Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen házassági kikötésről házassági szerződesben mit gondoltok?
Bármikor linkelheted a cikket és bekezdést ha kívánod, mivel 5 éves egyetemet végeztél így nyilván elég sokszor olvastál ilyet:)
Haszonélvező pedig vannak jogai... viszont a tulaj elsőbbséget élvez minden külső személy bevonása előtt(amennyiben tranzakció történik).
Én se vagyok jogász, csak elvált ember.
Vagyoni dolgokat a jog előírja, tehát nem olyanról szerződtök, amiben nincs szabályozás, hanem annak ellentmondva.
Bíró elé ez akkor kerül, ha a vagyonmegosztásnál valamelyikőtök eltérne ettől és a másik bepereli.
Mondjuk, ha a volt férj 80%-ot akarna érvényesíteni, mert 6 kilo az eltérés.
Nem hiszem hogy ez kötné a bírót.
Meg jól körül kell írni a mérési procedúrát is, szarás előtt, vagy után, egy nap is beleszámít, vagy, csak ha egy hétig áll fent az állapot?
Az anyakönyvvezetőnél méritek a kiinduló súlyt, vagy az esküvői vacsora után?
Hány évente hitelesítitek a mérleget?
Vannak itt kérdések, bőven.
Főleg, hogy miféle istenverte mentalitás ez?
De egymáshoz passzoltok, az igaz, és végül is az a legfontosabb!
A volt feleségem azt javasolta, hogy vigyem az összes szerszámot,fúrógépet, stb a konyhai cuccok, lábods, meg turmixgépért cserébe, ne szarakodjunk.
Csak három évvel később jutott eszembe, hogy basszus, volt egy 48 részes Herendi tálaló készlet is.
:XD.
Nem kell semmi szerződés, hogy átbszd a másikat.
Azt gondolom, hogy házassági szerződést kötni jó, tök hasznos és ha normális dolgok vannak beleírva, nem veszti el a romantikáját a dolog...
Viszont ez elképesztő, mintha csak a tested számítana, nem számítanak a belső értékeid?
Tehát boldogan éltek, megértitek egymást, szeretitek egymást, de hopp valamiképp mégis felszedtél 5 kilót, akkor megy beadni a férjed a valopert mert drágám én nagyon szeretlek, velem vagy jóban - rosszban, de kénytelen vagyok elválni mert híztál, ez megbocsáthatatlan.
Bár tényleg én is szarok rá, végülis igaz, egymással azt csináltok amit akartok, nem engem és az embertársaim cseszegetitek, és nem az én bajom lesz ha ezt az egészet megbánod. Én azért javasolnám hogy ha mégis lehet ilyen szerződést írni, akkor oda vissza működjön a dolog.
Ja és nem mellesleg, én pajzsmirigy beteg vagyok, inzulin rezisztens, és komoly cukorbeteg. Mindezek ellenére heti 4x minimum edzek, rendesen személyi edzővel. Egészségesen eszem, de ez orvosi előírás is, tehát kötelező hogy ne legyenek egyéb betegségeim, így is elég ami van. Amíg nem derült ki hogy cukorbeteg, és ráadásul IR-em is van, hiába edzettem és ettem egészségesen, folyamatosan híztam. Olyan volt, mintha valaki dobálná rám a kilókat folyamatosan, én pedig már egészségtelenül edzettem és ettem ennek elkerülése végett, teljesen feleslegesen. Most már rendesen gyógyszereznek, orvosi felügyelet alatt állok, nem hízok tovább. Fogyni viszont nem fogyok, ez van, évekbe telhet hogy ténylegesen tudjak fogyni. Na mindezek ellenére a férjem meg mindig ugyanúgy szeret, kíván, és én tényleg szívből kívánom neked, hogy valaki ténylegesen így álljon melletted akkor is, ha külsőleg és belsőleg is rossz passzban vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!