Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Három gyerek előnye a kettővel...

Három gyerek előnye a kettővel szemben?

Figyelt kérdés
Két fiúnk van, nagyon szeretnék egy 3. babát, de a férjem meg nagyon ellenzi. Hogyan győzzem meg? Volt valaki hasonló helyzetben? Esetleg aki megbánta a 3.-at? (bár ilyen szerintem nincs).
2015. jún. 7. 07:16
 1/8 anonim ***** válasza:
7%
Megbánni gyereket nem nagyon lehet, főleg ha a sajátod. :) Egyébként a 3. gyerek után sokkal több kedvezményben is részesültök, ami segít az anyagiakban(ingyen tankönyv, étkezési támogatás, stb).
2015. jún. 7. 07:33
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem nincs ilyen, hogy előnye lenne három gyereknek...

Bárki bármi mond, az úgynevezett támogatások semmi pluszt nem adnak a családnak. A három gyerek jóval többe kerül, mint kettő, már kicsinek is, hát még nagyobbnak, pláne fiatal életkezdőnek.

Akkor kell vállalni az újabb babát, ha az apának és az anyának is ez a közös terve, öröme.

A másik, amit nem bírok, ha azért akarnak még egy gyereket, mert hátha a megfelelő nemű lesz.

Nekünk három kisfiúnk van, hálát adunk értük minden nap! Örülünk, hogy vannak! :)

Kérdező, szerintem ne győzködd a férjedet, az rossz kezdet, még ha igent is mond aztán. Át kell az egészet beszélni, érveket, gondolatokat, érzéseket a mélyről felhozni, és tudni fogjátok, mi a helyes döntés.

2015. jún. 7. 07:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem észérvekkel nem lehet meggyőzni valakit egy gyerekről. Férjed miért ellenzi? Nekünk három gyerekünk van, és nagyon édesek hárman együtt! (meg persze külön-külön is) Anyagilag mi jelenleg sokkal jobban járunk így, hogy három van, mintha kettő lenne. Viszont sokkal fárasztóbb a gyereknevelés, nehezebb kielégíteni mindegyik igényeit, mindegyikkel annyit foglalkozni amennyit igényel.
2015. jún. 7. 08:05
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem a kedvezményekre nem kellene alapozni, ugyanis azokat bármikor egy tollvonással eltörölhetik. Egyébként kedvezmény ide, vagy oda, idővel így is úgy is többe kerül 3, mint 2. Ha a férjed nagyon ellenzi, tehát egyáltalán nem szeretné, akkor szerintem nem kellene erőltetni, örülj a meglévő 2-nek.
2015. jún. 7. 09:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem csak akkor lesz teljes értékű apukája a harmadik gyermeknek is, ha ő is szeretné a babát. Várj egy kicsit, hátha pár hónap múlva ő is úgy gondolja, és ő mondja, hogy vágjatok bele.

Meggyőzni nem biztos, hogy tudod, és lehet, hogy beadja a derekát, de nem biztos, hogy aztán fog segíteni, és tudod, hogy két gyereket is nehéz ellátni, nem hogy hármat.

Az én tanácsom, hogy várj. Apuka tudja, mit szeretnél, hagyd egy kicsit hadd eméssze a dolgokat. :)

Kalappal!

2015. jún. 7. 09:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy miért nem akarja, miért ellenzi. Mert hiába írja itt egy két válaszoló az anyagi részét, lehet szó sincs erről, mert épp mindne feltétel adott, de valami más okból nem akar apuka. Miért?
2015. jún. 7. 12:09
 7/8 anonim ***** válasza:

"de valami más okból nem akar apuka. Miért?"

talán mert elege van az éjszakázásból, a pelusokból, mert elég neki kettőt fürdetni...mert szeretne már túllépni a "babakoron"?

Én egy undok alak vagyok, beismerem, de én el sem tudom képzelni, miért kell valakinek 3. gyerek.

2015. jún. 7. 13:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Igazából anyagi oldal rendben, nincs hitelünk, nagy házunk van, tehát elférnénk bőven. Van munkahelyünk, és az éjszakázástól sem kell félnie, mert egyszer sem kelt fel a két gyerekhez, és szinte mindent én intézek, ő csak játszik velük, ennyi.

Igazából a jövőtől fél, hogy mi fog majd rájuk várni a jövőben.

2015. jún. 7. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!