Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házas élet az kötelesség lenne?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házas élet az kötelesség lenne?

Figyelt kérdés
A házasságon belüli dolgok azok kötelességek, ott az érzelmeket ki kell zárni? Ha valamelyik fél hibázik benne, akkor jogos az érzelmi büntetés? Pl. ha a gyerek nem fekszik le időben, akkor azért jogos a feleség részéről az egy hetes mosolyszünet? Egyébként fizikálisan a férj már többet nem tud tenni a családért. Vagy a családi élet már egy vállalkozás, ahol mint munkatársak vagyunk jelen, a nap végén meg megyünk aludni?

2023. ápr. 20. 12:17
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
Ahogy most élsz, na az egyenes út az öngyilkosságba. Hány éves vagy?
2023. ápr. 21. 10:27
 32/43 A kérdező kommentje:
Negyvenes vagyok. Egyébként tényleg foglalkoztat már a téma, az az igazság amit akartam már elértem, erre a szenvedésre meg nem vagyok vevő. Egy válás talán még nagyobb lelki és anyagi lepusztulás lenne. Majd meglátom mit hoz a további orvosi vizsgálat, ha szerencsém lesz, az majd megoldja a kérdést!
2023. ápr. 21. 10:33
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

"Az egészségem zuhan, a külsőm öregszik. Így belemenni egy válásba az egyenes út az öngyilkosságba."

Azért érzed így, mert nap mint nap kapod a mérget.

Ha csak egy üres lakásba (albérletbe) érnél haza, már az is jobb lenne. Felbontasz egy sört, fölteszed a lábad az asztalra és arra gondolsz, hogy most téged senki sem b..ogat ezek miatt.

Idővel magadra találsz, hobbijaid lesznek, ismerkedni kezdesz stb.

Igen, benne van a pakliban, hogy sose lesz senkid az életben.

Akkor kb. annyi szeretet kapnál, mint most, de legalább a mérgezést nem kapnád. Tehát már akkor is nyernél.

Ha később lenne valakid, akkor meg annál inkább.

Az tény, hogy a válás egy anyagi csőd, elölről kell kezdeni az egzisztencia-teremtést, és a fizetésed egy része menni fog gyt-ra. Én alapesetben menteném a házasságot ha gyerek is van, de a te eseted olyan szélsőséges, hogy itt én is azt mondom: mihamarabb válj el.

2023. ápr. 21. 10:36
 34/43 anonim ***** válasza:

Én kérdeztem a korodat. Szintén negyvenes vagyok, nő. 40 körül költöztem külön a kisfiammal az apjától, nálunk inkább a pénzkezeléssel volt gond, meg némi agresszivitás alkalomadtán...

Tavaly mentem hozzá egy negyvenes kétgyerekes apához. Hasonló körülmények közül jött el ő is, mint ahogy te élsz, csak ott 2 gyerek. A kisebbik 1,5 éves volt, mikor elköltözött. Ő azért "csúszott be" mert anyuka ezzel próbálta apukát otthon tartani, mikor már látszott, hogy ennek vége lesz. 1,5 évet nyert. Meg még egy gyereket.

Szóval fiatal vagy te még ehhez nagyon. Szerintem az egészségedre is ez megy rá, hogy eszed magad, hogy nem vagy becsülve, nem vagy tisztelve. Kérlek, ne hagyd. Ez az egy életed van. Amiben akár boldog is lehetnél.

2023. ápr. 21. 10:40
 35/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm, értem! Az a baj hogy egyre jobban azt érzem hogy értelmetlen ez a földi lét. Elegem van már abból hogy egy senki vagyok, nincs akaratom, mindent amit tettem, amiben volt egy nagy adag érzés annak sírás lett a vége, amit eltervezek abból sosincs semmi, más dönt rólam, más ítélkezik. Szerintem elment az életem, és ez az én hibám. Egy ilyen kétlábonjáró kudarc és csődtömeg mit akar a jövőben? Itt már az a baj hogy önmagamra neheztelek, alkalmatlan vagyok mindenre. A külsőm egy trágya. Így ezekkel elég nehéz élni.
2023. ápr. 21. 11:01
 36/43 anonim ***** válasza:

Dehogy ment el az életed. A felénél vagy kb.

Itt az ideje, hogy te dönts a saját sorsod felől.

Meg kéne rázni magad, mert ettől az önsajnálattól - nem tudom, a tyúk volt-e előbb vagy a tojás - sokkal férfiasabbnak nem fog látni a feleséged se ha így látod magad, de ha válnál, akkor más se.

2023. ápr. 21. 11:05
 37/43 anonim ***** válasza:

"eltervezek abból sosincs semmi, más dönt rólam, más ítélkezik"

Na, ez pl. a válásod napjától teljesen megszűnne!

2023. ápr. 21. 11:17
 38/43 A kérdező kommentje:
A feleségem előtt nem lehet férfiasnak lenni, majd ő eldönti hogy az jó vagy rossz. Jelenleg már a kisújjamat sem mozdítom. Erre az volt a reakciója hogy "hozzak egy kést vagy kötelet"?
2023. ápr. 21. 11:23
 39/43 anonim ***** válasza:

Milyen kedves.

Úgy otthagynám, csak úgy füstölne.

Nem lenne neked jobb egyelőre egyedül élni...?

2023. ápr. 21. 11:29
 40/43 anonim ***** válasza:

Te magad is hozod az érveket, miért kéne innen kilépned.

Utoljára írok ide: lépj ki, ha jót akarsz magadnak.

Ha csak sajnáltatod itt magad, akkor maradjál benne, de akkor én téged nem sajnállak többé. Megérdemled a szenvedést, ha ragaszkodsz hozzá.

2023. ápr. 21. 11:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!