Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házas élet az kötelesség lenne?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házas élet az kötelesség lenne?

Figyelt kérdés
A házasságon belüli dolgok azok kötelességek, ott az érzelmeket ki kell zárni? Ha valamelyik fél hibázik benne, akkor jogos az érzelmi büntetés? Pl. ha a gyerek nem fekszik le időben, akkor azért jogos a feleség részéről az egy hetes mosolyszünet? Egyébként fizikálisan a férj már többet nem tud tenni a családért. Vagy a családi élet már egy vállalkozás, ahol mint munkatársak vagyunk jelen, a nap végén meg megyünk aludni?

2023. ápr. 20. 12:17
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
20. Lelépni? Mégis hova?
2023. ápr. 20. 15:38
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Van kereseted, nem? Azt mondod, te csak a pénz miatt kellessz ennek a nőnek, hát lépj le. Gyerektartást fogsz fizetni és a bíróság által meghatározott időben jogod lesz együttlenni a gyerekeddel, azon kívül meg napi szinten kapcsolatot tartani vele, tehát megszabadulsz a feleségtől, de a gyerekedtől nem kell. Ellenben kiegyensúlyozottabb leszel (ez nyilván a gyereknek is jó, hogy nem egy maximalista meg egy idegroncs neveli fel karöltve, közben meg egymást terrorizálva állandóan) és remélhetőleg a betegséged sem komolyodik és nem lesz nagyobb bajod belőle. A feleséged is rá fog döbbenni hamar, hogy a gyerektartás csak a gyerek kiadásainak felét fedezi, a másik feléről meg a saját eltartásáról neki kell gondoskodnia és akkor lehet, hogy rájön, hogy egyedülálló szülőként nem lehet tökéletes gyereket nevelni. És nem is kell. Legyen a gyerek tisztelettudó, szeresse a családját, az állatokat, a természetet, tanuljon és dolgozzon, hogy jó élete legyen és nagy vonalakban ennyi. Láttam én már ezüstkanállal a szájában született, elkényeztetett gyereket, akit aranykalitkában nevelgetett az anyuka, aztán alig lett belőle embernek nevezhető lény, miután felnőtt.

Jelenleg a feleséged azt hiszi, hogy ez egy örök érvényű állapot, hogy te hordod haza talicska számra a pénzt, ő azt elkölti a gyerekre, a háztartásra és ebből kifolyólag magára is, de intimitásnak nem kell lennie, szeretetnek, megbecsülésnek, néhány jó szónak szintén nem, ha ő nem akarja. Kicsit ki kéne billenteni ebből a fene nagy jólétből, mert kicsit elbízta magát, nekem úgy tűnik, hogy most már a gyerekkel hozzád meg a pénztárcádhoz van kötve. Mondjuk ebben lehet, hogy eddig te is adtad alá a lovat, de sosem késő változtatni és átrendezni a játékszabályokat.

2023. ápr. 20. 15:53
 23/43 A kérdező kommentje:
Nem, ő azt mondja mehetek ha akarok, ő erős, mindenről tud gondoskodni. Holott még vezetni sem mer, nem is használja az autót. Azt mondta hogy csak és kizárólag ő számít meg a gyerek. Az összes ember ezen a bolygón le van sz*rva.
2023. ápr. 20. 16:15
 24/43 anonim ***** válasza:
100%
Neki lehet, hogy csak a gyerek meg ő számít, másoknak meg nem, hát egyszer rá kell erre is jönnie és majd koppan. Kedves kérdező, ez a nő egyértelműen kihasznál téged és a mgához láncolásnak éppen abban a fázisában tart, ahol te nem érsz semmit, nem számítasz, nem is érdemelsz semmit, nemhogy szeretetet meg intimitást. Dönthetsz, hogy maradsz ezen az úton és mellette ragadsz egy rossz kapcsolatban vagy elhagyod és keresel mást. Ő meg foglalkozzon magával meg a gyerekkel 0-24-ben, bár ezt úgysem fogja tudni megtenni, mert neki is el kell kezdenie dolgozni, ha más már nem tartja el. Minden esetre én a helyedben biztosan nem maradnék egy ilyen toxikus kapcsolatban, ahol a másik fél konkrétan napi szinten bántó, lealacsonyító dolgokat mond a szemedbe. Én már akkor is rosszul érzem magamat, ha kicsit feszültebb, rosszabb kedvű vagyok és egy pillanatra valami nem túl kedveset gondolok a páromról. Nem normális, hogy egy kapcsolatban valaki állandóan sértegesse, bántsa a másikat, ez nem egészséges.
2023. ápr. 20. 16:48
 25/43 A kérdező kommentje:
24. Az elmúlt egy hétben az egészségem eléggé megromlott, inkább pihenésre lenne szükségem. Sajnos lelkileg eléggé ledarál a dolog, hogy minden igyekezetem ellenére ennyit érek a szemében. Most komolyan! Egy érintés, egy kedves gesztus az akkora nagy probléma? Emlékszem azt mondta, ha erre van szükségem, szólja előtte neki. Mi van??? Gyere, mondjál már két szép szót? Egy hétig voltam távol a munkám miatt, majd amikor hazaértem, üres volt a hűtő. Aztán estefelé meg bealázott a gyerek előtt hogy apád nem szól rád látod? Hogy beszélsz velem? Majd innetől fogva folyamatosan azzal jött hogy nem álltam ki mellette, de már láttam hogy ez pont jó indok lesz arra, hogy az ágyban 1 méterre feküdjön tőlem. Én meg jöttem haza nagy boldogan, délelőtt még aludtam is egy kicsit, hogy ne olyan fáradtan lássanak. Ja, én főztem, én tanultam a gyerekkel, és azt mondta hogy nem foglalkozok semmivel. Na ez a megalázó! Aztán még csak nem is érzi, amikor meg mondom neki hogy férj és feleség között szokott lenni érzelem és intimitás, arra meg csak legyint. Megjegyeztem neki, hogy kezdem megérteni miért válnak el emberek, arra meg azt felelte ha nem tetszik valami mehetek én is. Félvárról. Meg mit képzelek én magamról, hogy elő merek jönni a szexszel??? Hova gondolok? Ki ő? Tragédia ez a nő kezdem belátni.
2023. ápr. 20. 16:59
 26/43 anonim ***** válasza:
100%

Ne nyafogj itt, hanem gondold végig, hogyan képzeled a lakhatásodat, a gyerekelhelyezést, a láthatást, a gyerektartást, a vagyonmegosztást. Ha tudsz négyszemközt beszélni a gyerekkel, óvatosan kérdezz rá, válás esetén melyikőtöknél szeretne lenni.

Aztán keress egy válóperes ügyvédet. A feleséged csak akkor tudja meg, amikor már minden készen van a fejedben és beadtad a válópert vagy beadás előtti helyzetben vagy.

2023. ápr. 20. 17:29
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
24-es vagyok, 26-nak igaza van. Itt te tudsz változtatni, és nem úgy, ahogy szerintem még mindig szeretnél (tehát hogy visszakapd a feleségedet, bár azt nem mondtad, hogy a gyerek előtt, a kapcsolatotok elején hogy viselkedett veled), hanem a válással. Sajnos. Máskülönben benne ragadsz ebben a házasságnak nem nevezhető gazdasági együttműködésben, ha nevezhető ez egyáltalán annak, ha a feleséged nem keresőképes. Dolgozik egyáltalán? Ha igen, mit? A magad érdekében ne szólj neki a válásról, ha elindulsz ezen az úton, mert akkor visszaédesget, ideig-óráig minden tökéletes lesz, nehogy lelépj, aztán vissza minden a mostani állapotba. Csak kellesz neki, mert ő sem hagyott el, csak nem amiatt, mert szeret, hanem mert kell a te kereseted is az eddigi életvitel fenntartásához.
2023. ápr. 20. 17:45
 28/43 A kérdező kommentje:

Dolgozik, gazdasági vonalon. Nagymenő. Mindig hangoztatja hogy soha sem szabad egy nőnek kiszolgáltatnia magát. Amiket én csinálok az semmi, ő egyedül is 3letképes, ne legyek már nagyra magamtól.

Egyébként tényleg létezik olyan hogy egy férjnek megörül a felesége ha hazajön, vagy hogy este berángatja az ágyba? Vagy magától megöleli, megdicséri?

2023. ápr. 20. 18:39
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

Jelen. Létezik ilyen feleség.

A tied téged se nem szeret, se nem tisztel, abszolút férfiszámba se vesz. Bútordarab vagy, pénzkereső automata, bejárófiú.

Válj el, ne rinyálj, ne könyörögj, mert ettől a jégkirálynőtől semmire nem számíthatsz. Majd az új bácsinak adja elő, hogy a 10 évest még maga mellett kell altatni. Egyedül fog megöregedni. Hozzáteszem, ez ellened van - amúgy hol azt írod, hogy este a gyerek lefekvése után még fél órát a gyerek a téma, hol azt hogy köztetek alszik...

2023. ápr. 21. 10:13
 30/43 A kérdező kommentje:
29. Néha átviszem a gyereket másik szobába, hátha. Úgy érzem kiégtem, nem érdekel már a saját életem sem. Elment az idő, elvesztettem a bizalmam, az önértékelésem romokban. Az egészségem zuhan, a külsőm öregszik. Így belemenni egy válásba az egyenes út az öngyilkosságba.
2023. ápr. 21. 10:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!