Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A késői házasodással, gyerekvállalással kapcsolatban már nem annyira elítélő a társadalom?
Mindennek megvan a maga ideje az életben, és a gyerekvállalás pont nem az, amit idősebb korban kéne eröltetni, pláne nem a férfiaknak.
Ők már 60-65 évesen hullanak, mint a legyek.
Sokan csak 30 éves korukra tudnak úgy élni, hogy be merjék vállalni (mondjuk 23 éves korában befejezi valaki az egyetemet mesterképzéssel, de nincs semmije, minimum 5-6 év, mire egyáltalán lesz valaki alapja).
Sokan későn találnak párt, mint én (folyton olyanokba botlottam bele, akik csak h.lyítettek, hogy akarnak gyereket, mire oda kerültünk, már visszakoztak).
Van, aki betegség miatt ilyen későn (szegény barátnőmet 25 éves korától kezelték meddőség miatt, csak 32 évesen sikerült a baba).
A nőket úgy vettem észre, jobban elítélik, pedig sok esetben ők tovább élnek (egy 40 éves nő ma nagyobb eséllyel lesz 70, mint egy ugyanannyi idős férfi).
Az ideális lehet, hogy az lenne, ha a 32-3 éves nők 25-6 éves pasikkal vállalnának gyereket, de gyakoribb, hogy az anya 34-5 éves, a párja meg már túlhaladja a 40-et.
Anyukámat nagymama utolsó gyerekként 46 évesen hoztak világra. Ne tudjátok meg mit kapott a többi gyerektől, sőt az anyjára mennyire haragudtak az idősebb testvérei. Egyébként én is úgy látom, hogy meg vannak bélyegezve inkább a fiatal anyák mert "biztos baleset történt, nincs pénz abortuszra, jó hülye, hogy fiatalon szül és tönkreteszi az életét" és hasonlók holott az ideális kor teherbeesésre 25 év.
40-en felül kész életveszély és ezt mindenki tudja!
Arról nem beszélve, hogy amikor a gyerek iskolába jár a gyerek szégyenkezik, hogy "nagyszülei" vannak. Sőt akármikor elpatkol és hiába a jó háttér szülő nélkül egyik gyereknek se könnyű. Jó, persze egy harmincas is sajnos meghal, de azért 50-en felül vannak betegségek, nincs olyan türelem a gyerekekhez és még sorolhatnám.
Persze senki nem szól semmit, de azért mindenkinek megvan a véleménye mindkettő tábor képviselőiről viszont a fiatalok jobban kapják az ívet az holtbiztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!