Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házas élet az kötelesség lenne?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házas élet az kötelesség lenne?

Figyelt kérdés
A házasságon belüli dolgok azok kötelességek, ott az érzelmeket ki kell zárni? Ha valamelyik fél hibázik benne, akkor jogos az érzelmi büntetés? Pl. ha a gyerek nem fekszik le időben, akkor azért jogos a feleség részéről az egy hetes mosolyszünet? Egyébként fizikálisan a férj már többet nem tud tenni a családért. Vagy a családi élet már egy vállalkozás, ahol mint munkatársak vagyunk jelen, a nap végén meg megyünk aludni?

2023. ápr. 20. 12:17
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
Engem is ez az utolsó kérdés érdekelne. Nem szültem még, ezért nem tudom, de lehetséges az, hogy egy nőnek 180 fokos fordulatot vesz a viselkedése, emberekhez való viszonyulása, szeretetnyelvei? Olyan van, hogy a friss anyuka minden figyelmét a gyerek köti le, de ahogy az újszülöttből baba, tipegő, kisgyerek lesz, ez a hormonokkal együtt megváltozik és visszatér a rendes kerékvágásba. Nem lehet, hogy a te feleségedben benne van egyfajta maximalizmus, bizonyítási vágy a külvilág felé, hogy a gyerek mindenben tökéleteset kapjon és tökéletes legyen, ergo ne érje a ház elejét szó? Vagyis ne tudjon senki kritikát mondani a gyerek neveltetésére? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a feleséged görcsösen a gyerekre koncentrál és minden más dolog sokadrangú, ami nem egészséges, de valami oka kell, hogy legyen, ami valószínűleg nem újkeletű. Évekig bújós, lelkizős típus volt vagy megjátszotta? Amúgy értem én, neked sem csak a szex kell, intimitás az is, ha beszélgettek, lelkiztek, akár csak elengeditek magatokat főzés közben és tudtok azon nevetni, ha megszalad a só a lábasba vagy kiborul valami.
2023. ápr. 20. 13:37
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha konkrétan bánt téged, az lelki terror, toxikus kapcsolat. Én ilyenben tuti nem maradnék. Ahogy fentebb is írták, neki a gyerek most a minden és ha neked az egészséged beadja a kulcsot, valószínű nem a gondoskodó, ápoló feleség szerepébe fog visszaváltozni, hanem te leszel a rendszer ellensége, aki nemhogy hátráltatja őt a tökéletes gyerek felnevelésében (ami valamiért neki életcélja lehet), de már pénzt sem tud hazahozni, mert beteg.
2023. ápr. 20. 13:39
 13/43 anonim ***** válasza:
Figyelj és vigyázz az egészségedre, adj le a plusz munkákból.
2023. ápr. 20. 13:44
 14/43 anonim ***** válasza:
95%

11: "lehetséges az, hogy egy nőnek 180 fokos fordulatot vesz a viselkedése, emberekhez való viszonyulása, szeretetnyelvei"

Nem lehetséges.

Olvastam én olyan hozzászólást is a gyakorin nőtől, hogy a szülés után az orvos által előírt hathetes szünetet (+ a terhesség utolsó időszakára előírt szünetet) is alig bírták kivárni, annyira vágytak egymásra. Tehát a hozzászólást író nő is a férjére!

Ahol a nőnek korábban sem volt fontos a szex, vagy a férjével nem volt jó, ott szoktak ilyenek történni. A gyerek a legeslegjobb ürügy a férj visszautasítására. Legjobb a szülők között altatni, akkor évekig garantált a szűzi élet.

És ilyenkor nemcsak szex nincs, de fokozatosan az intimitás is eltűnik. Kezdve attól, hogy nem akar kettesben elmenni a feleség a férjével semmilyen programra, mert ő olyan ősanya, aki egy percre sem hagyja senki másra a gyerekét.

Ebből persze egyre több a feszültség, veszekedés, akkor meg már pláne nem vágyik a férjére. Ebből lesz egy ilyen ócska házasság megcsalással vagy anélkül. És az esetek jelentős részében válás.

Aki valóban szereti a férjét, az szeretni fogja az újszülött mellett is. Akinek fontos volt a szex szülés előtt, annak (egy rövid átmeneti idő után) a szülés után is fontos lesz.

2023. ápr. 20. 13:49
 15/43 anonim ***** válasza:
Szerintem ez szülés nélkül is változhat.
2023. ápr. 20. 13:53
 16/43 A kérdező kommentje:
12.Sajnos én is ezt gondolom. Épp most mondta hogy én őt rombolom, akkor költözzek vissza a szüleimhez. Rombolom? Mert azt mondtam hogy hiányzik az érzelem, vagy hogy néha kedveskedjen nekem is? Mert én mindig megsimogatom, hozzáérek, de ő sosem. Elegem van az egészből. Most meg még ő fenyeget.
2023. ápr. 20. 14:06
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
Tehát akkor a gyerek előtt kimutatta a szeretetét?
2023. ápr. 20. 14:08
 18/43 A kérdező kommentje:
14. Igen, a gyereket is még maga mellett altatja holott elmúlt már 10 éves.
2023. ápr. 20. 14:12
 19/43 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd már ott ezt a nőt. Már nem csak mentálisan mész rá, de fizikailag is ahogy írod.
2023. ápr. 20. 14:22
 20/43 anonim ***** válasza:
100%

4-es

Ez már legalább 10 éve nuku kapcsolat.

Ideje lelépned, és élvezni az életet!

2023. ápr. 20. 14:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!