Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A késői házasodással, gyerekvá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A késői házasodással, gyerekvállalással kapcsolatban már nem annyira elítélő a társadalom?

Figyelt kérdés
Régen azért fiatalabban házasodtak az emberek és vállaltak gyereket. Ma igazából nem ritka az sem, hogy valaki 40 éves kora körül vágjon bele a családalapításba és szerintem már nem szólják meg emiatt. Nekem a rokonságomban a mostanában született gyerekeknél az apák 40 körüliek voltak, legtöbbnek első gyereke. Persze mindenhol lehet rosszindulatú emberekkel találkozni, akiknek itt az oldalon is az a legnagyobb örömük, hogy leírják "30 évesen lefőtt a kávé", de a valóságban az ember, ha az embernek van normális egészsége, egzisztenciája és kitartó a társkeresésben, akkor miért ne lehetne később belevágni?

szept. 1. 16:43
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
43%
Jó akkor legyen 77..30 eves lesz a gyereke mire meghal..Nagyszülő sem lesz,kb.semmit nem lát a gyereke életéből..Az ilyen emebrek ilyen egosita önzők.
szept. 1. 18:40
 12/65 anonim ***** válasza:
51%
Az egyik ismerősőm 47 évesen vállalt gyereker..Aztán 10 évre rá a rák elvitte..Nagyszülők ,férj sehol..Mehetett a lelencbe..Tuti jó annak a gyereknek...
szept. 1. 18:42
 13/65 anonim ***** válasza:
57%
Hiába nem tetszik, de abból a szempontból nézve, hogy egy 40+-os idős az ember gyerekeket vállalni és mindig lehetnek komplikációk terhességet, szülést értve nem éppen felelősségteljes babaprojektbe fogni. Akkor inkább legyen szegényebb a család, de legyen egészségben, szeretetben mint "nagyszülei" legyenek szülők helyett akik inkább kipurcannak mint egy 20-35 éves.
szept. 1. 18:43
 14/65 anonim ***** válasza:
49%
11-essel értek egyet. Az ilyen emberek a legönzőbbek a világon.
szept. 1. 19:11
 15/65 anonim ***** válasza:
38%
Anyukám 37, apukám 40 volt, mikor születtem. 37 voltam, amikor anyu meghalt, rá öt évre apu is elment. Nagynénéimet, nagybátyáimat már korábban elvesztettem, 42 évesen a férjemen kívül közeli hozzátartozóm nem maradt. Akinek 40-50 évesen lesz gyereke, az a gyerek már 30 éves kora előtt magára maradhat, vagy ápolhatja a nyolcvanas szüleit. Ugyanolyan felelőtlenség és önzés, mint 28 évesen családosdit játszani.
szept. 1. 19:57
 16/65 anonim ***** válasza:
36%
*18 évesen
szept. 1. 19:59
 17/65 anonim ***** válasza:
57%

Mindenki azt csinál amit akar, de a biológiaval nehéz vitatkozni. A nők olyan 35 felett már sokkal nehezebben esnek teherbe. És ha sikerül is, a gyerekvállalás testileg-lelkileg nagyon megterhelő. Magával cseszik ki aki azt gondolja, hogy ő majd 40 évesen fizikailag és mentálisan úgy fogja bírni a folyamatos éjszakázást, emelgetést, cipelést, egész napos készenléti állapotot mint egy fiatal. Nyilván nem fogja. A gyerekvállalás extrémsport, nem azoknak találták ki akik már lefelé mennek a hegyről.

A generációs szakadék is sokkal nagyobb lesz közte meg a gyereke között. Nagyszülői kapcsolatai egyáltalán nem lesznek a gyereknek, pedig rengeteget ad ha van. Meg az egy dolog, hogy meddig él valaki, az meg egy másik, hogy milyen állapotban van a teste. Azért ha az anyád/apád 75 éves mikor te 30, az nem ugyanaz mintha csak 55 lenne. Tök más úgy a kapcsolat minősége.

Nyilván ott vannak az anyagiak, igen, a semmire fiatalon sem jó vállalni. De valamit valamiért. Ez a nagyon késői gyerekvállalás sem jó.

szept. 1. 21:27
 18/65 anonim ***** válasza:
87%

Én 19 évesen lettem terhes. 20 évesen szültem. A férjem 11 évvel idősebb.

Szemtől szemben senki nem mondott semmit, de nagyon furcsán nézett rám mindenki a környezetemben. Nincs full stabil anyagi háttér, de mindenünk megvan, amire szükség van. A gyereket szeretetben neveljük.

Viszont arra is görbe szemmel néznek aki a 20-as évei végén szül.

Igazából nem lehet jól csinálni. Aki bele akar kötni az talál valamit, amibe bele lehet. Nem kell vele foglalkozni.

szept. 1. 22:14
 19/65 anonim ***** válasza:
39%

11-es: Én nem vagyok ennyire ítélkező. Valóban van sok hátránya a késői gyerekvállalásnak, de a korainak is van. Mindenkinek más az életútja.

40 felett egy nőnek valóban kockázatosabb a szülés, a kisgyerek nevelése is megterhelőbb lehet. De azzal nem kell törődni, ki mit szól.

Ha mondjuk 45 évesen szül egy nő, még élhet 40-45 évig. Akkor a gyerek is középkorú lesz, mire elveszíti. De bárki meghalhat bármikor. A temetőkben járva, amikor olvasgatom a nem régi, maximum 50 éves sírfeliratokat, látom, hogy sok a harmincas-negyvenes éveiben meghalt ember, de tinik és gyerekek is akadnak, annak ellenére, hogy ma már kicsi a gyermekhalandóság. Ez azért tanulságos, mert nem jó túltervezni az életet és túlzottan rettegni a negatív következményektől. Szülhet valaki 30 évesen is, akkor se biztos, hogy megéri a negyvenet. De pl. ismertem olyan hatvan éves embert, akinek még élt a kilencvenes édesanyja.

szept. 2. 19:40
 20/65 anonim ***** válasza:
70%
Persze, bármi lehet, élhet valaki 100 éves koráig, és sajnos kisgyerekek is halnak meg nem csak idősek. De a statisztika a nem mindegy, aki későn vállal gyereket, az valószínűleg annyival korábban itt is hagyja. Ezért jobb ha felkészül arra, hogy esetleg nem tudja majd felnevelni úgy ahogy szeretné. Pl köt magára életbiztosítást. Persze, ez igazából fiatalon is jó lenne, mi huszonévsen is kötöttünk magunkra a gyerek születése után. De fiataloknál legalább ha pl meghalnak a szülők, akkor magukhoz vehetik a nagyszülők a gyereket. Ha valaki 40 körül szül, akkor nagyszülőkről már nyilván egyáltalán nem beszélhetünk a gyerek életében, nem hogy még esetleges gyámként. Szóval persze, ha valakinek ilyen későn jön össze a gyerek, akkor hajrá. De ne dugja homomba a fejét, gondoljon minden eshetőségre.
szept. 2. 21:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!