Feleségek, barátnők, összeköltözés után mennyi házimunkát végeztek?
Ha most nem mosogat,akkor utána sem fog. lehet már kapni sokféle, kézkímélő mosogatószert is,próbáljátok ki, hátha valamelyik jó neki, persze ha nem csak kifogás az allergia.
És csak a mosogatószerre allergiás? Mert ha a többi tisztítószerre,vagy úgy általában a takarításra, akkor sosem fog takarítani.
szerintem nevetséges ezen vitatkozni.... eszem, és ahelyett, hogy a mosogatóban hagynám a tányért, gyorsan leöblítem, ez kb egy tíz másodperces művelet :-).
aki főz, közben elmosogathat, vagy B verzió, a másik személy, szívességből...
van kímélő mosogatószer is, általában a fehér krémesek, a gumikesztyű elutasítására nem találok magyarázatot, hiszen hülyeség. akinek kell mert piros lesz tőle a bőre, az használja.
amúgy én majdnem mindent megcsináltam összeköltözés után, nem muszájból, hanem mert engem megnyugtat a takarításm szeretek mosogatni, pakolászni, polcot törölgetni, stb stb :-D.... vasalni nem szeretek és nem is vagyok hajlandó. ő se nagyon, ha inget kell felvennie, kivasalja magának, a többit úgy teregetjük, hogy ne kelljen.
de sose beszéltük meg, hogy ki mit csináljon...nem is kell, ezek annyira jelentéktelen dolgok az életben... imádok pakolászni, de ha nincs kedvem, akkor aznap pl mégse mosogatok meg másnap se, na bumm, akkor megcsinálja, vagy magától, ami eszébe jut.
de egy mosogatás tényleg 5-8 perc a napból, nem éri meg vitázni rajta... a főzés hosszabb de az nem házimunka hiszen kreatív tevékenység (gasztronómia, szakácsművészet stbm akinek nem, az rendeljen stb. vagy egyen taskosat, mirelitet)
egyéb házimunka, pl. takarítás... hát kb 5 másodperc letörölni egy polcot, tíz perc kiteregetni egy mosógépnyi ruhát... nekem ez életemben nem volt beszédtéma se soha csak most a kérdés miatt :D
amikor napi tíz - tizenkét órát dolgoztunk mindketten, akkor sem volt ez igazán téma.
szerintem aki rendmániás, vagy lusta, vagy ideges típus, vagy mániákus pakolászó.takarító stb az csinál ebből igazán gondot... többet beszélünk róla most, mint amennyi ideig maga egy mosogatás tart....
vészhelyzeti megoldásnak meg ott egy mosogatógép, na?? mondjuk abba is több ideig tart bepakolni, mint elmosogatni, én csak vendégség után használom.
30N
Azt nem tudjuk megmondani, hogy lesznek ebből problémátok vagy sem.
Mivel nem szeretnéd, hogy teljesen rád hagyja a mosogatást akkor vegyetek mosogatógépet és azt ő is megtudja csinálni.
És amúgy biztos vagy te abban, hogy allergiás a mosogatószerre? Nem csak valamire kell fognia az utálatát?
Én is utálok mosogatni mégis megcsinálom.
Nálunk nincs felosztva, hogy te ezt-azt csinálod, én meg ezt-azt. Kivéve a portörlést és a nagyobb porral járó dolgokat ő csinálja, erős por allergiám van.
De bármiben segít van, hogy meg sem kell kérnem rá, hanem magától segít.
ö főz te mosogatsz
ő mos és tereget te meg összehajtod és elteszed
ö porszívózik te felmosol
stb....
osszátok el két fele ki mit szeret alapon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!