Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A késői házasodással, gyerekvá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A késői házasodással, gyerekvállalással kapcsolatban már nem annyira elítélő a társadalom?

Figyelt kérdés
Régen azért fiatalabban házasodtak az emberek és vállaltak gyereket. Ma igazából nem ritka az sem, hogy valaki 40 éves kora körül vágjon bele a családalapításba és szerintem már nem szólják meg emiatt. Nekem a rokonságomban a mostanában született gyerekeknél az apák 40 körüliek voltak, legtöbbnek első gyereke. Persze mindenhol lehet rosszindulatú emberekkel találkozni, akiknek itt az oldalon is az a legnagyobb örömük, hogy leírják "30 évesen lefőtt a kávé", de a valóságban az ember, ha az embernek van normális egészsége, egzisztenciája és kitartó a társkeresésben, akkor miért ne lehetne később belevágni?

szept. 1. 16:43
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
62%

A házasságnak nincs felső korhatára, 40 évesen is lehet, vagy 60, de gyereket vállalni bizonyos kor felett sima önzés és felelőtlenség. Én 25 évesen házasodtam, és ha akartam volna gyereket, 35 felett már akkor sem vállaltam volna ha vágyom rá, bár abszolut nem is akarok, és a férjem sem.

38/N

szept. 3. 10:19
 22/65 anonim ***** válasza:
40%
26 évesen szültem és most lassan 32 évesen már nem akarnék még egyet. A párom 39 éves lesz. Hová? Semmi értelme. Mindenki persze úgy éli az életét ahogy akarja, de annak az utódnak nem lesz mindegy, hogy mennyire idős szülei vannak, vagy már nincsenek.
szept. 3. 12:16
 23/65 Kései Sirató ***** válasza:
31%

Mire leérettségizik a gyerek, a szülei nyugdíjas korúak lesznek. Végül is van előnye, lesz lakása is mire párkapcsolata lesz, mert a szülei addigra már nem élnek. Viszont az ő gyerekének már biztosan nem lesz nagymamája, főleg, ha a párja is ilyen idős szülők gyereke.

Azért nem szóljuk meg őket, mert még ez is jobb, mint a gyermektelenség.

szept. 5. 13:00
 24/65 anonim ***** válasza:
36%
Utolsó.Nem,nem jobb..
szept. 5. 13:02
 25/65 anonim ***** válasza:
19%
23. Nem nem jobb. Maximum az önző embereknek az.
szept. 5. 13:58
 26/65 anonim ***** válasza:
37%

23.: Egy nő kb. 45 éves koráig szülőképes. Rengeteg nőt ismerek, aki 80 felett van. 65 körül még a többség él, tehát még simán fel tudja nevelni valaki a gyerekét így. Inkább a nagyszülői segítség hiánya lehet nehéz.

Viszont ítélkezni szerintem nincs jogunk se a korán, se a későn gyereket vállalók, se a gyermektelenek felett. 25-ös itt önzőzik, de állítom, azokba is belerúg, akik 20 évesen vállalnak, ő tipikusan az az ember, aki egyforma életet erőltetne mindenkire. Megszabná, mikor és hány gyereke lehet valakinek, aki ettől eltér, az deviáns.

szept. 5. 14:11
 27/65 anonim ***** válasza:
34%
Utolsó már bocsi de 40 évesen nem szülni kell már hanem járni a világot s utazni.
szept. 5. 14:33
 28/65 anonim ***** válasza:
31%
Ezzel a KELL-szemléleteddel van épp a baj. Mereven gondolkodsz.
szept. 5. 19:34
 29/65 anonim ***** válasza:
0%
Amugy nem ertem miert baj az, ha valaki 40 evesen vallal gyereket. Akkor sem biztis, hogy megered, hogy felno, ha 20 evesen szulsz. Ugyanis a szulo is lehet akarmikor beteg, halhat meg balesetben vagy akarmiben, akkor ugyanugy nem latja felnoni a gyereket. Nyilvan ne hatvan evesen akarjon szulni, de 40 evesen boven megeri, hogy a gyermeke 30-40 legyen, sajat csaladdal akar.
okt. 7. 16:26
 30/65 anonim ***** válasza:
60%

29: Engem nem érdekel, ki hány évesen vállal gyereket. Nem szokásom ítélkezni.

Inkább az a baj, hogy sok mai húszéves nő azt hiszi, negyven évesen ugyanannyira termékeny lesz, mint húszévesen. A biológiai ismeretek terén hiányosságaik vannak, aztán ráfáznak, mert 40 évesen nem olyan könnyű már teherbe esni, kihordani. Fáradékonyabb lehet már valaki, nehezére eshet éjjel felkelni a csecsemőhöz, aztán emelgetni a gyereket. Valamiért ma sokan azt hiszik, 40 évesen olyanok biológiailag, mint 20 évesen.

okt. 7. 18:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!