Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A gyermek nélküli( gyermekvállalási cél nélküli) házasságnak valóban nincs értelme?
Én biztosan nem házasodtam volna úgy, hogyha tudom hogy nem szeretnék gyereket. Ha mondjuk az lett volna, hogy a feleségem meddő, de nagyon szeretne esküvőt, akkor viszont biztosan én is belementem volna.
Én pont azt nem értem amikor valaki összeházasodik "élete szerelmével" majd kiderül, hogy nem lehet gyereke és rögtön eldobja, mert ő pedig gyereket akar. Talán, akkor mégsem volt "élete szerelme", ha eldobja önzőségből?
Utolsó *simán elhettek boldog élettársi kapcsolatban, ha egyiktek sem akar gyereket
Mert végülis miért rosszabb az, ha csak élettársak és nem házasok?
"Hat azert 10 ev utan elegge ki tud fulladni egy kapcsolat gyerek nelkul. Totalisan ismeritek mar egymast"
Soha nem értem, miért baj teljesen ismerni a másikat. Annál nagyobb biztonságban érzem magam vele. A franc akar stresszelni meg gondolatot olvasni.
Aki meg azért vállal gyereket, mert unatkozik, az no komment.
Azért lehet másoknak ez gond, mert nem a megfelelő emberrel vannak együtt.
Nincs annál jobb, mint kettesben lenni és együtt élni olyan emberrel, akivel teljes mértékben ismeritek, szeretitek, és elfogadjátok egymást. A gyerekek tényleg teendők, életed végéig, nekünk is van 2, de őszintén? Akkor vagyunk a legboldogabbak, amikor kettesben lehetünk, volt, hogy volt 2 hetünk segítséggel és végre beállt a nyugalom és a csend. A gyerekek nem értelmet adnak egy házasságnak, csak plusz feladatokat, de nem feltétlenül szükségesek ezek a feladatok ahhoz, hogy az életeteknek és házasságotoknak értelme legyen.
Szerintem sincs igaza a rokonoknak.
Kettéválasztanám a dolgot. Ha mindketten akarnak gyereket és házasságot is, akkor egyértelmű előbb házasság, aztán gyerek. Jogi és érzelmi szempontból is így terveztük mi is.
De a házasság lényege nekem pont az, ami az ősidőkben is volt: barátok és rokonok előtt kimondani, hogy őt választottam, vele szeretném leélni az életem. Összetartozunk, egy család vagyunk, egymást támogatjuk, minden közös.
Amúgy meg nem véletlenül akarnak jogot a házassághoz a melegek is, pedig náluk azért egyértelmű, hogy nem lesz közös gyerek. ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!