A gyerek (ek) születése után hogyan tartották ébren a kapcsolatotokat?
Elkap mindenkit a gépszíj? Rengeteg a tennivaló, munka, gyerekek, kötelezettségek. Hogyan tartottátok életben a romantikát, érzelmi életeteket a párotokkal? Mire figyeltetek oda, hogyan szerveztetek?
(Segítségünk nincs, ez alapvető gond nálunk. Ilyenkor mi más lehetőségünk van még, hogy ne fásuljunk be?)
Már két gyermek születését élte túl a házasságunk:-) Na, de komolyra fordítva a szót, szerintem az a titka mindennek, hogy nem támasztunk irreális elvárásokat sem a párunk, sem pedig magunk felé. Tudjuk, hogy ez egy ilyem időszak, a nyelvünk a padlót súrolja néha, olyan fáradtak vagyunk, de nagyon szeretjük egymást, és ez a fontos. Amikor a fiunk megszületett, átéltük azt, hogy egyszerre akartunk mindent: ezer százalékkal teljesíteni minden területen, de beláttuk egy komoly beszélgetés során, hogy pici a.kisfiunk, nem könnyű baba, sokat éjszakáztunk /mindenben segített a férjem/, és.baromi kimerültek voltunk. Amikor beleázódtunk az új helyzetbe, a szexuális életünk is újra kivirágzott.
Nemrég született a kislányunk, most megint nagyon fáradtak vagyunk, mert most már két gyermeket kell ellátni. Mint férj és feleség megint csak nagyon alapjáraton üzemelünk, de már.tudjuk, hogy ez természetes, majd helyrerázódunk. Romantikázni még nincs kedvünk, helyette inkább megragadunk minden alkalmat a pihenésre. A férjem egy nagyon komoly intézményt vezet, délután bekapcsolódik a családi életünkbe, de estére, mire a gyerkőcök ágyba kerülnek, kipurcan. Ém szintúgy, mert én meg megszállottan szeretek anya lenni, baromi lelkiismeretesen foglalkozom a gyerkőcökkel, ezer fokon égek, folyton megyünk, játszunk, szval nap végére lemerülök.
De a férjemmel tudtuk, mire számítsunk, nem dédelgettünk rózsaszín álmokat a gyerekvállalásról. Komoly meló, teljes embert /mindkét szülőt/ igényel, az eleje magyon nehéz és fárasztó tud lenni.
Ez kettőn áll. 4 gyerekünk van, kicsi korkülönbséggel születtek, segítségünk nulla.
Este együtt intéztük a dolgokat, együtt vacsoráztunk, fürdettünk, a férjem mesélt nekik, addig én elrendeztem a konyhát. Utána volt időnk egymásra. Ha ő ült volna a TV előtt, ameddig én fürdetek, altatok, hulla fáradtan kerültem volna ágyba. Így viszont, ahogy írtam, működött a dolog. Eljutni évekig nem jutottunk el kettesben sehová, az tény, mert 4 gyerekre nem volt, aki vigyázzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!