Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A késői házasodással, gyerekvá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A késői házasodással, gyerekvállalással kapcsolatban már nem annyira elítélő a társadalom?

Figyelt kérdés
Régen azért fiatalabban házasodtak az emberek és vállaltak gyereket. Ma igazából nem ritka az sem, hogy valaki 40 éves kora körül vágjon bele a családalapításba és szerintem már nem szólják meg emiatt. Nekem a rokonságomban a mostanában született gyerekeknél az apák 40 körüliek voltak, legtöbbnek első gyereke. Persze mindenhol lehet rosszindulatú emberekkel találkozni, akiknek itt az oldalon is az a legnagyobb örömük, hogy leírják "30 évesen lefőtt a kávé", de a valóságban az ember, ha az embernek van normális egészsége, egzisztenciája és kitartó a társkeresésben, akkor miért ne lehetne később belevágni?

szept. 1. 16:43
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
66%
Az egyik kolléga nő közel 50 évesen érezte úgy, hogy a két felnőtt gyereke mellé új apunak, új gyerek jár... nem szól senki semmit, mert minek? Az ő élete, de szerintem egy idióta.
szept. 1. 16:50
 2/65 anonim ***** válasza:
39%

Mindennek megvan a maga ideje az életben, és a gyerekvállalás pont nem az, amit idősebb korban kéne eröltetni, pláne nem a férfiaknak.

Ők már 60-65 évesen hullanak, mint a legyek.

szept. 1. 17:21
 3/65 anonim ***** válasza:
23%
meg az anyagi korlátja is mevan mindennek az életben. 20on évesen a semmire csak a hülyék meg a cigányok vállalnak be gyereket.
szept. 1. 17:43
 4/65 anonim ***** válasza:
43%

Sokan csak 30 éves korukra tudnak úgy élni, hogy be merjék vállalni (mondjuk 23 éves korában befejezi valaki az egyetemet mesterképzéssel, de nincs semmije, minimum 5-6 év, mire egyáltalán lesz valaki alapja).

Sokan későn találnak párt, mint én (folyton olyanokba botlottam bele, akik csak h.lyítettek, hogy akarnak gyereket, mire oda kerültünk, már visszakoztak).

Van, aki betegség miatt ilyen későn (szegény barátnőmet 25 éves korától kezelték meddőség miatt, csak 32 évesen sikerült a baba).

A nőket úgy vettem észre, jobban elítélik, pedig sok esetben ők tovább élnek (egy 40 éves nő ma nagyobb eséllyel lesz 70, mint egy ugyanannyi idős férfi).

Az ideális lehet, hogy az lenne, ha a 32-3 éves nők 25-6 éves pasikkal vállalnának gyereket, de gyakoribb, hogy az anya 34-5 éves, a párja meg már túlhaladja a 40-et.

szept. 1. 18:08
 5/65 anonim ***** válasza:
32%
Barátnőm 24 évesen szült, nem volt sok pénzük, de a párja kiment külföldre aztán kivitte magával őket. Azóta ott élnek, nagyon jól megy az életük. A másik barátnőm 25 évesen vállalt kisbabát és bár nem veti fel őket a pénz attól még most már gyönyörű két szép lurkója van. A harmadik barátnőm 34 éves, elvetett kettő embriót, az egyiket talán 21 évesen, a másikat később és már nem lehet babája soha. Azt mondta mindig, hogy mindent meg akarna adni anyagilag az utódnak és azért ment abortuszra. Ki van építve az élete és már nem lehet neki, adoptálni nem szeretne mert sok a cigány gyerek, nehogy végül a cigány vér kiütközzön. Inkább szomorkodik, hogy neki már nem lesz. Holott két szomszédnőm cigány gyerekeket vett ki gyermekotthonból és neveli a férjével tisztességesen. Hiába valakinek fontosabb a pénz mint maga a szeretet és óriási nagy rasszista. Amúgy én 33 éves leszek és már úgy gondolom, hogy most késő mert mire a gyerekem lenne 33 én már 66 éves lennék. 10 évesen szégyellné mert a gyerekek bántanák, hogy milyen öreg anyja és apja lenne. Kösz, nem kérek belőle.
szept. 1. 18:13
 6/65 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem senki nem foglalkozik ezzel. Kolléganőm 46 éves és gyereket vár(természetes úton ráadásul). Meglepődtünk, de nem szóltuk meg. Akik nem tudták a korát eleve 40 alattinak nézik, nagyon ad magára, egészségesen él, egy ránca nincs.
szept. 1. 18:15
 7/65 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem most már inkább túllendültünk a túloldalra, és azokat ítéljük/ítélik meg, akik fiatalon vállalnak gyereket. Szerintem a legtöbben (így társadalmi szinten, a saját környezetemből kiindulva) olyan 33-38 között érzik "normálisnak", a gyerekvállalást is meg úgy általában a házasságot. Akár azért, mert akkor jött össze nekik is, akár azért, mert alapvetően az emberek élete most már úgy alakul, hogy az alapok addigra lesznek meg a legtöbbeknek, akár valami egyéb meggyőződésből, mindenesetre emlékszem, hogy amikor 27 évesen, házasságban, saját lakhatással, fix munkahellyel teherbe estem az első lányommal, akkor azért kaptam a rosszmájú megjegyzéseket, pedig szerintem sem a körülményeket tekintve, sem úgy általában, nem gondolom, hogy korai lett volna. De tudok olyanról is, aki tényleg biológiai szinten ideális, 21-22 éves korban szülte a gyerekét, aztán őt meg a szülőszobán gyerekanyázták a 40-es anyukák vagy nem tudom, tehát igazából tényleg az van sokak fejében, hogy ha valaki huszonévesen esik teherbe, főleg ha a huszonévek első felében, az felelőtlen és buta és biztos csak becsúszott, pedig nyilván nem (mindig) erről van szó. Ezzel szemben a késői gyerekvállalással (35+ a nők oldaláról, férfiaknál meg ugye, határ a csillagos ég) csak megbocsátón legyinenek az emberek, hogy hát igen, most volt alkalmas, most jött össze, most álltak úgy a csillagok... Szóval én tényleg azt látom manapság a világban, hogy inkább a fiatal anyukákat ítélik el.
szept. 1. 18:18
 8/65 anonim ***** válasza:
40%

Anyukámat nagymama utolsó gyerekként 46 évesen hoztak világra. Ne tudjátok meg mit kapott a többi gyerektől, sőt az anyjára mennyire haragudtak az idősebb testvérei. Egyébként én is úgy látom, hogy meg vannak bélyegezve inkább a fiatal anyák mert "biztos baleset történt, nincs pénz abortuszra, jó hülye, hogy fiatalon szül és tönkreteszi az életét" és hasonlók holott az ideális kor teherbeesésre 25 év.

40-en felül kész életveszély és ezt mindenki tudja!

Arról nem beszélve, hogy amikor a gyerek iskolába jár a gyerek szégyenkezik, hogy "nagyszülei" vannak. Sőt akármikor elpatkol és hiába a jó háttér szülő nélkül egyik gyereknek se könnyű. Jó, persze egy harmincas is sajnos meghal, de azért 50-en felül vannak betegségek, nincs olyan türelem a gyerekekhez és még sorolhatnám.

Persze senki nem szól semmit, de azért mindenkinek megvan a véleménye mindkettő tábor képviselőiről viszont a fiatalok jobban kapják az ívet az holtbiztos.

szept. 1. 18:25
 9/65 anonim ***** válasza:
43%
Aki 45 felet szül az egy hihetetlen önző ember..A gyereke 30 sem lesz mire meghalnak..Csoda ha a diplomaosztóra nem tolószékben megy..Na és milyen lesz a nagyszülőknél,akik már 5 éves korában a temetőben lesznek..Nem normális dolog..Német területen divat de a világ normálisabb részén a 45-50 éves az már nagymama..
szept. 1. 18:28
 10/65 A kérdező kommentje:
Írjátok ezt, hogy korán meghal, de jelenleg a várható élettartam 72 év férfiaknál és 77 év nőknél. Persze meghalhat valaki 50 évesen, de 30 évesen is, ez még mindig egy kisebbség. Meg nagyon nem mindegy milyen közegről beszélünk, Budapesten, ilyen jobb környéken szerintem egyáltalán nem kirívó, hogy egy általános iskolásnak 50+ éves szülője legyen.
szept. 1. 18:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!