Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A gyermek nélküli( gyermekvállalási cél nélküli) házasságnak valóban nincs értelme?
"Én bizony a keresztény nagynénémtől hallottam, hogy a "házasságnak úgy van értelme, ha gyereket vállalasz"
Kerersztényként mélyen nem értek vele egyet. Még a keresztény tanítás szerint sem a gyerek az egyetlen értelme a házasságnak. A házasság célja a két ember életszövetsége, ami által az üdvösségre elvezetjük egymást. Vagy ahogy itt többen is megfogalmazták: az, hogy hivatalosan vállalom a másikat egy egész életre, törvényesen is kimondva, hogy összetartozunk.
A gyerek csak egy pozitív plusz (már ha mindketten szeretnének). Számos gyerektelen keresztény házasság volt már és van is. Semmivel nem értéktelenebbek, mint az, ahol van gyerek.
Ez két külön dolog: feleségnek/férjnek lenni és szülőnek lenni. Külön szerep, külön hivatás. Én pl. érzek vágyat arra, hogy feleség legyek, viszont a szülőségre egyáltalán nem. És ennek nem kényelmi okai vannak.
Jó nagy hülyeség. Elég korlátolt egy rokonod van.
A házasság egy dolog, a gyerekvállalás meg egy másik.
Mi a férjemmel 11 éve élünk boldog házasságban, 12,5 éve vagyunk együtt.:) Fel sem merült soha, hogy ne házasodjunk, gyereket viszont soha nem szeretnénk.
Csak mert nem akarunk gyereket, attól még egymás családtagjai akartunk lenni hivatalosan- törvényesen is, mint férj és feleség összekötni az életünket. Ennyi.
A gyerekvállalás egy teljesen más dolog. Mi arra határozottan nem vágyunk. Házastársi kapcsolatra viszont igényünk volt-van- és lesz is.
Két egymástól független dolog, értelmetlen összemosni, főleg 2022-ben. Talán 200 éve még számított, mert szégyen volt házasságon kívül teherbe esni, de ez már nagyon régen volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!