Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden nő meg tud felelni a női szerepeknek?
Mit gondoltok ha egy nő igazán szereti a férjét, akkor szívesen főz, mos, takarít rá? Úgy hogy mindketten ugyanannyi órát dolgoznak munkahelyen. Vagy lehetséges hogy megutálja párját amiért állandóak a kötelező feladatok mellette?
Nekem például rendesen elszívja az energiáimat a munkahely, a maradék időmben szeretnék lazulni. Nyilván a heti takarítás és mosások megvannak. De ezen felül mivel már nem élünk gyerekkel, nem akarok melózni még otthon is.
Ki lehet szeretni egy férjből a miatta meglévő feladatok miatt?
Bár én szeretem még az enyémet azt hiszem, mégis ha elutazik időnként pár napra sokkal jobb.
Mit gondoltok erről?
"szívesen főz, mos, takarít rá? Úgy hogy mindketten ugyanannyi órát dolgoznak munkahelyen"
Ehhez elég félkegyelműnek kéne lennem. De a "klasszikus, otthon megelét biztosító női szerep megélése' tényleg mennyivel szebben hangzik, mint a "munkaidőn túli egyoldalú, fizetetlen háztartási szolgálat"
Az én szememben az a nő, akivel ezt a bukolikus idilli maszlagot meg lehet etetni, egy barom.
Az a férfi is, aki ezt elvárja - de nála legalább megértem, hogy megéri neki.
Sajnos ha a hozott, egyenlőtlen mintát örökíti tovább mindkét fél és úgy alakul ki a háztartás, utána már kegyetlen meló és konfliktusforrás változtatni a helyzeten. Mikor még egy gyerek is bekerül a képbe, egy harmadik műszak is a nő nyakába szakad. Mert amelyik férj éveken át elnézi, hogy minden házimunkát az asszony végez, abból nem az az apuka lesz, aki anya helyett jár a szülői értekezletre és képben van a gyerek következő orvosi időpontjával.
3-5-10 év és megjelennek az ilyen gondolatok, mint "Bár én szeretem még az enyémet azt hiszem, mégis ha elutazik időnként pár napra sokkal jobb". Ne szívassuk már magunkat 2021-ben, légyszi.
"Munkaidőn túli egyoldalú, fizetetlen háztartási szolgálat."
Nagyon jól megfogalmaztad kedves 31-es. Mégis én arra tippelek hogy férjem mivel többet keres és többel is járul hozzá a közös kiadásokhoz, úgy gondolja "úgymond ezzel kifizet". Persze tévedhetek. Az is lehet hogy az ő elképzelésében a háztartás a nő dolga, mint anno a szüleinél látta.
Tett is már ilyen kijelentést amikor említettem hogy munka után még a főzés már sok. Azt mondta az én dolgom.
"férjem mivel többet keres és többel is járul hozzá a közös kiadásokhoz, úgy gondolja "úgymond ezzel kifizet"
1) Vagyonközösségben éltek definíció szerint. Mi a bánat az, hogy ezzel kifizet?
2) Feltételezem, mindketten teljes munkaidőben dolgoztok. Attól, hogy ő magasabb órabért kap a munkájáért (millió lehetséges okból kifolyólag), semmi nem indokolja, hogy a munkaidőd melletti szabadidődet és energiádat neked kelljen beáldozni a férjed javára.
Komolyan, wtf?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!