Férjek, feleségek, ti szoktatok vitázni a házimunkán?
Gondolok itt arra, amikor a férj már hamarabb hazaér, és a feleség később végez a munkában 2 órával kb, mert úgy van a munkaideje.
És addig a férj csak ül, elvan, tv-zik, aztán a feleség hazaesik és ő nem pihikézik, hanem neki esik a porszívónak, meg kaját kell főznie stb.
Eleinte... aztán jött a táblázatos módszer. Miszerint mindenkinek megvan a munkamenete és 1 hétre előre az otthoni teendő. Ill. van nálunk a gondoskodás elve is az olyan esetekre, ahol be van az egyik 4-kori végzéssel és 2-kor mégis haza tud jönni. Ha látja a táblázatban, hogy a másiknak sok a dolga, akkor egy részét átvállalhatja, cserébe, mikor ő esik haza, és másik már otthon van visszakapja. Illetve hirtelen fellépő problémák esetén logikusan át lehet tenni másik napra vagy időre, megbeszélés alapján.
És nekünk ez működik.
Rá kellett jönnöm, hogy a párom nem veszi észre a munkát, és kb egyik általam ismert férfi sem, ezért kellett egy jól kialakított rendszer, és a szájába tenni, hogy ekkor erre és erre időt kell szakítani. Azóta nem szalad a háztartás, mindig van főtt étel az asztalon.
nálunk dettó ugyanez van, mint az utolsónál. egyszer fel kéne venni, ahogy azon vitázunk, hogy "dehát legutóbb is én mosogattam! - nem igaz, nem emlékszel, akkor törtem el a poharat amit anyádtól kaptunk", stb :D
bár 3 év együttélés alatt már nagyjából kialakult, hogy ő rakja rendbe a konyhát meg a fürdőszobát, én meg a két szobát. nem azt mondom, hogy tökéletesen, de működik :)
Nem...
Ilyen ritkán fordult elő...talán 2-szer hogy megjegyeztem,mhogy igazán megcsinálhatta volna, amíg megérkeztem, a valasz az volt,jogosan, hogy nem volt benne biztos mit főzzön,
Máskor pedig anyni volt, hogy szólt üljek le fujja. Ki magam, addig ő elmosogat..és utana együtt megfőzhetünk..
Tehát vegül nem én csinaltam többet egyik esetben sem
És igen,mmegállom, hogy nem ugrok neki én sem...ez megbeszelés kérdése..
Nqlunk összeköltözés előtt ez tisztázott volt, hogy nem vagyok hazi cseled, de ha nekem van több időm evidens, hogy többet csinálok, de ez igaz fordítva is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!