Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házasság után hogy akarjátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasság után hogy akarjátok megváltoztatni a neveteket?

Figyelt kérdés
Kiváncsi vagyok, hogy manapság mennyire népszerű például a nők körében a -né végződéses névváltoztatás és ha igen milyen formában szeretnék. Férj teljes neve plusz a lánykori név? Csak a férfi neve a -né végződéssel? Vagy a kötőjeles megoldás most már népszerűbb? A férfiak is megváltoztathatják a nevüket, az is egyre gyakoribb?

2021. szept. 3. 20:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
82%
Nem tervezem megvaltoztatni, van egy nevem, ezt szoktam meg, ezt akarom hasznalni kesobb is.
2021. szept. 3. 23:55
 12/31 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem csak a nő változtathatja meg. pl olvashatsz olyat dokumentumoknál, hogy leánykori név. Itt még nem szerepel a házasság utáni névváltoztatás. Olyat viszont nem olvastam, fiúkori név. :D Tehát valószínűleg a férfiak nem.
2021. szept. 4. 00:46
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
12-es 2002-óta kötőjellel felveheti a felesége nevét is.
2021. szept. 4. 01:05
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

#12:

Nincs hivatalosan leánykori név. Születési név van, nőknél és férfiaknál is.

A férj is felveheti a feleség nevét. Pl. a múlt héten házasodott Puskás Peti és Dallos Bogi kölcsönösen vették fel egymás nevét.

2021. szept. 4. 01:39
 15/31 anonim ***** válasza:
67%
Kötőjellel vettem fel a vezetéknevét. Passzolnak egymáshoz, jó a hangzása együtt, nem hosszú így sem. Nem volt kérdés, hogy felveszem. A formátuma sem. A né végződéstől rosszul vagyok, viszont a saját vezetéknevemet se akartam elhagyni. Ez volt az egyetlen lehetőség. Szeretem így:)
2021. szept. 4. 02:06
 16/31 anonim ***** válasza:
86%
Szintén nem változott a nevem.
2021. szept. 4. 02:52
 17/31 anonim ***** válasza:
87%
Nem fogom felvenni. Egyrészt viszonylag ritka, szép nevem van. Másrészt úgy érezném, mintha levágnának belőlem egy részt, annyira hozzám nőtt már a nevem. A névváltoztatással járó rengeteg ügyintézés se hiányzik. És ha úgy alakulna, hogy válunk visszacsinálni az egészet..Kösz nem.
2021. szept. 4. 03:02
 18/31 anonim ***** válasza:
76%
Idén házasodtunk, nem változott a nevem. Ismerősök, akiknek szintén idén volt az esküvő, ott 3-nál nem változott, kettő Xné Y Z lett, egy kötőjeles.
2021. szept. 4. 07:39
 19/31 anonim ***** válasza:
77%
Én felvettem a férjem nevét.
2021. szept. 4. 07:54
 20/31 anonim ***** válasza:
10%
Akkor is nőkre jellemző, hogy felvették a nevet. Ha én venném fel még azthinnék melegházasságban élek ahol én vagyok a "nő".
2021. szept. 4. 09:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!