Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Külön kassza házasságban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön kassza házasságban normális?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk házasok, de már a kezdetben külön voltunk anyagilag. Van egy közös számla ahová mindketten a fizetesunk felét tesszük, a többit pedig felretesszuk. Ha valamit szeretnék, azt a saját számlámról fizetem (ruhák, kávézó, stb) a probléma az, hogy a közös számlán lévő pénz jóformán csak arra elég, hogy a kötelező számlákat fizessuk meg a havi kaja bevásárlás stb. A férjem panaszkodik, hogy a számlánk majdnem 0-an van és többet kellene spórolni (ez csak a fizunk fele a többihez nincs nyulva) már mondtam neki, hogy ha az összes pénzünket egye tennénk akkor nem lenne ez a probléma. De ő nem hajlandó mert fél hogy elkoltom a pénzt és nem tudok gazdálkodni megfelelően.

Ez indokolatlan, mert mindig is volt felretett pénzem, és sosem voltam mínuszban.

Már annyira megelégedett, hogy úgy tervezem teljesen külön megyek anyagilag és csak a számlák felére küldöm neki at a pénzt. Mindenbe bele szól, hogy mit és hogyan koltok, ha a saját penzembol vásárolok az már óriási baj, mert nem vagyok képes felretenni. Most könyörögtem ki hogy vegyünk egy normális matracot mert mar fájt a hátam azon ami volt, de abból is tragédiát csinált mert most hitelre kellett meglenni, holott én atutaltam neki a matrac felét neki csak ki kellett volna pótolni.

Mindig vita van az anyagiakat, pedig nem állunk rosszul... nem szórjuk a pénzt, nem élünk nagylabon, de ő hisztizik mert szerinte kevés a pénz és azt is invesztalni kellene és abba is bele köt hogy ha én el akarom költeni az én saját reszemet... holott én is befektetek, van takarékom is, és a folyoszamlamon is mindig van extra koltopenz.

Ez a hozzaallas nem normális egy házasságban, igaz?

2024. jún. 11. 10:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak nincs házassági szerződésetek, amiben kikötöttétek, hogy nincs vagyonközösség, akkor a külön kassza házasságban csak bohóckodás.

Minden bevétel közös. De közös a hitel is, szóval ha a férjed nyakig eladósítja magát a luxus szarokkal, akkor tőled fogja vonni a végrehajtó, ha ő nem fizet.

2024. jún. 11. 11:14
 12/23 anonim ***** válasza:
24%
A titok nyitja, hogy elvett téged mert úgy tartotta ott az ideje, rágtad a fülét vele, de egyáltalán nem szeret és tisztel téged, ő csakis a pénzt, szórakozást, luxust szereti. Ennyi.
2024. jún. 11. 11:17
 13/23 anonim ***** válasza:
70%
Sportkocsi hitelre, matrac hitelre, folyamatos siránkozás a pénz miatt. Ahamm. Én elhiszem, hogy sokat keres, de abban már kételkedem, hogy valóban annyi megtakarítása van, mint amennyit neked előad. Ha lenne, akkor nem hitelre venne egy párszázezres tételt, aminek ráadásul csak a felét kell kifizetnie. Gyanítom ő az akinek elfolyik a pénz a keze közül, veled meg csak az önigazolás miatt veszekszik.
2024. jún. 11. 11:27
 14/23 anonim ***** válasza:
77%
Én nem értem, a férjed miért téged vegzál, amikor úgy látszik, kettőtök közül te tudsz bánni a pénzzel, ő meg nem. Mi az, hogy egy ágymatrac árának felére is hitelt kell felvenni?? Közben befektetései, meg megtakarítása is van, meg neked is? Én ezt nem értem, bocsi. Mindenesetre, a férjed baromi irritáló, főleg, hogy a jelek szerint ő a b.lfasz, és valamiért mégis rajtad akarja ezt leverni.
2024. jún. 11. 11:31
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy balfasz. Nagyon jól csinálja. Él mint Marci a hevesen és a kérdező tűri neki, könyörög neki egy matrac miatt. A kérdező a balfasz.
2024. jún. 11. 11:33
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Én hozzá se mentem volna a férjemhez, ha közölte volna, hogy gyűjti a pénzt magának és csak egy X összeget ad bele havonta. Biztos, hogy nem lett volna pálya nekem, pláne, ha gyeden vagyok a gyerekkel és a fizetésem jóval kevesebb így. Aztán majd kuncsoroghatok pelusra meg tàpszerre pénzt. Ne már! Én pl áprilisban beteg lettem. Azonnal lépni kellett, államiban pedig nem láttak el. Hónapokat kellett volna várni, de azt nem akartam kockáztatni. Rohamosan romlott az állapotom. Mit csináltam? Elmentem magánba. Még nincsen vége az egésznek és csak eddig áprilistól 450 ezer Ft ment el csak arra, hogy meggyógyuljak. Hirtelen kellett kivenni a kasszából a pénzt úgy, hogy van egy gyerek + építkezünk. Ha veled ilyen történik akkor majd azt mondja, hogy fizesd a saját pénzedből, mert te vagy beteg??? Vagy mi???? Arról nem is beszélve, hogy papolna nekem a pénzről, aztán haza állít egy sportkocsival amit ráadásul hitelre vett. Vagyis az a te hiteled is! Én biztos, hogy nagyon összevesztem volna vele a helyedben. Nem is értem miért mentél hozzá. Aki előlem dugdossa a pénzét, azzal szakítok, nemhogy esküvőt is legyen vele!
2024. jún. 11. 11:41
 17/23 anonim ***** válasza:
14%

Arra nem gondoltatok, hogy egy kicsit kevesebbet tegyetek félre? Azt írod, hogy a fizetésetek feléhez nem is nyúltok. Nem kell számokat mondani, nyilván nem tartozik rám, mennyi az annyi, de szerintem a fizetés FELÉT félretenni nagyon sok. Mindjárt lenne pénzetek és nem egymásra kellene mutogatni.

Csak zárójelben: számomra undorítóak azok a kommentek, akik egyből lezsugorizzák a pasit. Ti mindig a józan észt meg a megfontoltságot várjátok el a férfitől, de ha pénzről van szó, persze egyből közös kasszázzon veletek, sőt, a fizetését is utalja nektek, ugye? Én sose közös kasszáztam és sose volt belőle gond.

2024. jún. 11. 11:53
 18/23 anonim ***** válasza:
10%
Igaza van a pasinak.
2024. jún. 11. 11:55
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
17, nem azért szarrágó a pasi, mert külön kassza van, hanem mert balhézik rajta, hogy mire költ a felesége a saját pénzéből. Ha te ennyire külön kassza szakértő vagy, akkor mond meg kérlek, nem pont az lenne a lényeg, hogy a sajátjával mindenki azt csinál amit akar?
2024. jún. 11. 11:58
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
19. A saját pénzével mindenki azt csinál, amit akar. Nálam ez alapelv. Sosem kértem számon, mire költi a másik a pénzét. Miért? Mert felnőtt ember. Aki pénzügyileg nem tudatos, azzal meg eleve nem vagyok/maradok tartós kapcsolatban, hiszen ott alapvetően ütköznek az elveink, életmódunk.
2024. jún. 11. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!