (ez csak a fizunk fele a többihez nincs nyulva) már mondtam neki, hogy ha az összes pénzünket egye tennénk akkor nem lenne ez a probléma.”

Akkor tegyétek ne csak a felét, hanem egy kicsivel többet és akkor a félretett pénz lesz kicsit kevesebb. Más ötletem nincs, minden kötelező dolgot felesben fizettek, a maradék megmarad külön-külön, nem értem mi baja.

2024. jún. 11. 10:53
 5/23 anonim ***** válasza:
36%
Nem az a baja, hogy (jóval) többet keres mint te véletlenül és te tényleg szeretsz költekezni? Amúgy mire spóroltok annyira ha egyáltalán nem értettek egyet? Egyáltalán minek vagytok ti házasok?
2024. jún. 11. 10:56
 6/23 anonim ***** válasza:
59%

ő ellenőrzi te mit veszel de őróla te azt se tudod mire költi a pénzét fogadjunk. ha ez így van akkor nem tisztel és nem tart egyenlő félnek. ráadásul a matracot kettőtöknek vettétek és ő nem akart rászánni egy garast se és akkor az ő része volt hitelből.

nekünk nőknek kellenek ruhák cipők sminkek táskák.

vannak otthon háziszolgaként tartott igénytelen nők. na ők főnyeremények az ilyen zsugori férfiaknak. nem normális. ami a tied az a tiéd te dolgozol meg a pénzedért vegyél magadnak belőle szép dolgokat aztán ha szid érte röhögj a pofájába!

2024. jún. 11. 10:58
 7/23 anonim ***** válasza:
86%

Neki mennyi félretett pénze van? Ha hitelt kell felvenni egy matracra, akkor gondolom semennyi.

Illetve elég furcsának találom, hogy két fél fizetés alig elég a kötelezőkre. Hol folyik el a pénz? Utána kellene számolnod. Annak se ártana utána nézned, hogy a férjed mire szórja el a pénzét, hogy nincs egy fillér megtakarítása se. Mert vagy tényleg elszórja miközben téged b_szogat, hogy spórolj, vagy csak megjátssza, hogy téged valamiért megtévesszen. Egyik sem jelent túl sok jót.

Már csak azért sem, mert házasságban nincs olyan, hogy külön kassza, vagyonközösség van. Ha odakerül a sor, hogy vagyonmegosztás, akkor a te általad megspórolt pénz fele a férjedé.

2024. jún. 11. 10:59
 8/23 anonim ***** válasza:
31%

" A férjem panaszkodik, hogy a számlánk majdnem 0-an van és többet kellene spórolni (ez csak a fizunk fele a többihez nincs nyulva) már mondtam neki, hogy ha az összes pénzünket egye tennénk akkor nem lenne ez a probléma."

Dehogynem lenne probléma hiszen nem tudnátok gyűjteni pénzt mert hozzányúlnátok. A matracot miért nem lehetett a spórolásból kifizetni? Ha spóroltok az közös pénz.

Közös a kassza, egy számlára rakjátok azt a pénzt ami kell a költségekre és még közösen spóroltok is.

Nem tudom mi a bajod.

2024. jún. 11. 10:59
 9/23 A kérdező kommentje:

Oke hogy szeretek koltekezni, de ezt a saját penzembol teszem. És így is mindig marad. Nem kevés pénzem van takarekban es be is fektetek, szóval nem állok én sem rosszul. O jóval többet keres, de pl a fizuja 50% a közös számlán, 30% befektetve 20% meg a saját takarekan van.

Nekem kb 50% a közösben, 40% takarék 10% befektetve.

Amit akar magának azt megveszi... most vett új sportkocsit hitelre mert neki az kellett. Utazni akarna, de minden baja van ha ki kell fizetni a szorakozast vagy ha véletlenül étterembe akarok menni akkor az már borzalmasan sok..

2024. jún. 11. 11:04
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Minek mentél hozzá feleségül ha együttélés során sem voltatok közös kasszán?
2024. jún. 11. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!