Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségem nem végez házimunkát se semmit, hogy vegyem rá, hogy változzon?
GYES-en lévő feleségem itthon van, de többnyire egész nap csak sorozatokat néz és a gyermekünket is inkább az anyám és párom anyja gondozza felváltva. Itthon meg gyűlik a kosz, szennyes, mosatlan. A vasárnapi főzés és ebéd után még mindig nem mosogatott el. Egy ideig munka után nekiálltam az itthoni dolgoknak is, de már feladtam. Egyedül nem megy. Próbáltam vele beszélni, de hisztérikusan reagál. Azt is mondta már, hogy elege van, hogy mindenki vele jön és hogy az anyja meg az én anyám se jöjjön többet, mert beleszólnak az életébe (pedig csak jót akarnak neki) és hogy addig "zaklatjuk" amíg el nem megy, mert egyedül akar élni kötöttségek nélkül. Hétvégére elengedtem kicsit szórakozni a barátnőivel, hátha kicsit lenyugszik, bár azok elég felelőtlenek és őt is fűtik rendszeresen a családja ellen.
Hogyan lehetne vele megértetni végre, hogy ő már nem tini és vannak felelősségei és mi csak jót akarunk neki? Régen pedig nem volt ilyen, mindent megcsinált rendesen és tervei is voltak most meg csak züllik.
Sehogy. Engedd el, de a gyerek maradjon. Nem fog megváltozni, neked meg kevesebb kiadás és bosszúság.
És ne gyere azzal, hogy szereted.
Mondjuk észrevehetnéd, hogy nagyobb a baj a takarításnál és nehogy ő legyen a következő a hírekben. Segítségre van szüksége. Szerezz neki. Takarítónőt, rendeljetek kaját, bébiszitter. Nem, nem anyád és az anyja, ők nem segítség. Ők a kontroll, dominancia, elvárások, más is így csinálta mérgező diszfunkcionális mintákban vannak, ahogy te is.
Nem kötelező házimunkát végeznie. Neked sem. Delegálni!
Menjetek szépen párterápiára.
Nekem is a szűlés utáni depresszió jutott eszembe.
Másrészt:
"Egyedül nem megy. "
Neki se.
"Szerezz neki. Takarítónőt, rendeljetek kaját, bébiszitter."
Ezt könnyű mondani, de egy kereset+ GYES erre a legritkább esetben elegendő.
"Azt is mondta már, hogy elege van, hogy mindenki vele jön és hogy az anyja meg az én anyám se jöjjön többet, mert beleszólnak az életébe (pedig csak jót akarnak neki) és hogy addig "zaklatjuk" amíg el nem megy"
De ő nem akarja, hogy a szüleitek a nyakán üljenek. Mégis, hogy gondoltad, mit kellene a feleségednek csinálnia? Anyukád és anyósod parancsaira ugrálni a saját házában? Remélem, hogy csak egy troll vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!