Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek jelszóval védi a...

Gyerek jelszóval védi a mobilját. Hány éves kortól legyen a gyereknek magánszférája?

Figyelt kérdés
A lányom jelszót állított be a telefonja képernyőzárjára. Nem tudom, mit gondoljak, hány éves kortól megengedhető, hogy a telefonján privát tere legyen.
2015. jún. 3. 10:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
14 körül. Az én nagyobbik lányom 15 éves, soha nem nyúlok a telefonjához.
2015. jún. 3. 10:31
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Privát terének már aránylag korán lennie kell és ennek idővel, az értelmi fejlődéssel párhuzamosan tágulnia kell.

Mobiltelefonba, számítógépbe beleturkálni nem szép dolog, szülőként sem. Hacsak nincs valamilyen különösen aggodalomra okot adó körülmény, akkor a kutakodással egy dolgot lehet elérni: a bizalom megroppanását és a gyerek még erősebb titkolózását.

2015. jún. 3. 10:33
 3/15 A kérdező kommentje:

Nehéz kérdés ez. De ha valami történik, én, mint szülő felelek érte, hogx miért nem vigyáztam a gyerekre. Ha meg túrkálok a dolgaiban, a gyerek nem fog megbízni bennem. Valóban

Nem akartam elárulni, hogy ne vigyem a kommentelőket más útra, de meggondoltam magam: 7 éves kislányról van szó.

2015. jún. 3. 11:21
 4/15 anonim ***** válasza:

7 évesen miért kell neki mobiltelefon?

7 évesen akár szórakozhat is vele, jó poén a jelszó, amit aztán könnyen el is felejt.

7 évesen ugyan mit csinálna?!

KISLÁNY!

2015. jún. 3. 11:27
 5/15 anonim ***** válasza:
Te vagy a hülye, hogy telefont vettél neki.
2015. jún. 3. 11:37
 6/15 anonim ***** válasza:
7 éves???? hát még korai ilyeneken aggódni. még nem most fog pasizni
2015. jún. 3. 11:52
 7/15 anonim ***** válasza:
4%

Onnantól kezdve, hogy telefont veszek a gyerekemnek, vállalom az ezzel járó következményeket:

- jelszót állít be

- nem tudom kit hív, kinek ír

- milyen tartalmakat nézeget

- milyen képeket készít magáról - ne adj isten kinek küldi el, stb.

Mielőtt telefont vennék neki, ezeket mind alaposan átbeszélném vele. Telefont pedig csak akkor vennék, ha elég érett hozzá, és szüksége is van rá.

(A Katának meg Annának is van, nekem is kell egy IPhone, az nem jelent szükséget..)

7 évesen pedig nem tudok elképzelni olyan állapotot, hogy szüksége legyen rá. Netán egyedül jár iskolába? Vagy sokat van otthon egyedül? Mindkettő nagy hiba. Mint ahogy az is, hogy megvetted neki a telefont.

Most már nem tudsz mit csinálni, vállald a következményeket.

A 3 év múlva meztelen képeket küldöz szét magáról, akkor azért legyél mellette és támogasd, mert az a Te hibád lesz.

2015. jún. 3. 12:38
 8/15 A kérdező kommentje:

Tudtam, hogy ez lesz.

Elváltam. Apuka minden nap hívogatja a gyereket. Amikor még randizgattam, zavaró volt, hogy folyton az ex hívogat, többnyire este, pont randi alatt. Ezért kapott telefont. Amikor apjánál van, én is ezen érem el. Apja élettársa nem adja meg a számát, nem is kéne. Így amikor vele van, el sem tudnám érni. + Ő is bármikor fel tud hívni engem, és ez megnyugtatja.

Okostelója van már. Zenét hsllgat youtube-on, rokonokkal viberezik, iskolai házihoz keres anyagot, és persze fényképez.

Ez az élet rendje. A mai gyerekek ebbe születnek.

2015. jún. 3. 12:56
 9/15 A kérdező kommentje:

5-ös! Miért hülyézel le, ha nem ismered a körülményeket??? Ha nem tudsz, vagy nem akarsz érdemben válaszolni a KÉRDÉSRE, akkor ne koptasd fölöslegesen a billentyűzetet

A többiblrgalább kérdezett, ítélkezés helyett.

A kultúrált válaszolóknak köszönöm!

2015. jún. 3. 13:02
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Sima, egyszerű telefont vettem volna neki és internetezni meg internetezhetne a laptopomon a nappaliban ha rokonokat akar hívni vagy házit csinálna.

Te adtad a kezébe a lehetőséget, ne csodálkozz ha él vele. Azért remélem tettél fel rá valami programot, ami megóvja a nem gyereknek való tartalomtól és beszélgettél vele az internet veszélyeiről (chat, fotók feltöltése, +18-as tartalom).

2015. jún. 3. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!