Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha fiatalon házasodnál az egyetem alatt, Te hogy vennéd fel a férjed nevét?
Én a szakvizsgám után fél évvel házasodtam, vagyis már befejeztem a sulit addigra (25 évesen). Kötőjelesen vettem fel a férjem nevét.
Akkor is így lett volna, ha még tanulok. Semmi nem változott volna, ha egyetem/tanulás mellett házasodtam volna.
Köszi a válaszokat.:)
Azért kérdeztem csak, mert mindketten orvosok leszünk, és a doktorim után nem szeretném már megint megváltoztatni a nevem.
Én az Ő vezetéknevét fogom emiatt felvenni.:)
"Azért kérdeztem csak, mert mindketten orvosok leszünk, és a doktorim után nem szeretném már megint megváltoztatni a nevem."
Attól még, hogy házas vagy és mondjuk Kovácsné Tóth Ilona lett a neved, az egészségügyi tevékenységed során használt neved lehet simán a lánykori, tehát Tóth Ilona. (Ha így kéred majd diploma után a nyilvántartásba vételt és erre kéred majd az orvosi pecsétedet).
Kérdésre válaszolva, én PhD-t csinálok, de nem befolyásolja majd ez a névfelvételt.
De megértem amúgy, hogy a személyinél valakinek sok a macera kétszer is: egyszer a házassági neve miatt úgy személyi, majd ha csinál egy PhD-t vagy orvos lesz, akkor a Dr. miatt megint új személyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!