Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A jogszabályok csak felnőtt emberek házasságát engedik, akkor miért van ennyi válás?
Kérdező, az egyházi esküvő nem számít hivatalos szerződéskötésnek, így teljesen mindegy, milyen szöveg hangzik ott el. A polgári esküvőnek nem feltétele a negédes szöveg, alá lehet írni a papírokat mindenféle szöveg nélkül. A szerződés pedig bármikor felbontható.
De mondok neked valamit: ha te választasz egy szolgáltatót, mert a szerződéskötéskor megfelel az ajánlat, a szolgáltatás és a feltételek, de neked mondjuk idővel megváltoznak az igényeid, életkörülményeid és/vagy a szolgáltatás, akkor gondolom, te sem nézel új szolgáltató után, hiszen az nem felnőtt viselkedés. Szenvedni a szarban életed végéig, az a felelősségvállalás netovábbja!
Még a saját változásodat sem tudod kontrollálni, nemhogy egy másik emberét.
Te vállalhatod, hogy szereted őt, míg élsz, ő meg max elválik tőled. És ez ellen te nem tehetsz semmit.
"De az, hogy a másik nem tartja be a vállalt szavát az nem mentesít engem az alól, hogy én betartsam, ha én kimondtam, hogy szeretem őt, amíg élek, akkor ez alól tényleg csak nagyon súlyos kivételes esetekben lehet felmentés."
Dehogy nem mentesít! Te miféle álomvilágban élsz? Egyáltalán hogy veszed a bátorságot, hogy vadidegen emberek magánéletébe belepofázz kéretlenül?! Az, hogy te ilyen önsorsrontó mártír vagy, aki azt vizionálja, hogy neki márpedig ha törik, ha szakad kutya kötelessége a másikat mellett maradni örökké és szolgálni őt, az a te egyéni szoc. problémád, akkor te nem válsz el. Más pedig el fog és neked ahhoz bizony soha, semmi közöd nem lesz, pont.
Az ovis gyerekeknél gyakori (nyilván kivételek lehetnek), hogy egyszer az egyik fiúba szerelmesek, másik héten/hónapban a másikba, ugyanígy a barátságok is, egyik nap még Lili az ász, másnap már Lili fúj, konkrét ok nélkül is, és Anna a nyerő, aztán megint Lili stb. A felnőttek ált. már ettől stabilabbak, hosszabb, tartósabb párkapcsolatok és barátságok, de nem jelenti azt, hogy feltétlenül életre szólóak. Miért kéne benne maradni egy házasságban, ha már nem vagyok boldog a másik mellett? Én speciel elváltam (tizenéves kapcsolat, sok év után házasodtunk), és nem azért, mert szemét lett volna a párom, de már nem tudtam úgy szeretni, kívánni, és együtt sem tudtuk rendbe hozni. Kinek lett volna jó, ha benne maradok, nem szexelek vele, vagy megerőszakolom magam, ne simogasson, mert nem esik jól, vagy csak eltűröm? Megsúgom, neki se. Amúgy meg tök hülye példákat hoztál, ha te gyilkolsz, és ezért elkapnak, akár vállalod a felelősséget, akár nem, ha van ellened elég bizonyíték, lecsuknak, nincs befolyásod a dolgokra már. De azt se értem, te az élet minden területén, ahol felnőttként döntöttél, minden marad mindig úgy, ahogy van, sose váltasz munkahelyet, szakítod meg a barátságot, ha a másik kihasznál stb.? Felnőttként is egyrészt változunk valamelyest az idő előrehaladtával, vagy bizonyos körülmények hatására, másrészt, igen, hibákat is elkövetünk.
Egyébként te házas vagy hosszú ideje, hogy ennyire akarod osztani az észt a témáról, vagy csak elméleti síkon dumálsz?
Téves elképzeléseid vannak a felelősségről és a felnőtt létről.
Felelősségteljes felnőttnek lenni nem azt jelenti hogy gyerekes daccat benne maradsz egy halott kapcsolatban ami garantálan tönkreteszi az egész hátralevő életed, hiszen uhuhuuuu a válás olyan ciki!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!