Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek a gyerek (ek) érkezése mennyire/miben változtatta meg a kapcsolatotokat? Megváltoztatta-e egyáltalán?
Én bevallom, azért tolnám még kicsit a babavállalást, mert annyira jól érzem magam a férjemmel kettesben, tökéletesnek érzem jelenleg a kapcsolatunkat. De akarunk babát, tervezzük, hogy hamarosan elkezdünk próbálkozni, de én mégis csak félek attól, hogy milyen lesz utána. Félek, hogy eltávolodunk, főleg a kezdeti időszakban, amikor az életünk annyira másképp fog kinézni- ő látástól mikulásig dolgozik, hogy nekünk mindenünk meglegyen, én meg majd a babával törődök naphosszat. Attól nem félek, hogy megcsal vagy elhagy vagy gyökeresen más ember lesz, mert annyira úgy gondolom, hogy ismerem, most is meg tudjuk beszélni a problémáinkat, egyikünk sem az a magában tartós típus, és közösen igyekszünk kompromisszumra jutni, amióta ismerem és együtt vagyunk (5 éve) nem igazán volt komolyabb vitánk vagy veszekedésünk, pedig voltak krízishelyzetek bőven. De az igenis aggaszt, hogy nem lesz ennyire bizalmas és közeli a kapcsolatunk, mint most, amikor minden szabad energiánkat egymásra tudjuk fordítani.
Nektek miben és mennyire változtatta meg a baba a kapcsolatotokat?
Köszi a tapasztalatokat előre is!
ha 1 gyerek miatt látástól vakulásig dolgoznia kell,vagy lényegesen többet a jelenlegitől,akkor szerintem halasszátok,amíg nem rendeződtök anyagilag.
egyéb esetben az alapokban minden marad ugyanúgy,csak ott lesz egy gyerkőc is.
Mi is 5 éve vagyunk együtt, bár házasok még nem vagyunk és én is ugyanettől tartok.
Nekem is tetszik az, hogy még csak ketten vagyunk, nem kell másra figyelni, önálló életet élünk ketten.
Mind a ketten sokat melózunk, főleg házra gyűjtünk mert én pl nem is szeretnék albérletbe gyereket szülni.
Szerintem gyerekvállalás után más lesz a kapcsolat, legalábbis én így érzem.
A kevesebb alvás/több aggódás biztosan megviseli a kapcsolatokat, de minden függ attól, hogy milyen a személyiségetek.
5,5 év után született a kislányunk. Nekünk mélyebb lett a kapcsolatunk. Nem állítom, hogy nem voltak nehézségeink, a szex pl. szülés után háttérbe szorult egy ideig (fáradtság, nálam szoptatás, hormonok). De folyamatosan őszintén beszéltünk, kommunikáltunk mindenről, tudtuk, mi miért van, tudtuk, hogy átmeneti időszak. A sok bezsélgetés miatt viszont lelkileg nagyon közel kerültünk, még jobban, mint előtte. A szex is szépen visszaállt aztán. Nem kerültünk hullámvölgybe abszolút, tök jó maradt a házasságunk. Most 3 éves a kislányunk, januárra várjuk a kisfiunkat, mindketten úgy éreztük, hogy jöjjön még egy, mert jó így gyerekkel, jól vettük ezt a dolgot.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy egy jó kapcsolat, ahol a felek egyenrangúak, tudnak kötetlenül, célozgatás és köntörfalazás nélkül, őszintén kommunikálni, megértik egymást, az nem lesz rosszabb. Ami annyira elromlik a gyerek miatt, ott volt gond gyerek nélkül is, max addig nem derült ki.
Nekünk semennyire, mert a feleségem nem szülhet, így nem volt opció.
Amúgy vegyes:
- barátomnál a csaj totál depressziós lett és kiforult magából, veszekszik, agresszív, beszólogat, terrorizálja a gyerekeket is
- másik barátomnál meg már második baba van, imádják egymást, jól veszik a közös akadályokat négyesben
- kollégámék válás szélén állnak, pedig még 1 éves alig a kisfiuk
...
Egyénfüggő.
ez azért durva utolsó.
nem akarok okoskodni,de részben ezért is érdemes szülések között minimum 3-4 évet kihagyni.
tudom hogy anyagilag így parább,de így jut idő mindkét gyerek kiskorára és sokkal kevesebb a stressz is,mert mire jön a 2. addigra az 1. már 4-5 éves és nem teljesen önveszélyes.
csak azért jutott ez eszembe mert én is azt látom,hogy a nők kb egybe le akarják tudni a 2 gyereket 1-2 év különbséggel,aminek a vége nem ritkán az a fajta túlhajszolt állapot mint amit írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!