Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házi ember lett a férjem....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házi ember lett a férjem. Bele kellene törődnöm?

Figyelt kérdés
Balesete volt, lábtörés. Közben megszűnt a cég ahol dolgozott. November közepén gyógyultnak nyilvánították. Ma munkanélküli lett. Az eltelt idő alatt nyomát sem láttam, hogy munkát keresne. Mondta még az utolsó táppénzt decemberben kapja!!! Ma be ballagott a munkaügyi hivatalba. Ha szóba hozom a munkakeresést, leírhatatlan ahogy néz rám. Mintha valami nagyon-nagy szörnyűséget akarnék elkövetni ellene. Éjjel 1-ig, 2-ig nézi a TV-t. Délben felkel. Mos, tereget, megszerel,javít dolgokat, elmosogat, Ez utóbbit igen szívesen mert jót tesz a kezének, puha lesz. Én is itthon voltam most az ünnepekben, néha szinte már feleslegesnek éreztem magam. Holnaptól már megyek hála istennek! A főzésen kívül mindent megcsinál. Szakmunkás végzettsége van de "egyéb" munkakörökben dolgozott /üzem/. Sajnos már volt ilyen, hogy megszűnt a munkahelye. Akkor is igen soká ment új helyre. Anyósom tudta akkor rávenni. Ő már nem él. Sokszor mondom neki egy munkahely nemcsak rossz lehet. Ha szereti amit csinál vagy jók a kollégák akkor az ember szívesen jár dolgozni. A pénz nem motiválja. Enni van mit, a lakásunk kicsi, felettünk, alattunk, mellettünk laknak. Tehát így is ki tudunk jönni. Ruhái megvannak meg sokat kap a már külön élő fiunktól. Azt mondja ha letelik a m.nélküli majd elmegy van egy idős asszony akinek tudna segíteni kert gondozásba /fűnyírás ilyesmik./ amíg nem lesz munkája. Nagyon úgy érzem nem szeretné,hogy legyen. Van, hogy napokig ki sem mozdul a lakásból. Neki elég ha csak velem meg a fiunkkal beszél napokig. Mint egy házi asszony úgy viselkedik. Így témája is alig van. Én elmondom mi történik velem, hogy telt a napom. Aktív életet élek. Meghallgat. Ő csak a TV műsorokról meg a bolti árakról tud beszélni. Hogyan tudnám ebből az életformából kimozdítani?
2023. jan. 9. 21:38
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
94%
Korkulonbseg? Hany evesek vagytok?
2023. jan. 9. 21:41
 2/27 anonim ***** válasza:
95%
Hova jártatok, mit csináltatok a balesete előtt?
2023. jan. 9. 21:43
 3/27 A kérdező kommentje:
Én 53, Ő 59.
2023. jan. 9. 21:44
 4/27 anonim ***** válasza:
96%
Neki már nyugdíjba kellene mennie, mert belefáradt a melóba. Érthető. 59 évesen nem nagyon fognak utána kapkodni a munkahelyek. Esetleg honvédségi tartalékos 5 évre nyugdíjig?
2023. jan. 9. 21:56
 5/27 A kérdező kommentje:
Hát lehet, hogy belefáradt. De pl. portás sem lenne! Fiam ajánlott neki ilyet, hogy egy helyre idősebb férfit keresnek, megpróbálhatná. Ő aztán uncsi melót ahol nem megy az idő nem tudna csinálni, bele is pusztulna. Szakmájában sosem dolgozott. Volt fiatalon újságkihordó, rövid ideig egy kereskedelmi kisvállalkozásban mindenes alkalmazott. Ezt szerette. Ha kellett pakolt, raktárban tevékenykedett de az udvari részt meg az utcát is rendben tartotta. Aztán üzemben betanított munka. Mert ott a hétvége szabad. El tudna helyezkedni ha akarna.
2023. jan. 9. 22:19
 6/27 A kérdező kommentje:
Hát lehet az 59 év sok de nyugdíjazáshoz még kevés.
2023. jan. 9. 22:24
 7/27 anonim ***** válasza:
96%

Gondolom most nagyon depis lehet.

Viszont az is jó ötlet, hogy vállalna házaknál fűnyírást, kert, utca rendbetételt. Egyik szomszédom pont ennyi idős, 10 éve csinál ilyen munkákat, alig győzi tavasztól késő őszig, egymásnak ajanlják az emberek. Vett egy komoly akksis fűnyírót, szinte nem is hallani, ha dolgozik. Bevállalta a benzinkút körüli fűnyírást is, nagyon jól keres. Férjednek is biztos sokan örülnének, ha szeret kint dolgozni.

Szerintem támogasd ebben :)

2023. jan. 9. 23:50
 8/27 Cpt_Obviously ***** válasza:
87%
Viszont legalább otthon segít és normálisan áll az egészhez, ahogy értem kb mindent megcsinál és legalább nem töled várja, hogy azt is csináld. Lehet magától is kimozdul ebből az állapotból.
2023. jan. 10. 01:07
 9/27 anonim ***** válasza:
93%
Adj egy kis időt neki. Én akkor nem dolgoztam egy ideig, mikor a férjem munkája miatt külföldre költöztünk. Feladtam a munkámat, amit szerettem. Kimentünk, és egy ideig otthon voltam, tanultam a nyelvet. Aztán nagyon belesüppedtem ebbe az állapotba. Én is éreztem, hogy csinálnom kéne valamit, mégis mikor csesztetett miatta, akkor megsértődtem. Több hónap kellett, mire összeszedtem magamat. Utána viszont olyan munkát találtam, amit szerettem, tehát érdemes volt várni. Azóta már egy főiskolát is elvégeztem munka mellett, és az új szakmámban dolgozok.
2023. jan. 10. 02:06
 10/27 anonim ***** válasza:
81%

Azért túl sem kell dramatizálni a dolgot. Ahogy a kérdést leírtad, először azt hittem, hogy már vagy 5 éve otthon van, és csak bambulja a tévét 18 órán át.

Van, hogy az embernek kell egy kis regenerálódás. 3 hónap meg nem a világ vége, ráadásul még pénzt is kap ez idő alatt. Ezt az időt pont ki lehet használni arra, hogy összeszedje, kipihenje magát. Nem arról van szó, hogy csak fetreng egész nap (bár őszintén: néha az is kell), hanem otthon kb. mindent megcsinál, amit kell. (Te meg ahelyett, hogy örülnél neki, még azon panaszkodsz, hogy nem kell főznöd-mosnod-takarítanod? Tudod, hány nő örülne annak, ha munka után nem kellene még ezekkel is foglalkozni? Tudod, hány nő örülne annak, ha a férje besegítene otthon?)

Aggódni majd akkor kell, ha a segély letelte után sem akar semmit csinálni. De a jelek szerint nem erről van szó.

Te pedig a felesége legyél, és ne egy hajcsár. Egyébként is: általános jelenség, hogy minél kevésbé megértő az ember párja, annál nehezebben szánja rá magát bármire.

Az pedig igaz, hogy nem minden munkahely rossz. Bár azért szakmunkásnak, vagy betanított munkásnak lenni elég kevés helyen élvezetes.

2023. jan. 10. 04:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!