Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy viszonyuljak a ferjem unokajahoz?
13 ev vagyunk hazassagban, van koztunk 12 ev korkulonbseg. A ferjemnek van ket felnott gyermeke elozo hazassagabol, illetve van egy kozos gyermekunk .
Hat nem volt egyszeru az elmult 13 ev, volt kuzdelem boven… valahogy nem tudtunk a gyerekeivel kijonni, nem igazan tudtak befogadni es valahogy ense tudtam oket teljesen elfogadni. Nehez volt, de mar felnottek sajat eletuk van. Igy mar joban vagyunk, kello tavolsag jot tett. Nos most jelentettek be, hogy gyerekuk lesz, aminek megmondom oszinten en nem orulok, mert ugy erzem minden kezdodik elorol. Nagyon szeretem a ferjem, es tudom hogy sokan azt irjak nem kellett volna gyerekes ferfival osszejonni, de ez mar igy alakult. Na most ha megszuletik a baba en nem szeretnek vigyazni ra, illetve en meg nem tartok ott hogy nagymamaskodjak. Illetve a lanyom meg kistini es szeretnem, hogy a ferjem csak az unokara koncentraljon, es a lanyom azt erezze ö nem fontos. A lanyom nagyon nem orul ennek. Ès hat en sem. Mert valahogy azt erzem mimdig van valami ami miatt a ferjem nem tud rank koncentralni. Most a kisbaba igazabol nekem senkim nem lesz es megint ram lesz eroltetve az, hogy kedveskedjek, mert hogy a ferjem unokaja… gyomoridegem van az egesztol. Illetve a ferjem folyton beszel nekem a menyèröl terhessegrol babarol, ami engem nem erdekel es zavar. Jobban orulnek ha rank koncentralna vegre. De ugy erzem sosem fogok a ferjemtol Elèg figyelmet kapni, mert mindig jon majd egy gyerek akihez nekem kozom nincs es bekell nyelnem. Elgondolkoztam akarom e ezt en egesz eletemben csinalni. Tanacsokra lenne szuksegem, nem banto uzenetekre.
Hat igen, sajnos ezt bele kell kalkulalni. Ezzel nem tudsz mit csinalni, igy erzel, hogy jogos vagy nem, az mindegy. Beszelj vele errol, ha 13 eve hazasok vagytok, akkor azert illene tudni beszelni arrol, ha valami rosszul esik neked.
En tuti nem lennek ilyen helyzetben.
Nem tudtunk a gyerekeivel kijonni, nem igazan tudtak befogadni es valahogy ense tudtam oket teljesen elfogadni. Nehez volt, de mar felnottek sajat eletuk van. Igy mar joban vagyunk, kello tavolsag jot tett."
Ezt nyilván a férjed is pontosan tudja, pont úgy, ahogy te is tudod a lelked mélyén, hogy irreális az elvárásod, mert gyerekes férfi, és pont ezért SOHA nem lesz csak a tiéd, tiétek, soha nem lesztek ti az elsők, mert már van családja rajtatok kívül is. Ha eddig nem sikerült összecsiszolódni, akkor ezután se fogtok.
Szerintem le kellene ülni a férjeddel beszélni, hogy egyrészt, ne legyenek irreális elvárásai. Mert a helyzet nem megoldódott, hanem elcsendesedett, részint a távolság miatt, és hogy te tiszteletben tartod, hogy neki van másik élete, de téged ez nem érdekel, neked idegenek, és te nem leszel annak a gyereknek a nagyija, nem is akarsz az lenni. Végülis, pont úgy el kell fogadnia a hozzáállásodat, ahogy neked az övét. Nem eltiltod tőlük, mert nem teheted, de ő sem kényszeríthet arra, hogy elviseld. Ahogy neked is el kellett fogadnod, hogy gyerekes ember, neki meg azt, hogy neked azok a gyerekek senkik, és mivel nem alakult ki jó kapcsolat, ezért nem lehetnek irreális "családosdi" elképzelései arról, hogy ő majd a közös háztartásban nagypapáskodik, ti meg asszisztáltok hozzá. Ez van. Nyilván ő is számolhatott ezzel, amikor új családot alapított...
Kérdező, én pár dologtól eltekintve, de pontosan ilyen helyzetben voltam, mint Te. Nálunk sem jött össze a felnőtt gyerekével a jó kapcsolat (nekem), éltünk is együtt pár évig a gyerekével, voltak csörték is, és akkor nyugodott le a helyzet, amikor elköltözött (szerencsére tudtak venni a párjával lakást, de pechemre a városunkban, igaz, azért több kilométerre tőlünk, autó kell hozzá, szerencsére). Nekünk is van egy közös lányunk is (aki a terhesség bejelentésekor már nem lakott itthon, külföldön élt és ott járt akkor egyetemre több évig).
Ugyanúgy éreztem, mint Te, hogy most az 5-6 év nyugi után lesz egy egymás nyakára járkálás, stb....Gyerekezni ugyanúgy nem volt kedvem, életkorom alapján sem még, és dolgozom is még, és amúgy sem vagyok az anyja, tehát nagyi sem vagyok, és bármit szívesebben csinálok szabadidőmben, minthogy kisgyereket pesztráljak, vagy toleráljam, hogy a férjem itt pesztrálja.
Nálunk úgy oldódott meg, hogy egyrészt a férjem lánya nagyrészt megoldotta, mivel férjem már rég odajárkált, engem nem hívott, csak a gyerek féléves korában először (addig ignorált, mintha nem is lettem volna). Amikor hívott, akkor meg már én nem mentem. A férjemmel pedig leültem, és elmondtam neki, hogy nem szeretnék részt venni benne, odajárkálni sem, és fordítva is szeretném, ha ez be lenne tartva. Semmiféle gyerekvigyázást nem szeretnék csinálni, (nekem ugye volt "erkölcsi alapom", ez jól is jött, hogy első fél évben le volt szarva a pofám a felnőtt lánya részéről, ezt azért kihangsúlyoztam a férjemnek). Azt is mondtam, hogy természetesen őt nem fogom vissza, meg sem próbálom, menjen bármikor, ajándékot vigyen mindig, babázzon, amennyit szeretne, de a rumli ott legyen, és ne itt.
Férjem amúgy egy elég intelligens pasi, tudomásul vette, hogy kijelöltem a határaimat. Úgy oldja meg, hogy összeköti a kellemest a hasznossal, amikor gyerekvigyázó kell, akkor megy a lányáékhoz, és akkor vigyáz is az unokára (amíg a felnőttek ügyintéznek/vásárolnak stb...), és ezáltal unokázik is. Nálunk így eltelt már 10 év, 10 éves az unokája, én kétszer láttam ezalatt.
És amúgy minden úgy van, mint előtte, semmi közös családi rokonizálás nincs itt ebben a házban, karácsonykor sem, megoldják ők és hívják a férjemet is.
Én eddig azt mondom, a lehető legjobban ki tudtam ebből táncolni, de azt azért megjegyzem, hogy ha nem jelöltem volna ki a határaimat, a férjem is úgy gondolta volna, hogy majd boldogan nagymamáskodok itt.
Szóval, kérdező, szóból ért az ember, csak okosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!