Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házi ember lett a férjem....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házi ember lett a férjem. Bele kellene törődnöm?

Figyelt kérdés
Balesete volt, lábtörés. Közben megszűnt a cég ahol dolgozott. November közepén gyógyultnak nyilvánították. Ma munkanélküli lett. Az eltelt idő alatt nyomát sem láttam, hogy munkát keresne. Mondta még az utolsó táppénzt decemberben kapja!!! Ma be ballagott a munkaügyi hivatalba. Ha szóba hozom a munkakeresést, leírhatatlan ahogy néz rám. Mintha valami nagyon-nagy szörnyűséget akarnék elkövetni ellene. Éjjel 1-ig, 2-ig nézi a TV-t. Délben felkel. Mos, tereget, megszerel,javít dolgokat, elmosogat, Ez utóbbit igen szívesen mert jót tesz a kezének, puha lesz. Én is itthon voltam most az ünnepekben, néha szinte már feleslegesnek éreztem magam. Holnaptól már megyek hála istennek! A főzésen kívül mindent megcsinál. Szakmunkás végzettsége van de "egyéb" munkakörökben dolgozott /üzem/. Sajnos már volt ilyen, hogy megszűnt a munkahelye. Akkor is igen soká ment új helyre. Anyósom tudta akkor rávenni. Ő már nem él. Sokszor mondom neki egy munkahely nemcsak rossz lehet. Ha szereti amit csinál vagy jók a kollégák akkor az ember szívesen jár dolgozni. A pénz nem motiválja. Enni van mit, a lakásunk kicsi, felettünk, alattunk, mellettünk laknak. Tehát így is ki tudunk jönni. Ruhái megvannak meg sokat kap a már külön élő fiunktól. Azt mondja ha letelik a m.nélküli majd elmegy van egy idős asszony akinek tudna segíteni kert gondozásba /fűnyírás ilyesmik./ amíg nem lesz munkája. Nagyon úgy érzem nem szeretné,hogy legyen. Van, hogy napokig ki sem mozdul a lakásból. Neki elég ha csak velem meg a fiunkkal beszél napokig. Mint egy házi asszony úgy viselkedik. Így témája is alig van. Én elmondom mi történik velem, hogy telt a napom. Aktív életet élek. Meghallgat. Ő csak a TV műsorokról meg a bolti árakról tud beszélni. Hogyan tudnám ebből az életformából kimozdítani?
2023. jan. 9. 21:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
68%
Akkor 60 eves korától jelentkezzen a munkaügyibe álláskeresési segélyre. 15 ev szolgalati jogviszony, betoltitt 60. Eletev kell hozza es hogy az igenyles beadasakor 3 evre visszamenoleg legyen 45 nap sima álláskeresési járadéka ( azaz dolgozott 450 napot es ezert 45 napig kapott allaskeresési jaradekot). A nyugdij előtti segély 65 eves korig havonta folyositjak, vLami brutto 3090 ft koruli osszeg naponta. Emellett dolgozhat egyszerusitett foglalkoztatottkent, vagy ha alkalmi munkat vallal akkor arra az idore mindig leszunetelteti.
2023. jan. 10. 06:17
 12/27 A kérdező kommentje:
Hát jó, hogy ilyen megértőek vagytok. Én keresek 250 eft körül, Ő meg a felét sem kapja. Ja, én is szívesen lennék házi asszony. Egy életerős férfiról van szó. Nem cseszegetem, ha kéthetente szóba kerül, mondom úgy néz rám mintha merényletet készülnék ellene elkövetni. Az ország nyugati felében lakunk, akik idejönnek is van munkájuk, lenne neki is. Mondom Ő mindig nehezen váltott. Egyszer 2 munkahely között másfél év telt el. Akkor az anyósom hatására mozdult meg. Azt hiszem Ő már nagyon belesüppedt ebbe a házi ember vagyok élet formába. Meg azért egy lakásban nincs annyi házi munka, hogy egy teljes otthon lévő felnőttet kívánjon. Főzést én csinálom. Annak idején én könnyedén megcsináltam mindent munka mellett. Az meg, hogy 59 évesen hu de öreg. Hát az idősebb 61 éves bátyám dolgozik.
2023. jan. 10. 07:06
 13/27 anonim ***** válasza:
63%

Nekem úgy tűnik, előnyugdíjazta magát. Pedig most kéne belehúznia, nem a nyugdíj előtti évek számítanak legjobban? Vagy ez már megváltozott?

Mármint a jövedelem.

2023. jan. 10. 07:47
 14/27 A kérdező kommentje:
65 év férfiaknál most a nyugdíj korhatar. Meg 7 éve van.
2023. jan. 10. 16:21
 15/27 anonim ***** válasza:
75%

59 évesen lassan ideje nyugdíjba mennie.

Portás. Vicces vagy, nagyon... Nemhogy örülnél neki, hgoy minden megcsinlá otthon, és nem az van, hogy munkanélküli ÉS mellette lusta phasz.

Ha így tolod, előbb-utóbb elválik tőled a francba.

2023. jan. 11. 20:15
 16/27 anonim ***** válasza:
88%

Én azért megértem őt, kész kínzás ez a rendszer, mire elérik a nyugdíjkorhatárt szinte alig tudják ‘élvezni’ olyan magasan van.

59 éves, simán érthető, ha belefàradt már a munkába és pihenne. Igen, akár hónapokat is… mi az, ennyi évhez képest? Más 40 évesen is kiég, nem tudom miért vagy ilyen kemény vele. Veled is megtörténhet, lehet két èv múlva ugyanúgy szükséged lesz egy szünetre és jól esne a pàrod támogatása.

A kertes dolog jó ötlet, de minél jobban erőlteted annál rosszabbat érsz el, ezért próbálj megértőbb lenni, ne követelőzni csak tanàcsként feldobva az ötletet.

Egyébként rühellem ezt a felfogást, pláne a ti korosztàlyotokban, annyira a munka rabszolgálja vagytok, hogy konkrétan rosszul érzitek magatokat ha szabadságról van szó. Szüleim is ilyenek, a fizikai épségük àràn is csak munka munka munka, holott lenne pénz megpihenni, visszavonulni egy ideig. Az élet több annàl, mint valakinek robotolni. És ha azt érzed, csak élveznéd az otthonod hónapig és pihennél, akkor hajrá, egy életed van, nem tudod még meddig tart.

2023. jan. 12. 03:28
 17/27 A kérdező kommentje:
Hm. Ha ezt egy férfi írja ki, hogy, a felesége csak otthon akar lenni. Amúgy életerős. Alig kap valamit, akkor azt a nőt már mindennek elmondanatok. Érdekes ez a kettős mérce.
2023. jan. 12. 12:18
 18/27 A kérdező kommentje:
Ja és nem beszelte meg velem. A betegszabi után ajánlották neki a portai állást, nem kellett. O keresni akar... Aztán munkanélkülire ment.. Aztan majd a Joli neni udvara... Aha. A hazassagunk alatt mindig en dolgoztam folyamatosan. Neki sok ido kiesese van. A keresetem is mindig tobb volt.Nem beszélte meg velem, hogy ezentúl O haziember otthon mosogat stb. Azért kedves fiatalok nézzétek már meg a szuleiteket. Ez a felállás? Anya dolgozik, hozza a pénzt, apa meg csak úgy el van a lakásban?
2023. jan. 12. 12:35
 19/27 anonim ***** válasza:
84%
Jah szoval az a baj, hogy te tartod el! Azt is leírtad sose volt a munka rabja. Akkor mit sir a szad? Valj el!
2023. jan. 12. 12:38
 20/27 anonim ***** válasza:
76%

Ahogy látom, te is csak azt vagy hajlandó felfogni és értelmezni, ami a te álláspontodat támasztaná alá.

Őszintén? Sajnálom őt. Te egy igazi hárpia lehetsz.

2023. jan. 12. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!