Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nektek a gyerek (ek) érkezése...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek a gyerek (ek) érkezése mennyire/miben változtatta meg a kapcsolatotokat? Megváltoztatta-e egyáltalán?

Figyelt kérdés

Én bevallom, azért tolnám még kicsit a babavállalást, mert annyira jól érzem magam a férjemmel kettesben, tökéletesnek érzem jelenleg a kapcsolatunkat. De akarunk babát, tervezzük, hogy hamarosan elkezdünk próbálkozni, de én mégis csak félek attól, hogy milyen lesz utána. Félek, hogy eltávolodunk, főleg a kezdeti időszakban, amikor az életünk annyira másképp fog kinézni- ő látástól mikulásig dolgozik, hogy nekünk mindenünk meglegyen, én meg majd a babával törődök naphosszat. Attól nem félek, hogy megcsal vagy elhagy vagy gyökeresen más ember lesz, mert annyira úgy gondolom, hogy ismerem, most is meg tudjuk beszélni a problémáinkat, egyikünk sem az a magában tartós típus, és közösen igyekszünk kompromisszumra jutni, amióta ismerem és együtt vagyunk (5 éve) nem igazán volt komolyabb vitánk vagy veszekedésünk, pedig voltak krízishelyzetek bőven. De az igenis aggaszt, hogy nem lesz ennyire bizalmas és közeli a kapcsolatunk, mint most, amikor minden szabad energiánkat egymásra tudjuk fordítani.

Nektek miben és mennyire változtatta meg a baba a kapcsolatotokat?

Köszi a tapasztalatokat előre is!

2018. aug. 1. 20:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
44%
2,5 év van a két gyerkőc között,ami szerintem optimális.Akik túl sokat várnak a két gyerek között,ott kettészakad a család,mert mire a nagyobbikkal már tudsz menni mindenféle programra,addig a kicsivel ismét házhozkötöttebb lesz a másik szülő.Természetesen a kus korkülönbség sem jó,mert nagyon leterhelő minkét szülő számára,ha azok becsületesen akarják nevelni a kicsiket és nem lepasszolni a nagyszülőknek.
2018. aug. 3. 22:17
 12/13 anonim ***** válasza:
48%

Igazából nem a kapcsolatunk változott. Számítottunk rá, hogy lesznek nehéz idők, lettek is, de mindig emlékeztünk rá, hogy mi akartuk a babát. Összehasonlíthatatlanul jobb az életünk, mióta ő megszületett, és így utólag nem is értjük, addig hogy tudtunk olyan boldogok lenni.

A programok, időbeosztás változik. Ezek igazodnak a babához. Kettesben sokkal keesebbet vagyunk, de annyit igen, amennyi elég is. Vannak nagyszülők, segítenek ebben, és nem hanyagoljuk el egymást sem. Mindent összevetve sokkal jobb minden, mióta van gyerekünk.

2018. aug. 4. 11:38
 13/13 anonim ***** válasza:
43%

Bizonyos szempontból más lett, de egyáltalán nem rosszabb vagy jobb, csak más. A funkcióink megváltoztak: ő elsősorban nem a férjem, hanem a gyerekeink apukája lett. Így viszont a kettesben töltött idő, bár kevésbé hangos és ritkább, sokkal meghittebb és értékesebb is lett. Bizonyos szempontból közelebb kerültünk. Férjem, amióta tudomást szereztünk a kicsi érkezéséről, le volt nyűgözve. Leste minden lépésem, állandóan beszélt a hasamhoz. Mikor a gyerekeink megszülettek, kelt velem ő is, úgy szoptattam, hogy én öleltem a babát, ő pedig engem, tökéletes pillanatok voltak.

Mi két szabályt vezettünk be, annak érdekében, hogy pár is maradjunk: minden nyáron elmegyünk egy hétre kettesben, a gyerekek nélkül. A nagyik nagyon boldogok, hogy agyon kényeztethetik az unokáikat, nekünk pedig lehetőségünk nyílik városnézni. Illetve havonta legalább egyszer elmegyünk valahova: mozi, színház, múzeum, vagy csak táncolni, vacsorázni. Mindegy, hova, de csak ketten.

Ha nagyon aggódsz, érdemes felkeresni egy párterapeutát, csak megelőzési céllal. Nekünk is volt csomó olyan kérdésünk, hogy hogyan lehet megmaradni párnak a pici mellett, hiszen legalább az első fél év csak a babáról szól.

Sok sikert :)

Egy 5 éves fiú és egy 3 éves lány boldog anyukája :)

2018. aug. 7. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!